Till salu

Linnégatan 27A

Utgångspris

7 450 000 kr

Sparad

Utgångspris

7 450 000 kr



Centrum— Halmstad

Linnégatan 27A


Till salu
Utgångspris
7 450 000 kr

Halmstad - Centrum

Förtjusande 30-talsvilla i fantastiskt skick!

Arkitekt August Svensson ritade år 1930 denna otroligt vackra villa på Linnegatan 27a. August är bland annat känd för att ha ritat biografen Röda kvarn i Halmstad, strandhotellet i Mellbystrand och även restaurangdelen vid Riviera Strand i Båstad.

Villan är i exemplariskt skick där det mesta har renoverats. Här varvas vackra originaldetaljer med modern komfort. Rustika trägolv, gedigna listverk, originaldörrar mm. som gifter sig fint med de nya isolerglasfönsterna i tidstypisk stil. Villan har även nyare: tegeltak, elledningar, brytare och kontakter, samt en helt magisk utemiljö designad av en trädgårdsarkitekt. Ett helt nytt uterum från Willab Garden uppfördes 2024 och erbjuder, tillsammans med en generös trall av komposit, en underbar utemiljö. Här finns SPA-bad, lättskött trädgård och en rogivande uteplats. Invändigt väntar bland annat ett riktigt drömkök - stort och socialt med en gigantisk köksö, härliga umgängesytor, hela fem sovrum och ett tjusigt badrum. Högst upp på den inredda vinden finns en helt egen svit, lika lyxigt som ett hotellrum med takintegrerad luftkonditionering, synliga takbjälkar, pittoreska runda fönster mm. En trappa ned finner vi en fräsch källare med renoverad tvättstuga med jacuzzi, pingisrum och goda förvaringsytor.

Välkomna till ett hem fyllt av charm, stil och karaktär, som inte lämnar någon oberörd.


Utgångspris
7 450 000 kr
Boarea/biarea
228/107 kvm
Driftkostnad
44 852 kr/år
Tomtarea
565 kvm
Rum
7 rum (5 sovrum)


Aktuella visningar


Torsdag 07 november 16:30 — 17:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
ENTRÉ OCH HALL (Entréplan)

Första intrycket är minst sagt pampigt. Via den otroligt vackra originalytterdörren nås en första entré med plats för avhängning. Här ligger ett tåligt klinkergolv. Sedan vidare in till en större hall med rustikt trägolv och en generös skjutdörrsgarderob som gömmer undan familjens alla jackor och skor. Via hallen nås vardagsrum, ett av sovrummen och en gästtoalett. Passagen in till vardagsrummet flankeras av två tjusiga pelare. 30-talskänslan gör sig verkligen påmind!


02
GÄSTTOALETT (Entréplan)

Charmigt litet gästWC i anslutning till entrén med vit klinker på golvet som matchas med delvis vitt kakel på väggarna plus tapet med liljekonvaljer. Förutom WC finns här även handfat med spegel ovan.


03
VARDAGSRUM (Entréplan)

Här har man fönster i två väderstreck som ser till att dagen blir ljus. Fin kontakt med kök/matplats som åtskiljs via klassiska skjutdörrar. Det rustika trägolvet i hallen löper vidare in i vardagsrummet.


04
SOVRUM/LEKRUM/ (Entréplan)

Till vänster i hallen ligger detta rum som nuvarande ägare använder som lekrum till barnen. Kanske att man istället vill ha ett sovrum eller kontor på entréplanet? Valet är ditt. Rustikt trägolv även här!


05
KÖK OCH MATPLATS (Entréplan)

Sannerligen ett drömkök! Det är stort och socialt och fungerar både till vardags och fest. Det är modernt men flirtar samtidigt med 30-talet. Gigantisk köksö i mitten sätter tonen. WOW säger vi!

Köket kommer från Kvik och bjuder på vita luckor tillsammans med en vit bänksskiva i kvarskomposit (Silestone). Stilsäkert med andra ord. För att förstärka det enhetliga uttrycket har man gömt kylen, den halva frysen och diskmaskinen bakom luckor. I övrigt finns här Induktionshäll med fläkt ovan, inbyggd ugn och mikro i arbetshöjd samt diskmaskin - hela maskinparken från Siemens. Infällda spotlights under och över överskåpen, samt i taket, ger både bra arbetsbelysning och stämningsfullt sken.

Matplatsen redo för både gäster och fester, ett bord för 10-12 personer är inga bekymmer och utgång via pardörrar till det nya inglasade uterummet från Willab Garden.

Väggarna målade i en grågrön ton som matchar den mönstrade tapeten vid matplatsen perfekt! På golvet givetvis ett snyggt plankgolv.


