Aprikosgatan 19b
Aprikosgatan 19b
Gabriel Nordenhaag, ansvarig mäklare i Vällingby-Hässelby
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Gabriel Nordenhaag

Ansvarig mäklare

Till salu

Aprikosgatan 19b

Utgångspris

3 395 000 kr


Utgångspris

3 395 000 kr



Hässelby strand— Hässelby— Stockholm

Aprikosgatan 19b


Till salu
Utgångspris
3 395 000 kr

Hässelby strand— Hässelby— Stockholm

Din Drömbostad Nära Mälaren och Grimsta Naturreservat

Här bor du i en idyllisk miljö, bara en kort promenad från Mälarens glittrande vatten och med det storslagna Grimsta naturreservat precis runt hörnet. Naturreservatet bjuder på underbara skogspromenader året runt och är ett paradis för svampplockare på hösten.

Denna moderna bostad erbjuder alla bekvämligheter du kan önska dig. Den soliga balkongen i insynsskyddat läge är en perfekt plats för avkoppling och kan njutas av som ett extra rum under årets varmare månader. Lägenheten har tre generösa sovrum med utmärkta förvaringsmöjligheter. Köket är fullt utrustat och har gott om utrymme för både matlagning och ett matbord. Det stora och luftiga vardagsrummet, med sina imponerande fönsterpartier, bjuder på ett fantastiskt ljusinsläpp och har plats för både en bekväm soffgrupp och ett större matbord vid behov. Det rymliga helkaklade badrummet är utrustat med tvättmaskin för din bekvämlighet, och i anslutning till den rymliga hallen finns även en praktisk gäst-wc.

Med promenadavstånd till tunnelbanans gröna linje och bussar till pendeltåget i Spånga, är du alltid nära bra kommunikationer. Området erbjuder även flera mataffärer, restauranger, samt förskolor och skolor – allt för en bekväm vardag.

Välkommen hem till ett boende som kombinerar modern komfort med naturskön omgivning!


Utgångspris
3 395 000 kr
Boarea
98 kvm
Avgift
5 795 kr/mån
Rum
4 rum (3 sovrum)
Våning
1 av 4 (Hiss finns)


Aktuella visningar


Tisdag 17 september 17:00 — 17:30

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Varmt välkommen på visning! Anmäl dig gärna för bättre service!

Mäklarhuset Vällingby-Hässelby

Kontakta Gabriel för mer information kring Aprikosgatan 19b.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Entré:
Välkomnande och rymlig entré med gott om plats för avhängning och förvaring. Här kan du enkelt organisera dina ytterkläder och skor utan att det känns trångt.

WC:
Stilren gäst-wc med modern inredning och ett praktiskt utrymme för dina behov.

Klädkammare:
Praktisk klädkammare som erbjuder extra förvaringsutrymme. Perfekt för att hålla ordning på kläder, skor och andra tillhörigheter.

Sovrum 1:
Ett rymligt sovrum med gott om plats för en säng och extra möbler. Ett fridfullt utrymme som bjuder in till vila och avkoppling.

Sovrum 2:
Välplanerat sovrum med bra yta för säng och förvaring. Här finns möjlighet att skapa en mysig och personlig sovplats.

Sovrum 3:
Rymligt sovrum med fönster i vinkel som ger ett härligt ljusinsläpp. Gott om plats för en dubbelsäng och ytterligare möbler, vilket skapar en luftig och ljus atmosfär.

Badrum:
Helkaklat och stilrent badrum med modern utrustning. Här finns alla bekvämligheter du behöver för en smidig vardag, inklusive plats för tvättmaskin.

Kök:
Välplanerat kök med generösa arbetsytor och gott om förvaringsmöjligheter. Här finns även plats för ett matbord där hela familjen kan samlas för måltider.

Vardagsrum:
Stort och ljust vardagsrum med imponerande ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här finns gott om plats för både soffgrupp, tv-hörna och matbord vid behov, vilket gör det till ett perfekt rum för sociala tillställningar och avkoppling.

