Bergsgatan 21, 2tr
Bergsgatan 21, 2tr
Nina Larsson, ansvarig mäklare i Stockholm Kungsholmen
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Bergsgatan 21, 2tr

Utgångspris

9 995 000 kr


Utgångspris

9 995 000 kr



Kungholmen— Stockholm

Bergsgatan 21, 2tr


Till salu
Utgångspris
9 995 000 kr

Kungholmen— Stockholm

Sekelskiftesdröm med balkong i söderläge - Underbar utsikt mot Rådhuset - Takhöjd om ca. 3,2 meter

Underbar sekelskiftesdröm som bjuder på en magisk utsikt mot vackra Rådhuset med grönska i förgrunden samt balkong i soligt söderläge. Här bor du med ett ytterst attraktivt läge och en genomgående planlösning med härligt ljusinsläpp från stora fönsterpartier i två väderstreck. Lägenheten presenterar en enastående rymd med cirka 3,20 meter i takhöjd där vardagsrum och matrum öppnar upp med vackra pardörrar och 3 stora fönster i fil som ger dig en fantastisk utsikt mot Rådhusets södra siluett. Mot taket sitter en vacker stuckatur, takrosett i original och genomgående finner du andra sekelskiftesdetaljer som höga socklar, speglade fönsternischer och fina originalgolv. Den möblerbara inre hallen blir lägenhetens mittpunkt och fungerar även som ett extrarum för dig som behöver ett hemmakontor. Här finner du platsbyggda garderober som når full takhöjd samt ett förråd som ger plats åt det mesta. I det stilrent renoverade köket finner du mycket bra förvaring som döljer sig bakom grå skåpinredning och framför fönstret möblerar du med middagsbord för 4-6 personer. Ifrån lägenhetens master bedroom når den soliga balkongen i söderläge och sover med ett lugn och insynsskyddat läge mot föreningens fina innergård. Ifrån hallen når du badrummet som är utrustat med tvättmaskin för en enklare vardag. Den här lägenheten ska absolut upplevas på plats!

Flertalet grannar i huset har valt att installera kakelugn vilket är möjligt. Tätning av kanaler måste göras och såväl offerter på gammal och ny kakelugn samt tillstånd finns.

På Bergsgatan 21 bor du på en återvändsgata med en ytterst attraktiv adress mitt emot Rådhusets ena gavel med grönska utanför. På Rådhusets mur kan du sitta och dricka finsmakande kaffe från mångas favorit Il caffè eller gå rakt över gatan för att äta frukost på Fabrique. Kungsholmstorg med torghandel ligger runt hörnet och i ett kvarter bort hittar du Bröd & Salt samt nyöppnade Mahalo. Andra favoriter i din direkta närhet är Winjas grosshandel samt Rådhusbaren som har blivit mångas kvartersfavorit. Du finner fantastiska kommunikationer med Rådhusets tunnelbana som du har precis utanför dörren samt flertalet bussar som passerar på Hantverkargatan. Du når även T-centralen med Arlanda Express med en kort promenad. På Bergsgatan bor i ett restaurangtätt kvarter med cirka 3 minuters promenad ner till vattnet och vackra Norr Mälarstrand.


Utgångspris
9 995 000 kr
Boarea
87 kvm
Avgift
4 942 kr/mån
Rum
3 rum (2 sovrum)
Våning
2 av 5 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Tisdag 02 juli 18:00 — 18:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning! Vi kommer inte ha förhandsvisningar på denna lägenhet men lägg gärna in en intresseanmälan för eventuell förhandsinformation.

Onsdag 03 juli 12:00 — 12:45

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Välkomna på visning! Vi kommer inte ha förhandsvisningar på denna lägenhet men lägg gärna in en intresseanmälan för eventuell förhandsinformation.

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Nina för mer information kring Bergsgatan 21, 2tr.

