Kommande försäljning

Medikamentgatan 20

Sparad

Hammerö— Kungsbacka

Medikamentgatan 20


Kommande försäljning

Kungsbacka - Hammerö

TOPPRENOVERAD 3:A MED INGLASAT UTERUM SAMT TVÅ ALTANER. UNDERBART INSYNSSKYDDAT LÄGE!

Nu har du chansen att flytta till ett fantastiskt radhus i bostadsrättsform på lugna och naturnära Medikamentgatan i Kungsbacka. Bostaden har genomgått en totalrenovering under de senaste två åren där inget lämnats åt slumpen – allt är smakfullt och modernt med en känsla för detaljer. Med två nybyggda altaner och ett stort inglasat uterum är detta det perfekta hemmet för dig som vill njuta både inne och ute.

När du stiger in i den ljusa och inbjudande hallen möts du av vackra grå klinkerplattor med golvvärme. Ett fönster vid dörren ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns gott om plats att hänga av sig och en inbyggd garderob för extra förvaring. Köket är stilrent och modernt med vita skåpsluckor och en svart bänkskiva som skapar en elegant kontrast. Köksön fungerar som både arbetsyta och en mysig plats för morgonkaffet. Med infälld belysning i vitrinskåpen och spottar i taket är detta ett kök att trivas i. Samma smakfulla grå klinkergolv som i hallen bidrar till ett enhetligt harmoniskt intryck. Direkt till höger om hallen finns ett rum som passar utmärkt som både sovrum, arbetsrum eller gästrum. Ekplankparketten i en ljusgrå ton och de vita väggarna ger ett fräscht och stilrent intryck. I anslutning till vardagsrummet hittar du ytterligare ett rymligt sovrum med ljusgrå väggar och samma fina ekplankparkett på golvet. Här finns en stor skjutgarderob med generös förvaring, perfekt för att skapa ordning och reda.

Det ljusa vardagsrummet har stora fönsterpartier mot det inglasade uterummet, vilket skapar en luftig atmosfär. Här finns gott om plats för både en soffgrupp och ett matsalsbord. Den ljusgrå ekplankparketten och de vita väggarna i " Newport White " som är en egen specialblandning fortsätter genom bostaden och skapar en enhetlig och modern känsla. Badrummet är stilrent och lyxigt med enhetlig grå klinker på både golv och väggar, golvvärme och en stor dusch med glasvägg. Här finns också en kombinerad tvättmaskin och torktumlare samt en praktisk arbetsbänk för att vika tvätten.

Det 25 kvm stora uterummet, som kan nyttjas en stor del av året, nås direkt från vardagsrummet och blir därför en naturlig förlängning av bostaden. Här ryms en stor loungegrupp och plats för sociala tillställningar. Från uterummet leder skjutdörrar ut till den soliga altanen, där du kan njuta av grillkvällar och umgänge med nära och kära. Med ett privat läge som gränsar till ett skogsparti, är detta en idyllisk oas att kalla sitt hem. Detta radhus måste upplevas på plats.
Välkommen att boka in dig på visning. För mer information kontakta mäklaren.


Boarea
75.6 kvm
Avgift
5 688 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)

Mäklarhuset Kungsbacka

Kontakta Emma för mer information kring Medikamentgatan 20.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Det ljusa vardagsrummet har stora fönsterpartier mot det inglasade uterummet, vilket skapar en luftig atmosfär.
Rymligt radhus med inglasat uterum

Det ljusa vardagsrummet har stora fönsterpartier mot det inglasade uterummet, vilket skapar en luftig atmosfär.

Från uterummet leder skjutdörrar ut till den soliga altanen, där du kan njuta av grillkvällar och umgänge med nära och kära.
Rymligt radhus med inglasat uterum

Det ljusa vardagsrummet har stora fönsterpartier mot det inglasade uterummet, vilket skapar en luftig atmosfär.

