Lunnavägen 22B
Lunnavägen 22B
Julia Hult, ansvarig mäklare i Mölndal
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Julia Hult

Ansvarig mäklare

Till salu

Lunnavägen 22B

Utgångspris

4 885 000 kr


Utgångspris

4 885 000 kr



Alafors— Ale

Lunnavägen 22B


Till salu
Utgångspris
4 885 000 kr

Alafors— Ale

Lugnt belägen villa från 1999 granne med naturen - garage med uthyrningsdel!

Välkommen till Lunnavägen 22 B och denna fina villa byggd 1999, idylliskt belägen längst in på återvändsgata bor du omgiven av naturen. Huset är på 123 kvm och är ritat av arkitekt Clares Drejer, Abako Arkitekter. På tomten finns ett garage som har en vidbyggd lägenhet som går att hyra ut och inbringa hyresintäkter. Trädgården ramas in av skogen och har en plan gräsmatta, grusad gång som leder fram till huset och flera uteplatser i olika väderstreck. Lugnet infinner sig direkt när man hör skogens sus och fåglarnas kvitter. Här finns gott om plats för både lek, avkoppling, odling och barnens önskan om studsmatta, fotbollsmål, sandlåda eller lekstuga.

På husets entréplan finns vardagsrum och kök med imponerande takhöjd öppet upp till nock och klinkergolv med golvvärme. Vardagsrummet är lättmöblerat och rymmer med enkelhet en större soffgrupp. Här inne finns en kamin som skänker gott om både värme och trivsel. Köket är u format vilket skapar en välfungerande arbetstriangel, luckor i ek och gott om både arbetsyta och förvaring. Detta våningsplan har också två bra sovrum i fil, helkaklat badrum med både bubbelbadkar och dusch. En tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare och förvaringsmöjligheter samt en ljus hall. På ovanvåningen finns en övre hall med plats för skrivbord samt ingång till sidovindarna. Sovrummet här uppe har snedtak och plats för stor säng, sängbord och byrå.
Från vardagsrummet och köket har du utgång till altanen som sträcker sig längst en sidan och runt till baksidan av huset – perfekt för sommarens alla stunder.

Huset är besiktigat och protokollet finns bifogat under dokument. Under rubriken övrigt finns en länk till Skatteverket där du kan läsa mer om hyresintäkter för privatbostad.

Välkommen att boka in dig på visning!


Utgångspris
4 885 000 kr
Boarea
123 kvm
Driftkostnad
41 622 kr/år
Tomtarea
2 804 kvm
Rum
4 rum (3-4 sovrum)


Aktuella visningar


Lördag 28 september 11:00 — 11:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Välkommen att boka tid för vising!

Mäklarhuset Mölndal

Kontakta Julia för mer information kring Lunnavägen 22B.

Julia Hult

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Beskrivning av samtliga rum:

Entréplan:

Kök:
Hemtrevligt kök i ek med gott om skåp och lådor till förvaring. Köket är u format vilket skapar en välfungerande arbetstriangel. Diskbänken är rostfri och bänkskivorna går i ek. Ovanför diskhon sitter fönster som skänker gott om ljus. Köket är utrustat med kyl, frys, diskmaskin, spis samt fläkt. Matplatsen har sin naturliga plats intill murstocken och fönstret som vetter mot framsidan. Från köket har man utgång till uteplatsen på baksidan vilket gör det enkelt att duka upp utomhus när vädret tillåter. Golvet är klinkers med golvvärme, väggarna är målade i vitt och taket är vitmålat.

Vardagsrum:
Vardagsrummet är väl tilltaget och har takhöjd med öppet upp till nock, de synliga takbjälkarna med belysning blir en snygg detalj och kaminen skänker både värme och trivsel. Rummet har plats för soffgrupp och övrigt önskat möblemang. Väggarna är ljusa, på golvet ligger klinkers med golvvärme och taket är vitmålat och har spotlights. Från vardagsrummet nås altanen belägen i söderläge.

Sovrum 1:
Rofyllt sovrum med fönster i två väderstreck. Här platsar säng, sängbord, byrå, skrivbord eller övrigt önskat möblemang. Väggarna har en sober färg och på golvet ligger ett vackert massivt trägolv.

Sovrum 2:
Sovrum med plats för säng, sängbord eller övrigt önskat möblemang. Rummet är perfekt som ett barnrum, sovrum, gästrum eller kontor. Väggarna är målade, taket är vitt och på golvet ligger ett massivt trägolv. Fönster i två väderstreck.