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Den möblerbara hallen utgör lägenhetens mittpunkt och öppnar upp i varsitt väderstreck mot lägenhetens samtliga rum. En stilfull tapet från William Morris & Co pryder väggarna och du finner mycket bra förvaring i en djup garderob/förråd samt i tre platsbyggda garderober som når full takhöjd med specialbeställda fronter i snygg design. Hallen ger dig ett "extra rum" att möblera med arbetsplats för dig som är i behov av ett hemmakontor. Till höger om entrén som är utrustad med säkerhetsdörr hänger du av ytterkläder och skor och på golvet ligger vitbetsade furutiljor i original vilket är genomgående i hela lägenheten.


02
Vardagsrum

Vardagsrummet presenterar en underbar rymd där två stora fönster bjuder på en enastående utsikt mot Rådhusets vackra siluett som också är din närmaste granne rakt över gatan. Här finner du ljusa lättmöblerade ytor som ger plats för sällskapsdel, middagsbord eller övrig möblering samt fina sekelskiftesdetaljer som vacker stuckatur, takrosett, höga socklar samt fönster- och dörrpostspeglar i original. Flertalet grannar har nyligen valt att installera kakelugn i lägenheten, vilket är möjligt).


03
Matrum/sovrum

Vardagsrummet öppnar upp med ståtliga pardörrar mot lägenhetens matrum som även fungerar utmärkt som sovrum. Här finner du generösa ytor att möblera med ett stort middagsbord alternativt som masterbedroom, barnrum eller kontor. Från det stora fönstret får du härligt ljusinsläpp och har samma magiska utsikt över Rådhusets södra gavel. Väggarna är målade i en sober grå nyans och mot taket sitter en vacker stuckatur.


04
Kök

Det stilrent renoverade köket ger dig mycket bra förvaring i grå under- och överskåp som når full takhöjd. Bakom den generösa arbetsytan i vacker carraramarmor sitter ett vitt kakel och under överskåpen finns extra belysning. Vitvarorna är i rostfritt utförande och består av kyl/frys, ugn, fläkt samt vinkyl. Induktionshällen sitter infälld i bänkskivan och diskmaskinen döljer sig bakom en skåpfront. Framför köksfönstret dukar du upp med matbord för 4-6 middagsgäster.


05
Master Bedroom

Master bedroom ger plats för dubbelsäng och övrig möblering och längs med ena väggen sitter platsbyggda garderober som når full takhöjd och har specialbeställda fronter från snickeri. De grönmålade väggarna bryts av med höga vitmålade socklar och pardörrar i glas öppnar upp mot lägenhetens härliga balkong. Balkongen som har en soligt söderläge blir ett extrarum under sommarmånaderna och ett insynsskyddat och tyst läge mot föreningens fina innergård.


06
Badrum

Det rymliga badrummet har vitkaklade väggar samt mattsvart klinker med golvvärme. Invid takduschen som skärmas av med vikväggar i glas står en tvättmaskin för en enklare vardag. Ovanför sitter ett väggskåp för extra förvaring. Bakom den vägghängda toalettstolen finns en handdukstork och längs med väggen löper en hyllnisch för avställning. Handfatet har en vit kommod med spegel ovanför. I taket sitter infällda spotlights.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

87 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)

Rum

3 (2 sovrum)

Våning

2 av 5


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1886

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Energiprestanda, primärenergital

155 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV och Bredband levereras via Telenor och betalas separat. Det finns även möjlighet att välja andra operatörer.


05
Övriga upplåtna utrymmen

Till lägenheten hör ett källarförråd.


Ekonomi

01
Avgift

4 942 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår värme och vatten

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Andel i förening

8,47%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-06-26.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.


Föreningen

01
Benämning

Brf Valnöten 4.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Valnöten 4 förvärvade fastigheten 2001 och huserar i en vackert hus som byggdes 1884 precis invid vackra Rådhuset.
Föreningen är en s.k äkta bostadsrättsförening och som äger marken.
Består idag av 12 lägenheter upplåtna med bostadsrätt.
Fastighetens totala boyta uppgår till 1003 kvm.
Lån per kvadratmeter ligger på 4487 kr enligt 2023 års årsredovisning
Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Brandkontoret.