Stor altan i soligt läge utan insyn

Från uterummet leder skjutdörrar ut till den soliga altanen, där du kan njuta av grillkvällar och umgänge med nära och kära.

Bostaden har genomgått en totalrenovering under de senaste två åren där inget lämnats åt slumpen.
Topprenoverad bostad

Bostaden har genomgått en totalrenovering under de senaste två åren där inget lämnats åt slumpen.



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Hall:
Ljus och välkomnande hall med fint ljusinsläpp genom fönster vid ytterdörren. Väggarna är genomgående ljusa i bostaden vilket ger ett enhetligt intryck. På golvet i hallen ligger en ljus varmgrå klinker med golvvärme. I hallen finns plats att hänga av sig kläder och skor vid ytterdörren. Det finns även en inbyggd garderob från Kvik i hallen som erbjuder extra förvaring.

Kök;
Köket är precis som övriga bostaden mycket smakfullt renoverat med vita luckor och svart bänksiva. All köksinredning inklusive köksön är från Kvik. Det är gott om förvaring i skåp och lådor. Överskåpen med vitrinluckor har infälld dimbar belysning. Det sitter även dimbara spottar i taket. Avfallshanteringen under diskhon är automatisk och öppnas med ett tryck av knät. Det finns köksö som erbjuder både förvaring, arbetsyta samt en plats att slå sig ner vid med morgonkaffet. På golvet ligger ljus varmgrå klinker med golvvärme, samma som i hallen. Köket är utrustat med kyl och frys (Samsung), ugn, micro, induktionshäll (Husqvarna) och inbyggd diskmaskin (Miele).

Sovrum:
Detta rum ligger till höger om hallen. Det passar lika bra som sovrum, ett arbetsrum eller ett gästrum. På golvet ligger ekplankparkett som är oljat i ljusgrått. Väggarna är vita.

Sovrum:
Detta sovrum är beläget i anslutning till vardagsrummet. Här är väggarna ljusgrå och samma enhetliga ekplankparkett ligger på golvet. Här ryms en dubbelsäng och övrigt sovrumsmöblemang. Utmed ena väggen finns en skjutgarderob med frostad glas/spegelglas med inredning från Kvik och Elfa. En del av garderoben var tidigare en klädkammare vilket gör att det finns utmärkta förvaringsmöjligheter här. Det sitter en skjutdörr in till sovrummet från vardagsrummet.

Vardagsrum:
Vardagsrummet har stora fönsterpartier ut mot det inglasade uterummet. Det innebär att man under en stor del av året kan ha dörrarna öppna mot uterummet vilket gör att hela bostaden känns väldigt rymlig. I vardagsrummet finns det plats för både en soffgrupp framför tv:n och ett matsalsbord. På golvet ligger ekplankparkett som är oljat i ljusgrått. Väggarna är vita.

Badrum;
Detta lyxiga badrum har ljus varmgrå klinker med golvvärme, samma som i hallen och köket. Det finns ett handfat med en vägghängd kommod med en stor spegel ovanför som har infälld led belysning. Det finns även en vägghängd toalett, dusch med frostad glasvägg, handukstork samt spottar i taket. Badrummet har golvvärme och en tvättavdelning med en kombinerad tvättmaskin/torktumlare (Husqvarna). Här finns en bra bänk att vika tvätt på samt plats för tvättsortering.

Inglasat uterum:
Det ingladade uterummet har isolerade väggar och golv vilket ger en förlängd säsong. Uterummet är på ca 25 kvm. Detta rum nås från vardagsrummet och här kan man njuta en stor del av året. Taket släpper in gott om ljus och här ryms med lätthet en större loungegrupp, växter samt ett matbord om du önskar det. Från uterummet har man skjutdörrar ut mot en stor träaltanen som erbjuder en underbar yta att umgås på soliga dagar. Här kan man sola, grilla och umgås med familj och vänner. Hela utemiljön upplevs som väldigt privat på grund av läget med ett skogsparti som närmsta granne. Från altanen leder en trappa ner till ett grönområde nedanför huset.

