Långbrokungens Väg 6
Långbrokungens Väg 6
Philip von Segebaden, ansvarig mäklare i Älvsjö
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Philip von Segebaden

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Långbrokungens Väg 6


Långbro Park— Älvsjö— Stockholm

Långbrokungens Väg 6


Kommande försäljning

Långbro Park— Älvsjö— Stockholm

Välkommen till denna möjliga mini 4:a om 74 kvm i populära Långbro park! Här kan du njuta av en stor och härlig uteplats som ger känslan av en grön oas med gott om plats för grill och flera umgängesytor. Uteplatsen går runt två sidor av huset och känns väldigt privat tack vare den täta häcken som ramar in och skapar en lugn och harmonisk oas. Här får du både morgonsol på delen som vetter mot parken samt eftermiddags och kvällssol fram till ca 19:00 beroende av årstid.

Bostaden har två generösa sovrum som erbjuder gott om plats för både säng och förvaring. Vardagsrummet är ljust och rymligt, perfekt för både avkoppling och socialt umgänge. Köket är utrustat med modern teknik och har en separat matplats som med lätthet kan göras om till ett tredje sovrum om behovet skulle finnas. Här finns även ett helkaklat badrum med dusch, wc, handfat, tvättmaskin och praktiska förvaringsskåp.

Långbro park är ett mycket populärt område med vacker natur och historiska byggnader. Här kan du promenera bland lummiga träd, njuta av picknickar i gröna parker och besöka det välkända Långbro värdshus. I närheten ligger Fruängen, ett levande centrum med ett brett utbud av butiker, restauranger och utmärkta kommunikationsmöjligheter som tar dig till Stockholms innerstad på bara 15 minuter. Här finns även skolor, förskolor och all nödvändig service för ett bekvämt boende.

Välkommen till ditt nya hem i Långbro park – en plats där lugn och bekvämlighet möts i en perfekt harmoni!


Boarea
74 kvm
Avgift
4 755 kr/mån
Rum
3 rum (2-3 sovrum)
Våning
Ep (Hiss finns)

Mäklarhuset Älvsjö

Kontakta Philip för mer information kring Långbrokungens Väg 6.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Hall

Välkomnande och rymlig hall som öppnar upp sig fint in mot vardagsrummet och kök. Hallen har golv av ekparkett och ljusblåa väggar. I hallen finns två garderober. Härifrån nås badrummet.


02
Vardagsrum

Ljust och luftigt rum i öppen planlösning med köket och matsalsdelen. Vardagsrummet har golv av ekparkett, väggar i turkos nyans. Stora fönster ger ett härligt ljusinsläpp. Härifrån nås den stora trädäckade uteplatsen..


03
Kök

Rymligt och lättarbetat kök med golv av ekparkett och tapetserade väggar. Fönster mot intilliggande matplats, vitlackerade, släta köksluckor och köksstommar från Vedum. Bänkskivor av laminat, rejäl rostfri ho och stänkskydd av vitt kakel ovan hela bänkytan. I köket finns hällspis med dubbla ugnar(Electrolux), Fläkt (ventilatortyp) Futurum, diskmaskin (Bosch.) , fallhöjds- kyl och frys, båda från Electrolux. Matplats bredvid köket för 4-6 personer.


04
Sovrum 1

Rymligt sovrum med gott om plats för dubbelsängen och övrigt möblemang. Förvaring längst med ena vägen bakom avskiljande draperi. Vackert tapetserade väggar i rosa och vitt. Fönster ut mot grönska.


05
Sovrum 2

Rymligt sovrum med fönster mot uteplatsen. Gott om förvaring. Här finns gott om plats för säng och övrigt möblemang. målade vägar med blå nyans med en väggmålning. Parkettgolv.


06
Badrum

Badrum med helkaklade väggar i vitt, klinkergolv i vitt med golvvärme. Dusch, wc och handfat med kommod, ovanhängande spegel med belysning. Praktisk tvättbänk i ek för vikning av tvätt. Under tvättbänken står tvättmaskin (Miele) och separat torktumlare (Miele). Ovanför tvättbänken finns två vita, släta vägghängda linneskåp som erbjuder bra förvaring. Ytterligare förvaring finns vid väggen till höger med inbyggda tvättkorgar med ovanhängande skåp över. Bänkskiva av ek.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

74 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

3 rum och kök enligt lägenhetsförteckningen.

Rum

3 (2-3 sovrum)

Våning

Ep


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2005

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus i fyra våningsplan inkluderat markplan.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme med mekanisk frånluftsventilation.


03
Energideklaration
Specifik energianvändning

113 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är beställd
Datum: 2008-05-16

Besiktningsman

Joel Knutsson, Energi & VVS utveckling AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV basutbud från tele2 med ca 12 kanaler. Bredband via Ownit ingår i månadsavgiften 100 mbit/s).


05
Uteplats

En ca 50 kvm stor uteplats rungående två sidor av huset. Här finns gott om plats med soffgrupp under mysig pergola, matgrupp, grill och odling. Uteplatsen har morgon, eftermiddags -och kvällssol.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Det finns 58 P-platser, till en kostnad av 390 kr/mån. Föreningen har nyligen installerat 16 parkeringsplatser med ledstolpe, Utöver månadskostnaden 390kr/mån så tillkommer kostnad för förbrukad el. Det finns lediga platser just nu enligt styrelsen. (daterat 2024-04-22)


Ekonomi

01
Avgift

4 755 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, varmvatten, internet och kabel-TV

Försäkring

200 kr/mån

Hushållsström

350 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

550 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 120 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

448 kr

Andel i förening

1,62380 %

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.


