Kommande försäljning

Johan Skyttes Väg 398

Sparad

Långbro Park— Stockholm

Johan Skyttes Väg 398


Kommande försäljning

Stockholm - Långbro Park

Högst upp i huset med insynsskyddat läge och solig balkong

Högst upp i huset med milsvid utsikt över hustak och trädtoppar blir denna ljusa, fina och möjliga mini 4:a ett kvadratsmart boende för dig som har behov av ett extra sovrum. Den stora inglasade balkongen är som gjord för soliga dagar där du kan njuta av en vidsträckt utsikt över kedjehusen och området helt utan insyn! Läget i parken är idyllisk med närheten till många av de äldre byggnaderna. På kort promenadavstånd nås härliga grönytor för lek och pick-nick samt Långbro värdshus när du vill kosta på dig en välsmakande lunch eller middag i vacker parkmiljö.

Stilrent och fräscht kök med vitvaror från Siemens och köksluckor i vitt med gott om förvaringsutrymme och en trevlig matplats. Optimal planlösning med två ordentliga sovrum med utsikt i helt insynsskyddat läge och det går även att dela av köket för att få till ett extra rum. God förvaring i lägenheten med en stor klädkammare och platsbyggda garderober i hallen samt ett väl tilltaget källarförråd.

Det går även att ta hissen direkt ner till garaget- Speciellt uppskattat på vintern.

Långbro park anses av många som en speciell oas i Stockholm med sina vackra promenadstråk och fina grönområden belägen mellan Älvsjö och Fruängen. Här kan du även avnjuta prisbelönt mat på populära Långbro värdshus. Goda kommunikationer med närhet till både Fruängen med tunnelbana och bussar samt Älvsjö Centrum med pendeltåg och bussar. Här finns även ett brett utbud i Fruängen med diverse matbutiker, restauranger, gym, simhall och systembolag. Du hittar trevliga och välsorterade Ica Nära Älvsjö ca 900 meter bort för matvaruhandling. I närheten ligger Långsjön som erbjuder trevliga promenadstråk, barnvänlig badplats och restaurang Casa del Lago med uteservering bredvid vattnet för varma sommarkvällar. I Långbros villaområde ligger även den tvåstjärniga Michelin-krogen Aloë med sina syskonkrogar Rinos Bodega och Black Milk Sushi på samma adress.


Välkommen hem!


Boarea
81 kvm
Avgift
5 557 kr/mån
Rum
3 rum (2-3 sovrum)
Våning
3 av 3 (Hiss finns)

Mäklarhuset Älvsjö

Kontakta Philip för mer information kring Johan Skyttes Väg 398.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Hall

Välkomnande och rymlig hall med mycket goda avhängningsmöjligheter i form av en inbyggd garderob med Elfa-system och skjutdörrar. Runt hörnet i korridoren finns en ännu större walk-in-closet för ytterligare förvaring. Även den med smart Elfa-system. Vitmålade väggar och golv av ekparkett.


02
Vardagsrum

Ljust vardagsrum i öppen planlösning med köket. Vardagsrummet har golv av ekparkett, vitmålade väggar, och vitmålat innertak. Från vardagsrummet nås den stora balkongen som ligger i helt fritt, insynsskyddat och soligt söderläge med östliga inslag. Balkongen är inglasad och är utrustad med persienner och blir en naturlig plats även de kallare månaderna om året pga. av inglasningen.


03
Kök

Modernt och exklusivt kök från Vedum med alla vitvaror inklusive diskmaskin i stilrent vitt från Siemens. Bänkskiva i grått med grått kökskakel ovan i stående formation längs med hela köksbänken och disko. Glaskeramikhäll i svart från Siemens med fläkt i rostfritt från Franke. Helkyl och helfrys i vitt från Siemens. Matplats för 6-8 personer eller fler i anslutning till kökets arbetsdel. Golv av ekparkett och vitmålade väggar.


04
Sovrum 1

Rejält stort och luftigt sovrum med gott om plats för stor säng och övrigt möblemang, helt insynsskyddad utsikt. Väggar i vacker blågrå nyans och golv av parkett.


05
Sovrum

Sovrum med insynsskyddad utsikt mot innergården och brandvägg. Plats för dubbelsäng. Målade väggar i grå nyans och golv av parkett.


