Robin Lindh, ansvarig mäklare i Göteborg Väster
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare

Förberedd försäljning




Majorna— Göteborg


Förberedd försäljning

Majorna— Göteborg

Fantastisk trerummare med dubbla balkonger


Referensnummer
592 403
Boarea
87 kvm
Rum
3 rum

Mäklarhuset Göteborg Väster

Kontakta Robin för mer information kring .

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Området
Rofylld stadsdel med historiska anor  i göteborg

Rofylld stadsdel med historiska anor

Majorna är en stadsdel med hjärtat i historien och räknas till en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg. Stadsdelen har en storslagen historia och än idag har stadsdelen en unik karaktär. Trots Majornas centrala läge ligger ett lugn över denna stadsdel vilket gör Majorna till något alldeles unikt.


01
Fördelar med området
Rikt kulturliv Barer Sport och friluftsliv Gym Restaurangtätt Lugnt Båtliv Restauranger Barnvänligt Caféer Muséer Storstad Parker/Grönområden Bussar Stadspuls

02
Generöst butiksutbud och naturen runt hörnet

Majornas butiksutbud är stort. Här hittar du allt, nytt som second hand. Även restauranger och caféer är någonting som det finns gott om i denna stadsdel. Här finns mat från alla världens hörn och ett stort utbud även för dig som vill äta vegetariskt.

Med närhet till Slottsskogen finns det inga hinder att ta sig ut i den fantastiska naturen. Slottsskogen är inte bara en djurpark utan också en perfekt mötesplats. Stora gräsytor inbjuder till en härlig picknick eller bara trevligt umgänge med vänner och familj. Caféer och restauranger finns i parken och vår- och sommartid är blomstrande Azaleadalen, med azaleablommor i varierande färger, ett måste att besöka.


03
Lummig natur och barnvänliga parker

Söderlingska Trädgården passar både barn och vuxna. Förutom blomstrande trädgårdar finns en stor lekplats. Även Slottsskogen är en perfekt plats för barnlek och umgänge med familjen. Där finns flertalet olika lekplatser som omges av vacker natur. Lekplatserna inbjuder barnen till att lära sig mer om naturen och på lekplatsen Plikta finns det cyklar och spel att låna. På måndags- och fredagseftermiddagar anordnas aktiviteter i Slottsskogen för barn mellan 6 och 16 år.


04
Historia

Under 1900-talets första hälft blev Majorna den nya destinationen för fiskhandel och därav etablerades Fiskhamnen eftersom den tidigare platsen vid Rosenlundskanalen blev för trång. Majorna fungerade under den tiden därav som en hamnstad för Göteborg och många som arbetade vid hamnen var bosatta där. Till spår av detta finns det idag mycket att lära sig om havet och dess historia på Sjöfartsmuséet.
Majorna har under årens gång förändrats ur områdessynpunkt, däribland hela Gathenhielmska reservatet med tvärgatorna Käkbensgatan, Chapmangatan och Nilssonsgatan. Chapmangatan tros ha fått sitt namn efter en sjökapten vid namn Charles Chapman som i slutet av 1700-talet var kyrkoskriven hos Tegelbruket i Hästhagen. Den äldre bilden visar hur Chapmangatan sträckte sig mot Karl Johansgatan år 1906 innan den byggdes om i slutet av 1950-talet.


05
En av de äldsta stadsdelarna i Göteborg

Majorna är en av de äldsta stadsdelarna i Göteborg så kultur och historia ligger Majorna varmt om hjärtat. När stadsdelen bebyggdes placerades husen nära intill varandra och det byggdes gränder som ledde ner mot varven, virkesgårdarna och älven. För att uppleva denna historiska charm kan du besöka Gatenhielmska reservatet, där historiska byggnader med röda och blåa träfasader finns bevarade. Detta blir garanterat en harmonisk av kulturberikad promenad.



Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robin!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.