Svenstavägen 10
Svenstavägen 10
Mustafa Cengiz, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare

Till salu

Svenstavägen 10

Utgångspris

2 395 000 kr


Utgångspris

2 395 000 kr



Svenstavik— Berg

Svenstavägen 10


Till salu
Utgångspris
2 395 000 kr

Svenstavik— Berg

Stilfullt totalrenoverad villa i strandnära läge

Välkommen till denna totalrenoverade villa i Svenstavik. Med en omsorgsfull och väl genomtänkt förädling har denna bostad fått en fantastisk möjlighet att bli ditt nya drömboende. Inuti bostaden möts du av stilrena och trendiga materialval som ger en modern och fräsch atmosfär. Samtidigt har väl bevarade detaljer bidragit till att behålla husets charm och ge den karaktär. Det otroligt välplanerade köket är en dröm för den som älskar att laga mat, och den vackra vedspisen ger en extra charmig touch. Välkommen att ta del av lugnet och skönheten som omgärdar detta vackra hem.

Här erbjuds hela fem sovrum, perfekt för den stora familjen eller för att kunna erbjuda gästerna en bekväm vistelse. Master bedroom, med sina omsorgsfullt framtagna takbjälkar, blir en fröjd att inreda för den kreative. Ett stenkast bort flyter Svenstaån lekfullt förbi, och här finns möjlighet för ett morgondopp. Här finns även en båthamn med möjlighet till egen båtplats för de som älskar att vara ute på vattnet.

På en strandnära tomt med en yta på hela 2060 kvadratmeter finns gott om utrymme för trädgårdsaktiviteter eller avkoppling i solen. Boendet erbjuder ett modernt och behaglig livsstil med närhet till natur och vatten, samtidigt som du har bekvämt avstånd till stadens bekvämligheter.

Välkommen till Svenstavägen 10, där du kan uppleva en totalrenoverad villa med både klassisk stil och modern funktion, ett perfekt hem för dig som söker ett unikt boendekoncept med vackra omgivningar.


Utgångspris
2 395 000 kr
Boarea
130 kvm
Driftkostnad
33 723 kr/år
Tomtarea
2 060 kvm
Rum
6 rum (5 sovrum)


Aktuella visningar


Söndag 08 september 13:00 — 14:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Välkommen att boka in dig på visning.

Onsdag 11 september 17:00 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Välkomna att anmäla er på visning.

Söndag 15 september 11:30 — 12:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Välkomna att anmäla er på visning.

Mäklarhuset Östersund

Kontakta Mustafa för mer information kring Svenstavägen 10.

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
"Med säljarens egna ord"

Läget på Svenstavägen 10 var något som vi fastnade för. På hörntomt, utan någon större insyn och så nära inpå Svenstaån med möjlighet för bad och egen båtplats. Här önskade vi uppfylla våra drömmar om att renovera en fastighet och skapa ett drömboende. Vägen fram har inte varit rak, utan utmaningarna har hopat sig om vartannat. Men efter en lärorik resa klarade vi det! På en fantastisk tomt, med massor av potential och med närhet till allt ett behagligt boende behöver, anser vi att vi har lyckats. Huset har en otrolig mysig känsla inomhus, där vi lyckats framhäva och bevara fina detaljer, samtidigt som vi tillfört allt vad ett modernt boende kräver. Vi välkomnar de nya ägarna och hoppas de får samma känsla"


02
Hall och wc (Entréplan)

Via farstukvist välkomnas vi till en ljus hall med ljusgråa klinkergolv och ljusmålade träpanel på väggar. Till höger hänger vi av oss ytterkläderna, till vänster har vi gäst wc:n och rakt fram når vi det fantastiska köket. Klinkergolvet fortsätter till gäst wc:n och har golvvärme. Ljusflödet, från dörr och från köket, materialvalen och insikten av att allt är totalrenoverat, höjer förväntningarna och lovar något alldeles extra.