06
ALLRUM (Andra plan)

En trappa upp finner vi ett stort härligt allrum som idag är ett dedikerat "fredagsmysrum" med soffa, tv och braskamin. Lyx med ytterligare ett plan med full takhöjd, inga snedtak så långt ögat kan nå. Även här trägolv, gedigna listverk och charmiga innerdörrar i original. Från allrummet har man utgång till en liten balkong. Notera även de läckra spotlightsen som belyser tavlor mm., otroligt nätta!


07
SOVRUM x 2 (Ovanvåning)

Två sovrum vägg i vägg med varandra i generös storlek - perfekta som barnrum då det är gott om plats för
hopp och lek. Det ena har skjutdörrar och det andra en vanlig klassisk dörr. Båda rummen har fått den avskiljande väggen beklädd med en akustikpanel med liggande träribb, både snyggt och praktiskt! Rustika trägolv i båda sovrummen.


08
SOVRUM (Ovanvåning)

Ovanvåningens tredje sovrum är något mindre i storlek men har istället en egen klädkammare att hänga upp klänningarna i :-). Vitsåpat trägolv som är fint ihop med den gulliga tapeten Magic Forest från Boråstapeter.


09
BADRUM (Ovanvåning)

Badrummet också snyggt såklart!
Större handfat med dubbla kranar, takdusch bakom glasväggarna, handdukstork och vägghängt WC som är förutom snyggt även städpraktiskt.
Mörkt grå klinkergolv och vita väggar, tidlöst, inget krångel. Golvvärme under klinkern här i badrummet, men inte i lilla gästtoaletten som man hittar bakom första dörren till vänster direkt i hallen där man kom in. Bra att ha två toaletter i ett stort hushåll. För man har också fler bad- och duschmöjligheter i tvättstugan. Till och med bubbelbad väntar de dagar man har tid att ligga i blötan ro.


10
VIND (Vindsplan)

Jo då, vindsvåningen innebär boyta den också och här har ägarna skapat ett master bedroom som med sin behagliga inredning sänker vilopulsen tio slag bara man kommer upp.
Mjuk och go heltäckningsmatta, synliga takbjälkar med infälld belysning, runda fönster i snedtaket och betonggrå väggar - allt i en härlig mix.

Den infällda värmepumpen i taket skänker både skön värme och behaglig kyla beroende på årstid.


11
TVÄTTSTUGA (Källare)

I en aktiv stor familj är tvättstugan A och O för att vardagen ska funka i sin helhet. Hänga en tvätt och kicka igång en ny maskin som kan hängas till kvällen. Här finns som man kan se både tumlare och bra möjligheter att hänga tvätt om man vill. Skönt att inte tumla allt tycker många. Både tvättmaskin och torktumlare från Siemens.
Som man ser på bilderna har också ett stort bubbelbad fått plats här.
Klinker på golvet inkl golvvärme under plattorna, garderober som ger fina förvaringsmöjligheter, underskåp samt ho. Man har även bevarat det så kallade "bykaret" som var 30-talets tvättmaskin.
Snyggt jobbat!


12
ALLRUM (Källare)

Källaren består även av förråd som ger finfina förvaringsmöjligheter för allsköns prylar och två rum att nyttja bäst man vill, allrum, gästrum, kontor ja listan kan göras lång. Hursom är det fräscht och renoverat under 2020 med nya ytskikt och den nya luft/luft värmepumpen från Mitsubishi Sumo Split är funktionsrik som värmer stora utrymmen.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

228 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)

Biarea

107 kvm

Tomtarea

565 kvm

Rum

7 (5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HALMSTAD KLUBBAN 11

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2-plan med inredd vind och källare

Byggnadsår

1930

Grund

Källargrund

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Tegelstensfasad

Takbeklädnad

Tegelpannor

Fönster

Isolerglasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump (4 st) och braskamin

Renovering omarbetning etc

2024
- Nytt uterum, Willab Garden
- Bytt alla fönster + dörrar (utom original ytterdörr)
- Ny luft/luftvärmepump, Mitsubishi Sumo Split, nedervåning + källare
2023
- Ny avloppsstam från hus till gata
- Ny torktumlare
2022
- Installation spabad
2021
- Renovering ytterdörr
- Putsat grundmuren
- Slipat samtliga golv på entréplan
- Installerat spotlights i kök
- Byggt carport
- Installerat laddare el-bil
2020
- Yale doorman på ytterdörr
- Larm från Verisure
- Målning och nya ytskikt i hela källarplanet
- Ny inredning i tvättstuga
- Inrett hela vindsplan till en exklusiv sovrumsavdelning
- Installerat luft/luftvärmepump på vindsplanet, takmonterad
- Nya takkupor inkl fönster på vindsplan
2019
- Byggt cykelskjul
2018
- Nyanläggning av trädgårdsmiljö i samarbete med trädgårdsarkitekt
- Anläggning av uteplats baksida, plattsättning och altandäck
2017
- Plåthuv skorsten
- Installerat sraskamin på andra plan
- Ventilation i kök
- Bubbelbadkar i källarplan
2016
- Installerat luft/luftvärmepump på andra plan
- Ny ytterbelysning
- Infällda spotlights på andra plan
2015
- Renovering balkong samt skärmtak över entré inkl. pekare, plåt och räcken
2013
- Installerat fiber
2012
- Nytt yttertak (tegel) inkl. plåtarbeten
2011
- Nya elledningar, strömbrytare och eluttag
- Helt nytt kök från Kvik, vitvaror Siemens och bänkskiva HiMacs
- Nya tilluftsventiler


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber via Halmstad stadsnät


04
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Nytt uterum från Willab Garden plus skyddad uteplats med pergola och spabad


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Carport samt stenlagd uppfart.