Gjorda renoveringar

2023 - Stammar i källarplan har renoverats där synliga stammar byttes helt och dolda rör blev relinade
2022 - Fönsterbågar i fasadenvmot gatan har målats och renoverats, säkerhetsdörrar och postboxar har installerats
2020 - Badrumsventilationskanaler rensade och tätade, skorstenar reparerade, nya maskiner i tvättstuga, hissen hydraulcylinder utbytt, hissen hydraulcylinder utbytt, takfönster utbytta
2019 - Tak (båda taken) målades
2018 - Vattenskada (3 lght) åtgärdad, nya portar monterade, fönster mot gård (i trapphuset) samt i lägenheter plan 5 renoverades/målade, radonmätning utförd
2017 - Hissen renoverad med nytt maskineri, ny hisskorg, justering i hisschakt mm
2016 - Stamspolning, OVK, samtliga lägenheter och källarutrymmena
2015 - OVK i källaren, spolning av avloppsledningar, målning i entréplan
2010 - Byte av undercentral till fjärrvärmeanläggningen, omfattande renovering av gården för att minska belastningen på bjälklaget till de underliggande källarförråden
2009 - OVK. (Komplettering, gårdshuset)
2007 - Byte av värmepump och radiatorventiler, radonmätning, utvändig målning av fönsterbågar (Plan 1-4)
2006 Installation av fastighetsnät (Optisk fiber)
2005 Fasaden putsades mot gården, installation av takvärmeanläggning, målning av yttertak
2004 - Stamspolning
2003 - Ombyggnad av gårdshuset från förråd till bostad, byggnation av balkonger, takterrasser och fönsterdörrar mot gården.
2002 Målning av entréplanet, trapphuset och alla trappavsatser, målning av alla fönster i gemensamhetsutrymmena såväl utvändigt som invändigt, Målning av fönstren till lägenheterna utvändigt, installation av fönsterventiler i samtliga lägenheter i huvudfastigheten, byte av maskiner i tvättstugan inklusive förbättring av ventilationen samt nytt golv

Fastigheten hade ett omfattande renoveringsår 1984 och i övrigt har stora renoveringar sett ut enligt nedan

Övriga utrymmen i föreningen

- Gemensam tvättstuga ligger belägen i källaren och är utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel
- Gemensam innergård med utemöbler och planteringar, här finns även cykelparkering under tak. Även i källaren finns förvaring för cyklar.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 942 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår värme och vatten
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Andel i förening
8,47%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-06-26.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Tomteborgen KB

43 m


Le Bon Canon

57 m


Restaurang W by Wijnjas

58 m


Restaurang Almaza

61 m


Grain Café

76 m


Anna Whitlocks gymnasium

172 m


Förskolan Mullbäret

172 m


Förskolan Sherwood

208 m


Kungsholmens Friskola

224 m


Förskolan Sebran

243 m


Bangladeshi Grocery Shop

319 m


Lidl

772 m


Regi Research & Strategi AB

882 m


Oriental Supermarket

918 m


Aws

1,03 km


Stockholm

725 m


Cityterminalen

783 m


Stockholm City

887 m


Stockholms central

889 m


Stockholm Odenplan

1,72 km


Kungsholmstorg

84 m


Rådhuset

127 m


Landstingshuset

136 m


Stockholm Rådhuset

149 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    394 m
    3 min
    3 min
    7 min
  • Hav
    1,77 km
    10 min
    8 min
    30 min
  • Tågstation
    Stockholm
    725 m
    6 min
    5 min
    14 min
  • Hållplats
    Kungsholmstorg
    84 m
    2 min
    1 min
    2 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Nina!

Nina Larsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.