03
Kök

Fantastiskt kök med härligt ljusinsläpp och med den vackra vedspisen i blickfånget. Här har vi ett väl genomtänkt och funktionellt kök, där moderna och klassiska inslag flätas ihop och lockar till kulinariska och trevliga sammankomster. De olivgröna köksluckorna, stenvita köksbänken, den mörka vedspisen av gjutjärn och köksutrustning i rostfritt, utstrålar tillsammans en behaglig känsla och ger köket karaktär. Här finns gott om utrymme att inreda med större matbord, oavsett storlek eller form. I ena hörnet har vi ett praktiskt och rymligt teknikrum med klinker golv. Här står elpannan och rummet kan även användas som skafferi. Den ljusmålade träpanelen på väggar och tak är genomgående i hela bostaden och nu tillkommer även ett vackert trägolv, genomgående i hela nedre plan.


04
Vardagsrum

Från köket nås vardagsrummet, och tillsammans utgör de bostadens hjärta och samlingspunkt. Ett rymligt och otroligt ljust rum med ljusinsläpp från två motsatta väderstreck. I mitten av rummet har vi murstocken och en öppen yta, förberedd för att installera en kamin. Här finns gott om plats för soffgrupp och TV hörna om man önskar det. Härifrån går trapp upp till ovanplan, utmed den fantastiskt framtagna timmerväggen, och härifrån nås även de två sovrummen på nedre plan. Enhetligt trägolv och panel på väggar och tak.


05
Sovrum 1 och 2

Bägge sovrummen har härligt ljusinsläpp från två väderstreck, enhetliga golv och väggar som övriga rum i bostaden. Ena sovrummet rymligare och med plats för dubbelsäng, det andra mer lämplig som barn rum eller varför inte kontor.


06
Hall (Ovanvåning)

Ljus och delvis möblerbar hall med praktisk och välbehövlig klädkammare intill master bedroom. Direkt till höger har vi det större sovrummet, rakt fram badrummet och till vänster först en öppen yta, perfekt som TV och spelhörna, sedan ytterligare två sovrum i bra storlek. Panel på väggar och tak, även på ovanplan men här är golven beklädda med heltäckande matta för att få en varm, mjuk och dämpande känsla.


07
Master bedroom

Ett rejält och otroligt charmigt rum, med varsamt framtagna takbjälkar som lyfter rummet och mysfaktorn. Härligt ljusinflöde från fönster i gaveln, samt från mindre sidofönster. Ett privilegium för den som får äran att inreda detta rum.


08
Sovrum 3 och 4

Ytterligare två sovrum i bra storlek på andra gaveln av huset. Bägge rummen har plats för större säng och tillhörande möbler, och med viss utsikt mot ån. Ena rummet har dessutom ljusinsläpp från mindre sidofönster.


09
Badrum

Ett fantastiskt badrum, stilrent och modernt, med ett klinkergolv som går i mörkgrå ton och med vita kakelväggar. Ett rymligt badrum där tvättmaskin och torktumlare står på separat sida, och utrymme finns för fortsatt förädling. Utrustad med wc, handtvätt med kommod och en stilren dusch med svarta detaljer. Rummet har fönster för ljusinsläpp och vädring.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

130 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)

Registrerad med 60 kvadratmeter Boarea och 30 kvadratmeter Biarea enligt Lantmäteriet. Tidigare vidbyggd carport har tilläggsisolerats och blivit en del av bostaden. Säljarna uppskattar boarean till åtminstone 130 kvadratmeter och uppmanar intressenter till uppmätning. Nya uppgifter framförda till Lantmäteriet och Skatteverket.

