Kommande försäljning

Regna kyrkby Regnagården 47

Sparad

Regna— Högsjö— Finspång

Regna kyrkby Regnagården 47


Kommande försäljning

Finspång - Högsjö - Regna

Nu kan drömmen om ett stort hus på landet bli sann!

Nu ges en unik möjlighet att förvärva ett charmigt vandrarhem från mitten av 1800-talet! Den här fantastiska byggnaden ligger i en gammaldags by med lantliga omgivningar vid sjön Regnaren mellan Finspång och Vingåker i norra Östergötland.

Regnagården är beläget mittemot den vackra kyrkan och är ett stort, rött trähus omgivet av en lummig trädgård. Byggnaden uppfördes som fattighus år 1864 och fick sitt nuvarande utseende omkring 1930. Nuvarande ägare har renoverar huset i långsam takt med traditionella material för att bevara så mycket som möjligt. Här finns tio mysiga rum med enkel standard, alla olika i storlek och inredning. De flesta rummen är dubbelrum eller tvåbäddsrum, men här finns också ett trebäddsrum, ett fyrbäddsrum och ett rum med sex bäddar. Duschar och toalettrum finns i korridor, kök för självhushåll och två trevliga matsalar med anslutning till den mysiga trädgården. Här kan du koppla av, umgås och ha trevligt tillsammans med familj och vänner.

Regnagården passar även utmärkt för släktträffar, födelsedagsfirande och liknande. Hos oss kan ni hyra hela huset, ett trevligt sätt att samlas. Som komplement finns även Bygdegården i Regna att hyra som separat festlokal.

Utanför dörren har du vackra Regna mitt i naturen där du kan vandra i skog och mark, bada i insjöar och cykla längs slingriga småvägar.
Östgötaledens nordligaste sträcka passerar, i öst-västlig riktning Rejmyre-Älgsjön och här finns även den natursköna vandringsleden Regnamilen. Regnamilen går genom naturreservatet Regnaholms lövskogar och förbi Regnaholms slott. Djurlivet i trakten är rikt, och kanske får du syn på tranor, dovhjort, älg eller räv. I kyrkbyn ligger flera välbevarade byggnader från mitten av 1800-talet och en aktiv hembygdsförening som sommartid arrangerar konserter, torpvandringar och årlig marknad. Populära utflyktsmål i vår närhet är den välbevarade bruksorten Brevens bruk, bruksmiljön i Hävla och Rejmyre glasbruk, Sveriges enda glasbruk i drift.

Regnagårdens vandrarhem är idag anslutna till Svenska turistföreningen och har en hemsida därigenom.

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse!


Fastigh.bet
FINSPÅNG REGNA 4:2
Tomtarea
2 380 kvm


Planritning
Planritning publiceras inom kort
Vi jobbar på det för fullt. Välkommen tillbaka senare.

Fakta

01
Beskrivning
Tomtarea

2 380 kvm

Fastighetsbeteckning

FINSPÅNG REGNA 4:2


02
Huvudbyggnad
Byggnadstyp

Hyreshusbyggnad

Byggnadens area

340 kvm

Byggnadsår

1864

Taxeringsvärde

289 000 kr

Taxeringsvärdesår

1929


03
Gemensamhetsanläggningar

Finspång regna ga:3 - avloppsanläggning bestående av avloppsbrunnar och ledningar, Finspång regna ga:2 - vattenförsörjningsanläggning bestående av pump, hydrofor och ledningar


04
Tomt/Servitut
Tomtarea

2380 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Trädgårdstomt med häckar och äppelträd


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

380 000 kr (Fastställt avseende år 2022)

Byggnadsvärde

289 000 kr

Markvärde

91 000 kr

Typkod

322 Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad

Värdeår

1929

Fastighetsskatt/-avgift

3 800 kr/år

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 2 pantbrev om totalt 600 000 kr.


Området

01

I Regna kan du uppleva livet på landet lite som det var förr, med betande djur, småskaligt jordbruk och rödfärgade hus längs slingriga vägar. I kyrkbyn ligger flera välbevarade byggnader från mitten av 1800-talet. Regna hembygdsgård arrangerar under sommaren olika aktiviteter som exempelvis konserter och torpvandringar. Den traditionella marknaden, Regna marknad, äger rum sista lördagen i augusti varje år på Regna hembygdsgård. Där säljs hantverk, kläder, mat, antikviteter med mera.