Badrum:
Stort helkaklat badrum med spabad, dusch med glasväggar, wc, handfat med kommod och goda förvaringsmöjligheter. Fönstret bidrar till fint ljusinsläpp och ger möjlighet till vädring.

Tvätt:
Tvättstugan har tvättmaskin och torktumlare samt grov vask. Här finns också gott om förvaringsmöjligheter. Det lilla fönstret vetter mot framsidan och på golvet ligger ett praktiskt klinkers med golvvärme och väggarna ör kaklade kakel.

Övre plan:

Hall:
Upp för trappan nås man av den övre hallen som är möblerbar och rymmer till exempel skrivbord, hylla eller en fåtölj, härifrån nås också vindarna.

Sovrum 3:
Mysigt sovrum med snedtak och stort fönster. Här platsar säng, skrivbord eller annat önskat möblemang.

Garage/lägenhet/förråds byggnad:

Lägenheten:
Här är möjligheterna många. Lägenheten går att hyra ut för god boende ekonomi eller användas av tonårsbarn, gästrum, generations boende eller som kontor.

Förråd/Pannrum:
Detta utrymme används idag som ett kombinerat rum för värmepannan och extra kyl/frys. Samt som ett förråd.

Garage:

Plats för 1 bil. Ovanför finns en vind med plats till förvaring.

Förråd till bland annat ved:
På tomten finns ett förråd med två rum vara det ena används som vedförråd.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

123 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Tomtarea

2 804 kvm

Rum

4 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

ALE RISHED 2:18

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1,5-plan med krypgrund

Byggnadsår

1999

Standardpoäng

31

Grund

krypgrund med installerat ventilationssystem. Trossbotten av betong.

Stomme

Betong

Bjälklag

Betong

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Tegelpannor samt delar med bandfalsad plåt

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

Isolerglasfönster

Ventilation

Mekansik

Vatten

Enskilt vatten året om

Avlopp

Enskilt avlopp

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump till vattenburet system
Ålder: Ny panna oktober 2021
Märke på värmeanläggning: Thermia iTec Eco 8

Jordat eller ojordat

Delvis jordat

Renovering omarbetning etc

Renovering takfot vid takstege 2016
Altan 2021
Ny panna okt 2021

Fel och brister

Se bilagt besiktningsprotokoll.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

47 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

84 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-07-02


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns indraget.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Huset har två stycken uteplatser. Den ena har utgång från köket och är belägen mot husets lugna baksida, vilket gör den perfekt att inta frukosten på och har en underbar utsikt mot naturen. Den andra nås från vardagsrummet. Båda uteplatserna har trätrall och plats för utemöbler, grill och växter. Garaget/lägenheten har också en tillhörande uteplats.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Garage med vidbyggd lägenhet och förråd/pannrum. Garaget har element om man önska värme där inne och plats för en bil, ovanför garaget finns ett vindsförråd. Lägenheten är ca 20 kvm och går att hyra ut och ger möjlighet till hyresintäkter. eller varför inte användas till gäster/som kontor/generationsboende. I förrådsdelen finns en extra frys och där inne står värmepannan. På tomten finns också ett förråd med två rum i där säljarna förvarar ved bland annat.

Beskrivning, parkering

Tomten har en grusad uppfart med plats för flertalet bilar. Garaget har plats för 1 bil.


07
Gemensamhetsanläggningar

Ale nol ga:15 - vägförening


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

2804 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter förmån

Officialservitut: rätt att för utfart använda befintliga vägen y enligt kartbilaga ka till enbredd av 4 meter. - väg, Avtalsservitut: dagvattenledning - se beskrivning, Officialservitut: rätt att nyttja en 4 meters bred väg för utfart. - väg, Officialservitut: rätt att nyttja en 4 meter bred väg för utfart - väg, Officialservitut: rätt att använda och underhålla ledning samt infiltrationsanläggning med tillbehör. - avlopp, Officialservitut: Rätt att använda, underhålla och förnya väg för utfart enligt förrättningskarta, aktbilaga 5. - Väg

Inskrivna servitut och övriga gravationer

Vänersborgsviken och göta älv, Vattenskyddsområde (Beslutsdatum: 2022-05-16, Registreringsdatum: 2022-05-24, Senast ändrad: 2024-08-06)


09
Övrigt

På Skatteverkets sida kan du läsa mer om hur intäkter för uthyrning beskattas.
https://www7.skatteverket.se/portal/hyra-ut-privatbostad/

SÄLJARENS EGNA BESKRIVNING

Alafors har ca 2.200 invånare. Det är ett av Ale kommuns minsta samhällen. Ale Kommun har ca 32.500 invånare.