Tomtarea

2 060 kvm

Rum

6 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

BERG LILLHALLEN 1:51

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1 1/2 plans villa

Byggnadsår

1909

Standardpoäng

50

Mark

Sten

Grund

Plintgrund

Stomme

Timmer/trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt, underlagstak av råspont och kondensduk

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

Mekanisk till- och frånluft

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Värmepump luft-luft, elpanna, vedspis. (Mycket bra)
Ålder: 2024
Märke på värmeanläggning: NIBE

Huvudsäkringar

20 A

Elkablar

Ledningar bytta

Jordat eller ojordat

Jordat

Allmän information

Totalrenoverat, toppfräsch fastighet på strandnära tomt. Allt nytt tak, fasad, fönster, uppvärmning. All renovering noggrant dokumenterat och finns att ta del av i pärm.

Renovering omarbetning etc

Utvändigt- tak byte, tilläggsisolerad, alla fönster utbytta till 3-glas, ny takavvattning, ny altan, ny V/A, ny el, schaktat och grusat runt hus för bättre vattenavrinning
Invändigt- vattenburen uppvärmning, alla ytskikt nya, golvvärme entré och bägge badrum, nytt kök och nya vitvaror

Totalrenoverat. All renovering noggrant dokumenterat


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

87 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

122 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-08-27

Besiktningsman

Johan Bodå


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber framdraget till tomtgräns. Anslutning saknas.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Rejäl altan intill entrén med gott om plats för både lounge set samt matbord. Stor och plan tomt med möjlighet att inreda egna uteplatser


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Gott om yta för flertalet bilar på schaktat infart.


07
Gemensamhetsanläggningar

Berg bergsviken ga:6


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

2060 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Plan och lättskött tomt med flertalet träd naturligt placerade som barriär/skydd mot insyn. Praktiskt med två infarter till tomt om man i framtiden vill bygga till ett garage.

Planbestämmelser

Del av svenstaviks samhälle, galhammar 4:190 m fl, Byggnadsplan (Beslutsdatum: 1987-11-18, Senast ändrad: 2020-05-25)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 014 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

780 000 kr

Markvärde

234 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1929

Försäkring

3 000 kr/år

Vatten och avlopp

8 198 kr/år

Renhållning

2 525 kr/år

Elkostnad

20 000 kr/år

Årlig elförbrukning

11000 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

33 723 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

7 605 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 41 328 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Elkostnaden är ett uppskattat kostnad och i den kostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 1 pantbrev om totalt 30 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 014 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
780 000 kr
Markvärde
234 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1929
Försäkring
3 000 kr/år
Vatten och avlopp
8 198 kr/år
Renhållning
2 525 kr/år
Elkostnad
20 000 kr/år
Årlig elförbrukning
11000 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
33 723 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
7 605 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 41 328 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Elkostnaden är ett uppskattat kostnad och i den kostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 1 pantbrev om totalt 30 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Restaurang Siris

114 m


Kungs Pizzeria GrillKebab Sallader och Pastarätter

294 m


Restaurang Trix Svenstavik

429 m


Hotell Sydjemten

669 m


OKQ8

1,45 km


Förskolan Galhammar

190 m


Fjällgymnasiet

397 m


Bergs Gymnasium

398 m


SV Jämtlands Län

460 m


Hagens förskola

517 m


Tempo

13,98 km


Coop

40,49 km


Coop Vemdalen

45,58 km


Lidl

45,68 km


Kvarnsjö station

22,39 km


Fåker station

26,43 km


Pilgrimstad järnvägsstation

37,64 km


Brunflo järnvägsstation

40,19 km


Gällö järnvägsstation

43,89 km


Svenstavik Siris

214 m


Svenstaviks skola väg 321

306 m


Svenstaviks skola

368 m


Svenstavik centrum station

538 m


Svenstavik Svensta

1,14 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    56 m
    1 min
    1 min
    1 min
  • Hållplats
    Svenstavik Siris
    214 m
    1 min
    -
    3 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Mustafa!

Mustafa Cengiz

Ansvarig mäklare
Talar även engelska, kurdiska, turkiska ...+2
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.