Här är några tips på vad du kan göra när du är här.

Vandra eller cykla
Runt byn finns många småvägar som passar för vandring, cykling eller löprundor. Längs vägarna passerar du ofta småskaliga jordbruk, betesmarker, skogar och sjöar. Östgötaledens nordligaste sträcka passerar Regna, i öst-västlig riktning Rejmyre-Älgsjön. Du kan också vandra eller jogga den natursköna vandringsleden Regnamilen som börjar vid Regna kyrka och går genom naturreservatet Regnaholms lövskogar förbi Regnaholms slott. Djurlivet är rikt i trakten och kanske får du syn på tranor, dovhjort, älg eller räv. Vi kan tipsa om flera fina dagsutflykter som du kan göra på cykel, exempelvis runt sjön Regnaren.

Bada
Närmaste badplats är i sjön Regnaren cirka 450 meter från vandrarhemmet. Vid Regnaren ligger också en vedeldad bastu. Denna kan bokas via Igelfors Bygde- & Utvecklingsråd. I Igelfors finns en badplats vid sjön Gäddviken. Badplatsen har stora gräsytor och liten sandstrand och passar hela familjen. I Finspång finns även badhus med äventyrsbad.

Fiska
Det finns fler än 300 sjöar i Finspångs kommun. Du behöver fiskekort för att fiska i insjöarna. Fiskekort för sjöarna Regnaren och Ålsjön säljs av Handlarn i Igelfors.

Utflykter
Utflyktsmål i närheten är exempelvis den välbevarade bruksorten Brevens bruk, bruksmiljön i Hävla och Rejmyre glasbruk, Sveriges enda glasbruk i drift.

Häfla hammarsmedja ligger en knapp mil från Regna. Den grundades på 1600-talet och var i drift till 1920-talet. Smedjan och smedsbostaden visas under sommartid.

Rejmyre glasbruk grundades redan 1810 och är fortfarande i drift. Glasblåsning demonstreras i hyttan under sommaren och försäljning av glas sker året runt. Här finns flera andra butiker och ett anrikt gästgiveri. Hårdrockfestivalen Skogsröjet arrangeras av byborna en helg i augusti varje år.

Risinge gamla kyrka, S:ta Maria kyrka, ligger strax utanför Finspång. Kyrkan har unika valvmålningar från 1400-talet av den så kallade Risinge-mästaren.

Brevens bruk är en välbevarad bruksmiljö med många byggnader, förutom järnbruket finns bruksherrgård, flera arbetarbostäder, skola och kyrka. Här tillverkades järn i 300 år. Under sommaren har ofta café och konstnärsateljéer öppet.

Kommunikationer

Närmsta livsmedelsbutik ligger i Igelfors några kilometer bort och fler butiker finns i Högsjö, Vingåker och Finspång.


Ekonomi
Taxeringsvärde
380 000 kr (Fastställt avseende år 2022)
Byggnadsvärde
289 000 kr
Markvärde
91 000 kr
Typkod
322 Hyreshusenhet, hotell eller restaurangbyggnad
Värdeår
1929
Fastighetsskatt/-avgift
3 800 kr/år
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 2 pantbrev om totalt 600 000 kr.

Området
Använd kartan
X

Platser

Pizzamakarna

5,05 km


Boo Natur

10,77 km


Rejmyre Gestgifveri

14,96 km


Rejmyre Pizzeria och Restaurang

14,96 km


Ditt Skafferi

15,03 km


Björke skola

5,23 km


Allén Pedagogisk Omsorg

12,39 km


Grytgöls skola Grytgöls rektorsområde

12,45 km


Förskolan Grytgöls skola

12,45 km


Fritidshemmet Grytgöls skola

12,45 km


Maistro Livs AB

19,66 km


Lidl

21,15 km


Coop Östermalm

21,18 km


Stora Coop Finspång

22,39 km


Igelfors skolan

5,26 km


Björke vägskäl

5,57 km


Hårtorp

7,7 km


Hälla gård

8,48 km


Käxelvik

8,78 km


Vingåker

19,54 km


Katrineholm

31,66 km


Hallsberg

38,76 km


Hallsberg Central Station

38,8 km


Kumla station

41,12 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Hållplats
    Igelfors skolan
    5,26 km
    -
    -
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Elin eller Sofia!

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.