Balkong:
Insynsskyddad balkong som erbjuder en privat och lugn plats för avkoppling utomhus. Här kan du njuta av friska luften utan att störas av insyn.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

98 kvm

Rum

4 (3 sovrum)

Våning

1 av 4


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2002


03
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har ca 20 p-platser med elstolpe som kostar ca 350 kr/månad. Det finns även 36 garageplatser under hus 17A-17C som kostar ca 700 kr/månad. Det är idag kö till samtliga platser. Gratis parkeringsmöjligheter finns på gatorna runt om i området.


Ekonomi

01
Avgift

5 795 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV

Försäkring

300 kr/mån

Hushållsström

500 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

800 kr/mån

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 207.5 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

483 kr

Andel i förening

0,010541

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

BRF Paradsängen. I föreningen finns 117 lägenheter.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Förening består av nio flerbostadshus med totalt 117 bostadsrätter som är belägen på Aprikosgatan 17-19,(varav ett gruppboende).
Din lägenhet ingår i en aktiv och välfungerande förening med god och välskött ekonomi i en naturnära omgivning.

Besök gärna föreningens hemsida för mer info, www.fastumdirekt.se/416.

Övriga utrymmen i föreningen

- Tvättstugor finns i markplanet i 17A samt en trappa ned i 17C och 19B.
- Till varje lägenhet hör ett förråd. Detta är beläget i separata förrådsutrymmen i varje hus.
-Vi har ett sophus där vi sorterar våra sopor enligt gällande regler. Soporna ska läggas i behållare som töms av olika entreprenörer. Sophuset har två rum, ett rum endast för hushållssopor och ett rum för källsortering. Lägenhetsnyckeln passar i dörrlåsen. Återvinningsrum finns i husen 17C och 19C.
- De gemensamma tvättstugorna ligger i port 17A, 17C och 19B. Övernattningsrummet i port 17C kan hyras för ca 100 kr/natt. Där finns även ett litet bibliotek med böcker som medlemmar skänkt. Alla får fritt låna och placera ut nya i mån av plats.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)


Området

01

I Hässelby Strand bor man med närhet till Mälarens naturområden samtidigt som man enkelt tar sig in till Stockholms. Gångavstånd till Hässelby Gårds Centrum där det finns mataffär, fik, restaurang och tunnelbana. Bussar i närområdet. Nära till Grimstaskogen med promenadstråk och naturområden. Ca 2 km till Vällingby Centrum med all daglig service.

Namnet Hässelby kan spåras redan från 1300-talet och ska ha betytt "byn vid Hasseldungen". Området har varit bebott sedan tidig stenålder och det finns rikligt med fornlämningar i trakten. Släkten Bonde blev på 1600-talet ägare till Hässelbys alla egendomar och lät uppföra Hässelby Slott. Bonde lät arrendera ut mark till renhållningsarbetare i området kring Lövsta sopstation och därmed grundlades Hässelby Villastad. Den goda tillgången på gödsel medförde att trädgårdsmästarna fick en dominerande ställning i Hässelby Villastad och den stora växthusbyggarperioden inföll under 20-talet.

Hässelby Köping inkorporerades i Stockholms stad 1949. Stadsdelarna Hässelby Gård och Hässelby Strand byggdes ut i samband med tunnelbanans utbyggnad 1956-58. Större delen av villabebyggelsen i Hässelby Villastad växte fram under 60- och 70-talet. Hässelby-Vällingby har 61 900 invånare och i Hässelby Strand bor idag 6 566 personer.