Under rubriken Fakta/Övrigt i annonsen kan du se en lista över de förbättrings – och reparationsarbeten som genomförts i bostaden.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

75,6 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2 sovrum)


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1993

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

126 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

143 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-12-02


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har avtal med Telia via fiber.
I avgiften ingår kanalpaket lagom och bredband.


05
Altan

På framsidan av huset finns en trevlig altan med morgonsol.


06
Altan

På baksidan av huset finns en stor träaltan som man når från det inglasade uterummet.


07
Övriga upplåtna utrymmen

Ett förråd tillhör lägenheten


08
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Garage och P-plats går att hyra (kontakta HSB för information om lediga platser).
Besöksparkeringar finns i området.


09
Övrigt

För att styrelsen ska besluta om medlemskap behöver sökande vara medlem i HSB Göteborg. Mer information kring kostnad och hur du ansöker hittar du här https://blimedlem.hsb.se/index.html

Följande förbättrings – och reparationsarbeten genomfördes under perioden 17 januari 2022 – 18 februari 2022:

Generellt
• All el omdragen. Alla eluttag är numera jordade. All takbelysning är dimbar och är kopplad till Plejd. Styrning via app, där olika scenarios kan läggas in; helg, natt, bortrest etc.
• Alla väggar är tapetserade och målade.
• Tak målade i alla rum.
• Alla fönster målade invändigt
• Nya lister utmed golv i alla rum.
• Nya dörrar, karmar och foder genomgående.
• Alla element rengjorda och målade.

Hall
• I entrén ligger en ljus varmgrå klinker 60x60cm.
• Under klinkern ligger golvvärme, och elementet är borttaget.
• Längre in i hallen ligger en gråoljad ekplankparkett. Ekplankparketten är lagd flytande i hall, vardagsrum och det större sovrummet.
• Nya garderober från Kvik-kök.

Kök
• I köket ligger en ljus varmgrå klinker 60x60cm, samma som i hallen.
• Under klinkern ligger golvvärme, och elementet är borttaget.
• All köksinredning är från Kvik-kök, även köksön.
• Diskho från Franke. Kran från Primy.
• Avfallshanteringen under diskhon är automatisk och öppnas med ett tryck av knät.
• Alla vitvaror är nya:
o Kyl/frys - Samsung
o Ugn, mikrovågsugn och Induktionshäll - Husqvarna
o Diskmaskin är inbyggd - Miele
• Dimbar spotbelysning i tak och vitrinskåpen.
• Väggfärgen är en specialfärg som är vattenavvisande och därmed behövs inget kakel.

Sovrum/arbetsrum/gästrum
• På golvet ligger en gråoljad ekplankparket, samma som i övriga huset

Badrum
• På golv och väggar finns en ljus varmgrå klinker 60x60, samma som i hall och kök.
• Under klinkern ligger golvvärme.
• Vägghängd Kommod i körsbärsträ från Haven liksom spegeln med inbyggd led-belysning. Vattenkran från Primy.
• Vägghängd toalettstol, Ifö Spira, rimfree med mjukstängande hårdsits.
• Frostad glasvägg till duschen från Noro.
• Takdusch med handdusch i rostfritt stål från Primy.
• Handdukstork i rostfritt stål, Nordhem Rosendal
• Tvättmaskin/torktumlare, Kombimaskin från Husqvarna 7000 Series

Vardagsrum
• På golvet ligger en gråoljad ekplankparket, samma som i övriga huset

Sovrum
• På golvet ligger en gråoljad ekplankparket, samma som i övriga huset
• Till sovrummet har skjutdörr installerats.
• Garderob och klädkammare bakom skjutdörrar av frostat glas/spegelglas. Inredning från Kvik och Elfa.