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

565 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter last

Avtalsservitut: ledning - se beskrivning

Planbestämmelser

Områden inom halmstad, Stadsplan (Beslutsdatum: 1942-10-02, Senast ändrad: 2024-02-06), Kvarteret klubban mm, Stadsplan (Beslutsdatum: 1968-06-19, Senast ändrad: 2011-02-25), Klubban, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1968-06-25)

Avtalsrättigheter

Avtalsservitut ledning


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 057 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

2 841 000 kr

Markvärde

1 216 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1930

Försäkring

6 883 kr/år

Vatten och avlopp

5 422 kr/år

Renhållning

2 850 kr/år

Elkostnad

28 197 kr/år

Årlig elförbrukning

17406 kWh/år

Fiber

1 500 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

44 852 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 54 377 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Elförbrukningen om17406 kWh omfattar uppvärmning av totalt 320 kvm hus och hushållsel.

Antal personer i hushållet

5

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 15 pantbrev om totalt 5 355 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 057 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
2 841 000 kr
Markvärde
1 216 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1930
Försäkring
6 883 kr/år
Vatten och avlopp
5 422 kr/år
Renhållning
2 850 kr/år
Elkostnad
28 197 kr/år
Årlig elförbrukning
17406 kWh/år
Fiber
1 500 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
44 852 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 54 377 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Elförbrukningen om17406 kWh omfattar uppvärmning av totalt 320 kvm hus och hushållsel.
Antal personer i hushållet
5
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 15 pantbrev om totalt 5 355 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Stadsliv i Centrum

Att bo i centrum innebär att man har närhet till allt vad stadslivet har att erbjuda.


01
Fördelar med området
Bio Nattklubbar Parker/Grönområden Bussar Butiksgata/köpcentrum Liv i rörelse Teater Uteliv Restauranger Barer Tågstation Gym Caféer Stadspuls Cykelbanor

02
Stadens utbud

Halmstad har ett fint utbud av butiker, restauranger, nattklubbar, kaféer, uteserveringar och mycket samtidigt som det är nära till naturen och havet.


03
Sport och fritid runt hörnet

Galgberget är stadens gröna lunga där man kan ta en löparrunda på någon av de belysta motionsslingorna.
Flera grönskande parker finns också där Norre Katts Park är den största samt fina promenadstråk längs med Nissan som ringlar genom stan.
City är välförsett med gym så det är bara att välja!


04
Kommunikation

Bor man i centrum har man promenadavstånd till Halmstad Resecentrum där all kollektivtrafik samlas, stadsbussar
regionalbussar och tåg.


05
Familjeliv

För uppdaterad information angående förskolor och grundskolor besök gärna kommunens hemsida halmstad.se.
Både hälsa och samhällsservice finns också i stadens centrum, bland annat banker, apotek, skolor, bibliotek, vårdcentral, tandvård osv samt att Halmstad Sjukhus ligger på gångavstånd.

Använd kartan
X

Platser

Pizzeria Sperlings

162 m


Hawaii Pizzeria

206 m


Nyatorps Lunch Och Catering Ab

211 m


Kometen

213 m


Restaurang China Garden

299 m


Nicolaigårdens förskola

82 m


Ilmis Förskolor

285 m


Furulundsskolan Furulunds rektorsområde

436 m


Fritidshemmet Kvadraten Furulundsskolan

436 m


Klackerups förskola

479 m


Erosop

935 m


Hemköp

1,01 km


Coop

1,94 km


Lidl

2 km


City Gross Halmstad

2,18 km


Halmstad Malcusgatan

261 m


Halmstad Järnvägsgatan

317 m


Halmstad Giganten

399 m


Halmstad Krusbäret

447 m


Halmstad Erik Olsons gata

463 m


Halmstad C

718 m


Sannarp station

1,85 km


Modellbahn Legan

5,47 km


Oskarström station

15,97 km


Laholm

20,6 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Lokalt centrum
    177 m
    1 min
    1 min
    2 min
  • Tågstation
    Halmstad C
    718 m
    -
    -
  • Hållplats
    Halmstad Malcusgatan
    261 m
    -
    -
  • Hav
    1,94 km
    5 min
    7 min
    29 min
  • Sjö
    752 m
    3 min
    3 min
    13 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Tommy!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.