06
Badrum

Fräscht badrum med golv i gråsvart klinker med underliggande golvvärme (el), väggar klädda med vitt kakel. I badrummet finns duschplats med duschvägg av klarglas, wc, tvättställ i kommodskåp, badrumsspegel med belysning och hylla samt handdukstork (el). För klädvård finns tvättmaskin (Siemens), torktumlare (Electrolux), arbetsbänk samt förvaringsskåp.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

81 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3 (2-3 sovrum)

Våning

3 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2013

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus i fyra våningsplan inkluderat källarplan med garage.

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning: Fjärrvärme. Kostnad för tappvarmvatten tillkommer (mäts separat för varje lägenhet). Ventilation: Mekanisk.

Kommentar, hiss

Stor hiss


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

55 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2016-09-11

Besiktningsman

Kjell-Åke Henriksson, JM AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Tv och internet via telia tripple play med en obligatorisk avgift om 219 kr/mån.


05
Uteplats

Stor inglasad balkong i sydöst med sol från morgon till ca 15 tiden beroende av årstid.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Bilplats/Garage

Garage: 850 kr/månad fast kostnad. Har separat kö.

Parkering

P-plats: 500 kr/månad. Har separat kö. Har strömuttag.
Motorcykelplats: Har separat kö.

Beskrivning, parkering

57 p-platser i garage samt 1 motorcykelplats. 4 parkeringsplatser med motorvärmaruttag. Garageplats kostar 850 kr/m, P-plats kostar 500 kr/m. I dagsläget (2014-10-06) är det ingen kö. Det finns 16 st laddplatser i dagsläget. Separat kö råder. Apcoa sköter förvaltningen av platserna. Brukar normal sätt inte vara några problem att få bilplats.


Ekonomi

01
Avgift

5 557 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

Obligatoriskt tillägg för trippel play via tele2 á 219 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för varmvatten ca 82 kr/mån.

Försäkring

150 kr/mån

Hushållsström

400 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

550 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

1,46634%

Andel av årsavg.

1,46622%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-09-27.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftsförändringar. (daterat 2024-10-04)


Föreningen

01
Benämning

Hästkastanjen Långbro Park. I föreningen finns 65 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen startade sin verksamhet 2011 och inflyttning skedde i slutet av 2012.

Kommande renoveringar

Vid 5-års garantibesiktning av fastigheten så har föreningen påtalat ett antal fel och brister i fastighetens VVS-system. Frågan ska prövas i skiljenämnd för att reda ut vem som har rätt i sak. Utfallet från denna process får framtiden utvisa.

Övriga utrymmen i föreningen

Det finns cykelförråd och källarförråd samt garage.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Området

01

När JM i början av 2000-talet började bygga bostäder i den gamla sjukhusparken i Långbro växte en unik boendemiljö fram. Här blandas de vackra byggnaderna från början av 1900-talet med varsamt placerade, moderna bostadshus byggda nästan hundra år senare. Den vackra parkmiljön med stora ekar, gångvägar, gröna lekytor och dammen med änderna som plaskar finns bevarad och utgör en idyll som lockar många kringboende till promenader och umgänge. Här finns boenden i en miljö med kvalitéer som man har svårt att finna någon annanstans i Stockholm. I parken finns dessutom ett flertal skolor, förskolor samt den kända restaurangen Långbro Värdshus med uteservering sommartid. I maj 2014 öppnades i parken även ett mysigt trädgårdscafé i den gamla trädgårdsmästarlokalen. På kort gångavstånd ligger Fruängens centrum med T-bana och bussar. Här finns även ett flertal affärer, systembolag och apotek samt flera bra restauranger såsom Erssons fisk & deli.

Kommunikationer

Tunnelbanan från Fruängen till Stockholms centralstation tar det 19 minuter, med pendeltåg från Älvsjö station tar det cirka 10 minuter. Buss till Älvsjö station utanför parken, restid knappt 10 minuter.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 557 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
Obligatoriskt tillägg för trippel play via tele2 á 219 kr/mån. Obligatoriskt tillägg för varmvatten ca 82 kr/mån.
Försäkring
150 kr/mån
Hushållsström
400 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
550 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
1,46634%
Andel av årsavg.
1,46622%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-09-27.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar. (daterat 2024-10-04)