Altan baksida 2022-2024
• Yttre delen av trädäck, plank mot grannlägenheterna och mot grönområde samt trappa till grönområdet byggdes maj-juni 2022
• Det inglasade uterummet blev färdigt januari 2024, bygglov och godkännande av föreningen finns.
• Golvet och väggar är isolerade.
• All material i uterummet ger en förlängd säsong.

Altan entré 2023
• Trädäck vid entrén med tillhörande staket byggdes hösten 2023. Godkänt av föreningen.

Perennrabatt framsida
• Anlagd under 2022-2023.


Ekonomi

01
Avgift

5 688 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I avgiften ingår: bredband, kabel-tv, sophämtning, varmvatten, kallvatten, uppvärmning samt försäkring för bostadsrättstillägg.

Hushållsström

450 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

450 kr/mån

Antal personer i hushållet

1

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,8234%

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Avgiften höjs 1/1-2025 och det blir enligt prognosen med 5 – 8%. Beslut tas på kommande styrelsemöte 11/11.


Föreningen

01
Benämning

HSB BRF Britta Lena i Kungsbacka.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen byggdes 1992 och i föreningen finns sammanlagt 121 lägenheter/radhus i blandade storlekar och typ av bostadshus, 4 lokaler samt 63 garage och 74 parkeringsplatser fördelade på adresserna Medikamentgatan 2-60 och Britta-Lenas gata 56-100.

Kommande renoveringar

Föreningen utför och planerar följande åtgärder under de närmaste 5 åren enligt 2023 årsredovisning:
Styrelsens målsättning har under hela tiden varit att säkra föreningens ekonomiska framtid och därmed ta ut den avgift som
krävs. Vi arbetar aktivt med en långsiktig underhållsplan för att underhålla och säkra föreningens framtid. Alla som vill köpa sig
ett boende i vår förening ser vad kostnaden är och gör bäst att kalkylera efter dessa ekonomiska ramar.
Vi håller på med en energioptimering som blir klar i vinter.
Nya dörrar, 8 st, har monterats i våra soprum nu i oktober.

Nästa stora projekt är målning och takbyte på våra punkthus. Start med upphandling 2025.

Gjorda renoveringar

2022-2023
Målning av trapphusen har utförts.
Underhållsarbete har gjorts med tegel och socklar på byggnaderna.
Samtliga garageportar har bytts ut samt kompletterats med fjärrkontroll.
Målning av yttertak på radhus, parhus, garage och förråd har utförts för att förlänga livslängden på takpannorna.
Installation av Bauer vattenbehandlingssystem har gjorts på undercentralen på Medikamentgatan 30 vilken täcker samtliga
lägenheter på Medikamentgatan.
Nytt ventilationsaggregat har installerats på Medikamentgatan 28.

2021
Tvätt och algbehandling av vissa tak och fasader

2019-2020
Varannan garageplats har El-bilsladdare. Det finns även vanliga parkeringar med El-bilsladdare.

2019
Genomfördes kontroll och filterbyten av fläktar.
Övernattningslägenheten stylades om.

2018
Hjärtstartare införskaffades till respektive gemensamhetsanläggning med tvättstuga, bastu m m. Kurser i HLR anordnades.
Digitalisering av lås och Bokningssystem installerades. Man kan boka tvättstuga, bastu, samlingssal, pingisrum och gästlägenheten på digitala bokningstavlor eller med egen dator eller smartphone. Det används en tagg för att komma in i dom olika entréerna.

2017
Ny ledarmatur av utebelysning på punkthusen, garage och förråd. Det gäller även gatubelysning samt lyktor vid gångbanor.
Alla nödtelefoner i hissarna är utbytta.
En Ovk kontroll genomfördes i punkthusen.
Parkbänkar har reparerats.
Ny gungställning vid lekplatsen utanför Medikamentgatan 32.