Föreningen

01
Benämning

Hasselängen. I föreningen finns 55 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Brf Hasselängen äger de fem husen på Långbrokungens väg 2-10. Totalt finns det 55 lägenheter som alla upplåts med bostadsrätt. Föreningen har förvaltningsavtal med ISS gällande den ekonomiska förvaltningen och Driftia för teknisk förvaltning.
Husen är arkitektoniskt ritade i s k nyfunkis.

Kommande renoveringar

Inga större reparationer har beslutats.

Gjorda renoveringar

Endast löpande underhåll har utförts.

Övriga utrymmen i föreningen

Brf Hasselängen äger 5 i stort sett identiska byggnader, samtliga om 4 våningar. I varje hus finns cykelförråd, barnvagnsförråd samt källarförråd. I två av föreningens hus finns gemensamma tvättstugor.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Området

01

När JM i början av 2000-talet började bygga bostäder i den gamla sjukhusparken i Långbro växte en unik boendemiljö fram. Här blandades de vackra byggnaderna från 1900-talets början med varsamt placerade, moderna bostadshus byggda nästan hundra år senare. Den vackra parkmiljön med stora ekar, gångvägar, gröna lekytor och dammen med änderna som plaskar finns bevarad och utgör en idyll som lockar många kringboende till promenader och umgänge. Här finner du en trivsam boendemiljö med kvalitéer som man har svårt att finna någon annanstans i Stockholm.


Dokument

Ekonomi
Avgift
4 755 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, varmvatten, internet och kabel-TV
Försäkring
200 kr/mån
Hushållsström
350 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
550 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 120 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
448 kr
Andel i förening
1,62380 %
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftsförändringar i dagsläget.

Området
Långbro park- en grön oas  i stockholm

Långbro park- en grön oas

Långbroparken är en älskad och uppskattad grön oas i sydvästra Stockholm, mellan Älvsjö och Fruängen. Ursprungligen var det ett skogsområde som i samband med byggandet av Långbro sjukhus, utvecklades till en vacker engelsk park i början av 1900-talet. I parken ligger även kända Långbro värdshus inrymd i f.d. sjukhusets överläkarbostad. Värdshuset ägs och drivs av kändis-kocken Fredrik Eriksson och är känt för sin goda mat, trevliga sommar-bar och uteservering som lockar även långväga gäster. I maj 2014 utvidgade Fredrik sin verksamhet i parken med ett mysigt trädgårdscafé i den gamla trädgårdsmästarlokalen. Trädgårdscaféet drivs numer av "Fru Marias bak" som också driver konditoriet/bageriet/caféet vid Svartlösavägen. I parken och i närområdet finns idag ett flertal skolor och förskolor


01
Fördelar med området
Tunnelbana Lugnt Caféer Restauranger Cykelstigar (mtb) Barer Simhall Bussar Parker/Grönområden Gym Barnvänligt Badstrand Butiksgata/köpcentrum Motionsspår

02
Det mesta runt hörnet

På kortare gångavstånd från Långbroparken ligger Fruängens centrum och tunnelbana . I Fruängens centrum finns det mesta för vardagens behov såsom apotek, vårdcentral, systembolag, butiker och restauranger samt två större matvaruaffärer.

I närområdet finner du också "Fru Marias bak", ett trivsamt kvartersbageri med cafédel och lunchservering. Ett av områdets senare tillskott ligger i inredningsbutiken "Livings" lokaler på Svartlösavägen där du finner lunchrestaurangen "Rinos" och finkrogen "Aloê", som numer har två stjärnor i Guide Michelin.


03
Nära mängder med sport- och fritidsaktiviteter

För dig som gillar sport och motion erbjuds ett elbelyst motionsspår i Älvsjöskogen samt Långbrohallen som är en uppskattad sim- och idrottshall vid randen av parken. VId Johan Skytteskolan finns en MTB bana för träning och tävling. För den badsugne ligger på kortare cykelavstånd, Långsjöbadet dit man cyklar på ca tio minuter. Här finner du även restaurangen Casa del Lago som erbjuder vällagad mat i en trivsam miljö intill Långsjöns vatten.


04
Kommunikationer

Tunnelbanan från Fruängen till Stockholms centralstation tar det 19 minuter, med pendeltåg från Älvsjö station tar det cirka 10 minuter. Buss till Älvsjö station utanför parken, restid knappt 10 minuter. I Fruängen finner du även flertalet busslinjer med vilka du kan ta dig till Skärholmen, Kärrtorp, Gullmarsplan, Skarpnäck, Huddinge och Tumba. Med buss tar du dig också snabbt till pendeltåget i Älvsjö. Beslut är också taget för att dra en ny spårvägslinje från Älvsjö station, via Fruängen och sen visare mot s/v.


05
Familjeliv och skolor

Ett stenkast från dammen i parken finns en fin lekplats för de minsta barnen. En annan favorit i Fruängen är parkleken Vitsippan som utöver gungor och rutschkanor har en plaskdamm för de minsta barnen. Intill Fruängen ligger Långbro park, en vackert anlagt park med fina promenadvägar, en anlagd damm samt det välkända Långbro värdshus samt parkcaféet.
Skolor i området är Fruängsskolan, Metapontum och Kunskapsskolan. Förskolorna heter Fantasia, Ellen Key, Kata Dalström samt Elsa Brändström. I villaområdena runtomkring finner du Herrängens skola, Johan skytteskolan samt Långbrodalsskolan.


Använd kartan
X

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Hav
    6,82 km
    13 min
    33 min
    -
  • Sjö
    260 m
    3 min
    1 min
    6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Philip!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.