Ale Kommun består av många småsamhällen: Hålanda, Alvhem, Skepplanda, Älvängen, Alafors, Nol, Nödinge, Bohus och Surte. Flera av dem är gamla brukssamhällen där det fortfarande kan anas vilken verksamhet som varit samhällets viktigaste. De mest framträdande är nog Glasbruket i Surte (där ”pappan” till Coca cola-flaskan arbetade!) Spinneriet i Alafors och Repslagarebanan i Älvängen. Men det finns mer att upptäcka!

I Alafors finns en livaktig fotbollsklubb, Ahlafors IF, som nyligen firade 110 år. Förra säsongen tog man sig upp i Div 1, men i år får man ta sig an Div 2. Det är ändå kommunens stolthet, eftersom det är den fotbollsförening som ligger i högsta divisionen.
Ahlafors IF har en stor verksamhet för barn och ungdomar och det bidrar också till gemenskapen i samhället. Det är lätt att bli engagerad i klubben, både som spelare, förälder eller äldre.
I augusti varje år arrangeras en stor cup, Ahlaforscupen. som vänder sig till barn och familjer. Då är det fullt av liv på anläggningen, som heter Sjövallen och ligger vackert vid Hälltorpssjön.
Förutom fotbollen, så driver föreningen också dansbanan Furulund. Det är en välskött dansbana med fin natur och många trevliga arrangemang. Bl.a kan nämnas Gökottedansen i maj varje år, trädgårdsmässa i maj för andra året i år, skolavslutningar, tisdagsdanser och besök av bl.a Streaplers. I juli i år blir det ett unikt event med hyllningar till Elvis med bl.a Martin Stenmarck och flera andra medverkande artister.
Från Furulund är det nära till skidbacken, Alebacken, som varje vintersäsong förser skidåkare med snö för att kunna åka utför. Det finns liftar, värmestuga, café, skiduthyrning och snökanoner som går så fort det är minsta minusgrad. Ett otroligt gäng ideella personer driver anläggningen med stor stolthet.

Vid Furulund finns också löparspår och en klubbstuga, Furustugan, för Ale 90 IK, som inriktar sig på löpning, MTB cykling och vandring.
Mitt i samhället ligger den gamla spinnerifabriken. Den har man rustat upp och numera finns där lokaler för olika arrangemang men även ett mikrobryggeri, Ahlafors Bryggerier. De levererar öl och cider till Systembolagen i Nödinge, Kungälv och Bäckebol. Bryggeriet startade 1996 och har en stark grund av medlemsägarskap.
I närheten av stora vägen, E45:an, finns kommunhuset där också ett medborgarhus med bl.a samlingslokaler och biograf finns. Biografen visar filmer ett par gånger i veckan, men de stremar även evenemang från bl.a Metropolitan, på storbild. Ett mycket uppskattat evenemang!
I Alafors finns också skolor: Himlaskolan (F-6) som är kommunal, Ahlafors Fria skola (F-9) som är en friskola med montessori-inriktning. Förskolor är Mor Annas (kommunal) och Alkotten (föräldrakooperativ förskola) samt Kristallen (privat, montessori-inriktad förskola).
Alafors består till stor del av villabebyggelse, men det finns också lägenheter och radhus/parhus att hyra. Största hyresvärdarna är Alebyggen och Svenska Stenhus. Svenska Stenhus är ett företag som bygger och förvaltar bostäder och kommersiella lokaler. Det är ett familjeföretag där man nu är inne på 3:e generationens ägande. De tar aktiv del i allt som händer i Alafors och stöttar med sponsring till föreningar och bidrar till planering och utveckling av samhället.
I övrigt är Alafors mycket skog, natur och lantligt. Här finns stora skogar, sjöar och områden att utforska och må gott i. Bäckar som rinner ut i Göta Älv, hagar med hästar, kor och får. I skogarna finns jaktområden. Man ser ofta rådjur, älg, bäver, harar, olika sorters fåglar. Det bor många katter och hundar i Alafors.
Området lockar till utomhusaktiviteter både vad gäller naturen men också vad som erbjuds i form av anläggningar, föreningar och områden.
I Ale kommun finns också en längdskidanläggning i Nödinge, med konstsnö, Dammekärr. I Skepplanda finns en simhall. Det finns flera padel-hallar och flera idrottsklubbar för basket, innebandy, handboll, judo, cykling, simning, bandy, skridsko och mycket mer!