Övriga utrymmen i föreningen

Gemenskap och trivsel i föreningen är viktig för oss. I föreningen finns tvättstuga, samlingslokal, vävstuga, 2 bastuanläggningar, pingisrum samt övernattningslägenhet. Lägenheten går att hyra. Aktiviteter finns för de som vill roa sig med sångaftnar, boulebana samt mindre bibliotek.
Föreningen ordnar även kontinuerliga grillkvällar för medlemmarna.
Föreningen har två egna bikupor som sköts av biodlare. Kuporna ger honung som medlemmarna kan köpa för en billig peng.
Föreningen har köpt in en borrmaskin som medlemmarna får låna om man har behov av att tex borra i betongväggarna.
Mer information om föreningen hittar du på https://www.hsb.se/goteborg/brf/brittalena/

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

479 737 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Uppgifterna är hämtade från 2023 års årsredovisning och beräknade enligt: (Räntebärande skulder - räntebärande tillgångar inkl. likvida medel) x bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.


Området

01

Hammerö ligger precis söder om Kungsbacka endast 2,5 km från Kungsbacka centrum som du når lätt med bil, buss eller varför inte med cykel eller en promenad utmed vackra Kungsbackaån. Här bor du nära naturen och samtidigt centralt. Det finns utmärkta bussförbindelser till pendelstationen där du tar dig med tåg in till centrala Göteborg på 25 minuter med pendeltåget. Inne i centrala Kungsbacka finns restauranger, caféer och mysiga butiker runt torget som är en central samlingsplats. Kungsmässan som ligger i anslutning till innerstaden har över 90 butiker och dit kommer du genom en kort promenad från torget. Om du tycker om att motionera finns det motionsspår nära. Från Hammerö har du ett bekvämt avstånd till ett flertal skolor och förskolor. Hammerö passar dig som vill bo lite avskilt och samtidigt ha lika nära till naturen som till stan. Utfart till E6 når du enkelt från området.

Kommunikationer

Brf Britta-Lena ligger på 20 min promenadavstånd till centrum. Med busshållplatsen i nära anslutning till området når du Kungsbacka station snabbt. Från stationen tar du dig med pendel till Göteborg på 25 min och vill du åka söder ut kan du ta Öresundståget som också stannar i Kungsbacka.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 688 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår: bredband, kabel-tv, sophämtning, varmvatten, kallvatten, uppvärmning samt försäkring för bostadsrättstillägg.
Hushållsström
450 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
450 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,8234%
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Avgiften höjs 1/1-2025 och det blir enligt prognosen med 5 – 8%. Beslut tas på kommande styrelsemöte 11/11.

Området
Använd kartan
X

Platser

Carinas Smörgås & Salladsbar

1,17 km


Westers Kök AB

1,23 km


Cam Ranh

1,24 km


Campino Pizzeria Kungsbacka

1,32 km


Oso Pizzeria

1,32 km


Britta Lenas förskola

220 m


Skogsgläntan

300 m


Happy Kids Education

484 m


Praktiska Gymnasiet Kungsbacka

539 m


Replokalen.com

544 m


Stora Coop Kungsbacka

913 m


Hemköp

1,35 km


Greenbay Supermarket - Matbutik Kungsbacka

1,58 km


Hemköp Kungsbacka Torget

1,71 km


Lidl

4,79 km


HSB BRF Britta Lena i Kungsbacka

138 m


Kungsbacka Kamomillvägen

147 m


Kungsbacka Britta Lenas

160 m


Kungsbacka Lars Runeberg

434 m


Kungsbacka Blåklintsväge

478 m


Kungsbacka station

1,97 km


Hede station

4,56 km


Anneberg station

7,39 km


Lindome station

11,53 km


Åsa station

12,51 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Sjö
    471 m
    5 min
    2 min
    12 min
  • Hav
    1,54 km
    10 min
    17 min
    1 tim 0 min
  • Tågstation
    Kungsbacka station
    1,97 km
    -
    -
  • Hållplats
    HSB BRF Britta Lena i Kungsbacka
    138 m
    -
    -
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Emma!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.