Området
Långbro park- en grön oas  i stockholm

Långbro park- en grön oas

Långbroparken är en älskad och uppskattad grön oas i sydvästra Stockholm, mellan Älvsjö och Fruängen. Ursprungligen var det ett skogsområde som i samband med byggandet av Långbro sjukhus, utvecklades till en vacker engelsk park i början av 1900-talet. I parken ligger även kända Långbro värdshus inrymd i f.d. sjukhusets överläkarbostad. Värdshuset ägs och drivs av kändis-kocken Fredrik Eriksson och är känt för sin goda mat, trevliga sommar-bar och uteservering som lockar även långväga gäster. I maj 2014 utvidgade Fredrik sin verksamhet i parken med ett mysigt trädgårdscafé i den gamla trädgårdsmästarlokalen. Trädgårdscaféet drivs numer av "Fru Marias bak" som också driver konditoriet/bageriet/caféet vid Svartlösavägen. I parken och i närområdet finns idag ett flertal skolor och förskolor


01
Fördelar med området
Tunnelbana Lugnt Caféer Restauranger Cykelstigar (mtb) Barer Simhall Bussar Parker/Grönområden Gym Barnvänligt Badstrand Butiksgata/köpcentrum Motionsspår

02
Det mesta runt hörnet

På kortare gångavstånd från Långbroparken ligger Fruängens centrum och tunnelbana . I Fruängens centrum finns det mesta för vardagens behov såsom apotek, vårdcentral, systembolag, butiker och restauranger samt två större matvaruaffärer.

I närområdet finner du också "Fru Marias bak", ett trivsamt kvartersbageri med cafédel och lunchservering. Ett av områdets senare tillskott ligger i inredningsbutiken "Livings" lokaler på Svartlösavägen där du finner lunchrestaurangen "Rinos" och finkrogen "Aloê", som numer har två stjärnor i Guide Michelin.


03
Nära mängder med sport- och fritidsaktiviteter

För dig som gillar sport och motion erbjuds ett elbelyst motionsspår i Älvsjöskogen samt Långbrohallen som är en uppskattad sim- och idrottshall vid randen av parken. VId Johan Skytteskolan finns en MTB bana för träning och tävling. För den badsugne ligger på kortare cykelavstånd, Långsjöbadet dit man cyklar på ca tio minuter. Här finner du även restaurangen Casa del Lago som erbjuder vällagad mat i en trivsam miljö intill Långsjöns vatten.


04
Kommunikationer

Tunnelbanan från Fruängen till Stockholms centralstation tar det 19 minuter, med pendeltåg från Älvsjö station tar det cirka 10 minuter. Buss till Älvsjö station utanför parken, restid knappt 10 minuter. I Fruängen finner du även flertalet busslinjer med vilka du kan ta dig till Skärholmen, Kärrtorp, Gullmarsplan, Skarpnäck, Huddinge och Tumba. Med buss tar du dig också snabbt till pendeltåget i Älvsjö. Beslut är också taget för att dra en ny spårvägslinje från Älvsjö station, via Fruängen och sen visare mot s/v.


05
Familjeliv och skolor

Ett stenkast från dammen i parken finns en fin lekplats för de minsta barnen. En annan favorit i Fruängen är parkleken Vitsippan som utöver gungor och rutschkanor har en plaskdamm för de minsta barnen. Intill Fruängen ligger Långbro park, en vackert anlagt park med fina promenadvägar, en anlagd damm samt det välkända Långbro värdshus samt parkcaféet.
Skolor i området är Fruängsskolan, Metapontum och Kunskapsskolan. Förskolorna heter Fantasia, Ellen Key, Kata Dalström samt Elsa Brändström. I villaområdena runtomkring finner du Herrängens skola, Johan skytteskolan samt Långbrodalsskolan.


Använd kartan
X

Platser

Långbro Pizzeria

522 m


Mamacita Älvsjö

525 m


Chef's Gaff

559 m


Långbro Värdshus

603 m


Lycka Thai & Sushi

648 m


Metapontum AB

192 m


Förskola Bullerbyn

202 m


Förskolan Ekbacken

207 m


Förskolan Muminstugan

218 m


Thoren Framtid Långbropark Förskola

266 m


Nacka Köttprodukter AB

1,02 km


Hemköp

1,07 km


Lidl

1,53 km


Tempo Segeltorp

1,59 km


Älvsjö

1,85 km


Stuvsta

2,97 km


Stuvsta station

2,97 km


Årstaberg

3,71 km


Långbrohallen

151 m


Johan Skytteskolan

233 m


Fru Marias väg

465 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Hav
    6,42 km
    13 min
    33 min
    -
  • Sjö
    370 m
    5 min
    1 min
    6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Philip!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.