I Nödinge finns kulturhuset med bibiliotek och teaterlokal. I Bohus finns en bandyarena och en ridklubb, i Surte finns sjöar och fina strövområden.
I Nödinge finns kommunens centrum med Ale Torg, där det finns Systembolag, mataffärer, klädbutiker och annan service. Även i Älvängen finns mataffärer, bygghandel och andra butiker.
Att ta sig till Göteborg eller Trollhättan/Vänersborg är enkelt med lokaltågen. I ett antal samhällen finns pendeltågstationer och pendelparkeringar så att man lätt kan därifrån ta sig dit man önskar. Inom kommunen går det lokalbussar mellan de olika samhällena. Det finns utbyggda cykelbanor som också gör det lätt att ta sig till de olika områdena.
Att bo på Lunnavägen ger möjligheter att gå till Nol Station (ca 20 min) eller ta bussen från hållplats Lunnavägen. Så klart kan man också cykla eller ta bilen. Till Himlaskolan är det ca 15 minuters promenadväg.
Lunnavägen slingrar sig upp på Brandsboberget och det är backar mot både Nol och Alafors.
Här är lugnt och skönt, fågelsången möter en varje morgon och kväll under vår och sommar. Vi har ingen gatubelysning, vilket innebär att stjärnhimlen är mycket synlig. Mörker och ljus märks mer än i andra områden.
Från tomten kan man gå rakt ut i blåbärsriset och skogen. Där väntar bär och svamp på att plockas. Tystnad och lugn finns det gott om. Ändå är vi nära storstaden och samhället i övrigt.
Här finns ett fåtal hus (ca 10 st) och vi är flera som har bott här länge och det är t.o.m flera generationer som bor här, i olika hus. Vi har Grannsamverkan vilket är en trygghet för oss alla. Alla hus har större tomter, som gör att vi inte bor alltför nära varandra.

Vi som säljare kommer att bo kvar i grannhuset, vilket gör att köparen har tillgång till vår kunskap om fastigheten, området och människorna här.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

3 900 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

2 280 000 kr

Markvärde

1 620 000 kr

Taxeringsvärde beskrivning

Taxeringsvärdet gäller för tomtstorleken innan fastighetsregleringen.

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1999

Försäkring

4 560 kr/år

Renhållning

3 516 kr/år

Sotning

865 kr/år

Vägav/Snö

2 000 kr/år

Elkostnad

29 421 kr/år

Årlig elförbrukning

12328 kWh/år

Slamsugning 1 ggn/år

1 260 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

41 622 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 51 147 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Elräkningarna är sammanställda från maj 2023 - maj 2024 och gäller både när och förbrukning Ale Elförening. Vägavgiften baseras på taxvärde.

Antal personer i hushållet

3

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 6 pantbrev om totalt 3 050 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
3 900 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
2 280 000 kr
Markvärde
1 620 000 kr
Taxeringsvärde beskrivning
Taxeringsvärdet gäller för tomtstorleken innan fastighetsregleringen.
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1999
Försäkring
4 560 kr/år
Renhållning
3 516 kr/år
Sotning
865 kr/år
Vägav/Snö
2 000 kr/år
Elkostnad
29 421 kr/år
Årlig elförbrukning
12328 kWh/år
Slamsugning 1 ggn/år
1 260 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
41 622 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 51 147 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Elräkningarna är sammanställda från maj 2023 - maj 2024 och gäller både när och förbrukning Ale Elförening. Vägavgiften baseras på taxvärde.
Antal personer i hushållet
3
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 6 pantbrev om totalt 3 050 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Nol York Restaurang

874 m


Landa Alafors

1,18 km


Ale Grillen

1,28 km


Nols Pizzeria

1,28 km


Mias Catering i Uspastorp AB

2,99 km


Kongahälla Center - Köpcenter

8,39 km


Ahlafors Fria Skola

883 m


Alkottens Förskola

911 m


Himlaskolan

990 m


Montessoriförskolan Kristallen

1,11 km


Nolbäckens förskola

1,12 km


Tempo

1,33 km


Lidl

3,21 km


Coop Bohus

8,42 km


Lunnavägen

684 m


Brandsbovägen

850 m


Alafors Himlaskolan

981 m


Nol station

1,32 km


Nödinge station

3,65 km


Älvängen station

4,8 km


Bohus

8,36 km


Surte station

11,17 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    942 m
    9 min
    14 min
    46 min
  • Tågstation
    Nol station
    1,32 km
    5 min
    8 min
    27 min
  • Hållplats
    Brantbacken
    503 m
    3 min
    8 min
    21 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Julia!

Julia Hult

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.