Kommunikationer

Hässelby har väl utbyggd lokaltrafik med både T-bana och buss.
T-bana: Station Hässelby Strand (Gröna linjens ändstation). Med T-banan tar det ca 30 minuter till Stockholm City.
Busslinje: 119 (Hässelby - Spånga, Spånga Pendeltågstation).
Nattbuss finns.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 795 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, vatten, internet och kabel-TV
Försäkring
300 kr/mån
Hushållsström
500 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
800 kr/mån
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 207.5 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
483 kr
Andel i förening
0,010541
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Hässelby Strand  i stockholm

Hässelby Strand

Här är du alltid nära Mälaren!
Ta en promenad ner till den underbart vackra Strandliden, ett strand och promenadstråk. Här finns småbåtshamn, klippor, otrolig utsikt över en av Mälaröarna och en frodades natur. Här kan man välja att gå till Hässelby Strandbad med en liten sandstrand, brygga och ett större gräsområde perfekt för picknick eller att sola på en varm dag. Eller till Hässelbys största badplats-Maltesholmsbadet som bjuder på lång sandstrand, vollyebollplan, grillplatser, sommaröppen kiosk samt stora ytor för solbad. Denna vackra badplats ligger endast ca 5-10 minuters promenad ifrån Tunnelbanan. Mycket goda kommunikationer med bussar och tunnelbanan som ligger vid de lilla torget som erbjuder bra utbud av närservice.


01
Fördelar med området
Motionsspår Tunnelbana Restauranger Caféer Nära flygplats Badstrand Parker/Grönområden Utegym Båtliv Hundvänligt Gym Växande område Sport och friluftsliv Bussar Barnvänligt

02
Närservice

Hässelby Strand har 2019 fått ett riktigt torg, Maltesholmstorget! Med färdigställningen kom bland annat sittplatser upp, en grusplan för boulespel och vackra tokyokörsbärsträd som väntas blomma i rosa planterades. Här erbjuds man ett nybyggd hemköp, frisersalong, café, kiosk med postombud och pizzeria.

Tar man bilen tar man sig på 5 minuter till Vinsta handelsområde som bjuder på stormarknader. Eller tunnelbanans gröna linje, 5 minuters resa till Stora Vällingby Centrum.


03
Friluft och träning

På torget finner du en träningsanläggning i form av ett gym. Från Hässelby Strand har gott om många promenadstråk för den som gillar vackra omgivningar. För att nämna några närliggande: Grimsta naturreservat, Riddersviks Strandpromenad, eller fortsätt förbi Maltesholmsbadet ända bort till Kanaanbadet i Bromma.


04
Kommunikation

Här finns Tunnelbana i nära anslutning. Den tar dig till snabbt Stockholm Centralstation på ca 30 minuter.
Här finns busshållplatser för resa mot Spånga eller Backlura.

Nattetid går istället buss.


05
Familjeliv

Flera förskolor finns i området. För äldre barn finns Maltesholmsskolan F-6. Samt den privata grundskolan Engelska Skolan. Närmsta gymnasium finner du i Blackeberg ca 10 minuter med tunnelbana från Hässelby Strand.


Använd kartan
X

Platser

Glada Munnen

349 m


Hässelby Värdshus

351 m


Pizzahouse Romri

531 m


Comus Ab

531 m


Sushi Osaka

570 m


Förskola och allmän förskola Kastanjen

239 m


Förskola Stranden - Pysslingen Förskolor

300 m


Förskolan Aprikosen

301 m


Förskolan Olle Engkvist

302 m


Tala Förskolor - Ekorren

330 m


Hemköp Hässelby Strand

636 m


Stora Coop

1,22 km


Matvärlden Vällingby (nedlagd)

1,57 km


Hemköp Vällingby Centrum

1,71 km


Lidl

1,84 km


Vindruvsbacken

141 m


Olle Engkvists väg

208 m


Ormängsgatan

224 m


Krikongränd

297 m


Aprikosgatan

311 m


Spånga station

3,94 km


Spånga

3,96 km


Barkarby

4,97 km


Jakobsberg

6,96 km


Sundbyberg

7,24 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Grönområde
    5 m
    1 min
    1 min
    1 min
  • Lokalt centrum
    627 m
    5 min
    3 min
    13 min
  • Hav
    9,9 km
    22 min
    46 min
    -
  • Sjö
    593 m
    5 min
    2 min
    10 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Gabriel!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.