Söndrumsvägen 71
Söndrumsvägen 71
Henrik Borglin, ansvarig mäklare i Halmstad
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Henrik Borglin

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Söndrumsvägen 71

Utgångspris

6 500 000 kr


Utgångspris

6 500 000 kr



Alet— Halmstad

Söndrumsvägen 71


Kommande försäljning
Utgångspris
6 500 000 kr

Alet— Halmstad

Förtjusande villa anno 1938

Söndrumsvägen 71 är ett vackert och vördat hus som haft samma dedikerade ägare sedan 1986. Här har renoverats och byggts till i olika omgångar men alltid i harmoni med husets själ. Husets absoluta hjärta är vardagsrummet som öppnar upp en pampig volym som man inte anar från gatan. Ljuset flödar genom höga fönster där det stora skjutdörrspartiet leder ut till det magnifika altandäcket där man njuter av solen hela dagen fram till kvällskvisten. Om sommaren trilskas flyttar man in under tak under regniga dagar eller kryper ihop under den stora markisen - "här lever vi hela sommaren" som ägarna själva säger. Den uppvuxna trädgården platt och med en hel del växtlighet som blommar, doftar och smakar - körsbär, äpplen, plommon och vinbär. Då huset ligger ganska mitt på tomten så det finns handlingsutrymme på alla sidor för mer odling och längre rabatter om så önskas och på gräsytorna får både studsmattan eller fotbollsmålet lätt plats.
Planlösningen halvöppen skulle man kunna säga, som att gå på upptäcktsfärd och man kommer hitta nya siktlinjer många år framöver på de 198 kvadraten i två plan. Detaljerna många och charmen skyhög.
Vinden inredd med ett stort allrum i dagsläget men här finns det fina möjligheter att fortsätta inreda efter eget tycke och smak. Huset har dessutom ett källarplan där det praktiska är samlat med tvättstuga och flertalet förråd.

Ett mer perfekt läge är svårt att hitta vågar vi påstå, 5 minuter till havet och Prins Bertils stig samtidigt som man aldrig är mer än 10 minuter bort till stans olika utbud.

Huset är som en gammal kärlek som snart har 90 år på nacken, kom hit och bli förälskad du med för Söndrumsvägen 71 måste upplevas på plats!


Utgångspris
6 500 000 kr
Boarea/biarea
198/101 kvm
Driftkostnad
51 344 kr/år
Tomtarea
738 kvm
Rum
7 rum (5-6 sovrum)

Mäklarhuset Halmstad

Kontakta Henrik för mer information kring Söndrumsvägen 71.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Söndrumsvägen 71 är ett vackert och vördat hus om 198 kvadrat med många detaljer och skyhög charmfaktor som absolut bör upplevas på plats!
Förtjusande villa anno 1938

Söndrumsvägen 71 är ett vackert och vördat hus om 198 kvadrat med många detaljer och skyhög charmfaktor som absolut bör upplevas på plats!

Här njuter man av solen hela dagen fram till kvällskvisten. Om sommaren trilskas flyttar man in under tak under regniga dagar eller kryper in under den stora markisen.
Förtjusande villa anno 1938

Söndrumsvägen 71 är ett vackert och vördat hus om 198 kvadrat med många detaljer och skyhög charmfaktor som absolut bör upplevas på plats!

Magnifikt altandäck

Här njuter man av solen hela dagen fram till kvällskvisten. Om sommaren trilskas flyttar man in under tak under regniga dagar eller kryper in under den stora markisen.

Vacker kakelugn som naturligtvis är fullt fungerande och har den gamla murstocken kvar.
Vardagsrummets juvel

Vacker kakelugn som naturligtvis är fullt fungerande och har den gamla murstocken kvar.




Rumsbeskrivning

01
ENTRÈ (Entréplan)

Söndrumsvägen 71 bjuder sannerligen på en storslagen entre!
Öppet till ovanvåningen som skapar en otrolig rymd, gatustenen har fått flytta med in innanför tröskeln och glasbetongen släpper i dagsljuset på ett förträffligt sätt.
Redan här känner man den otroliga atmosfären tydligt så välkommen in till resten av huset några trappsteg upp.

Vitoljad furuplanksgolv direkt innanför tröskeln som övergår till ett vitlaserat ekparkett på hela entréplanet exkl ett sovrum, köket samt badrummet. I stort sett är husets samtliga väggar målade i vitt.


02
VARDGSRUM (Entréplan)

Här tar ljuset fart rätt igenom hela huskroppen så det är både stort och storslaget. Rummets juvel är såklart den vackra kakelugnen som kommer från ett hus på Norra vägen - lite kuriosa- och som naturligtvis är fullt fungerande och har den gamla murstocken kvar.
Inga problem med att få plats med en soffgrupp modell större och matplatsen inbjuder till fest för många.
Generösa fönsterpartier i burspråket och stort skjutdörrsparti ut till altanen så sommartid suddas gränserna ut mellan inne och ute.


03
KÖK (Entréplan)

Ett stort härligt kök med arbetsytor som brer ut sig både här och där. Skåpet med draglucka är en smart detalj med inbyggd mikro och vinskåp ovan.
Luckorna vita med långa handtag i rostfritt från HTH som matchas med bänkskiva i ek plus svart stenskiva. Stänkskyddet ovan hällen är i rostfritt kombinerat med svart kakel.
Hel kyl (Miele fr-07), frys (AEG fr -16), induktionshäll (Mile fr-23), ugn (Siemens fr -07), fläkt (Miele fr-07), inbyggd mikro samt integrerad diskmaskin (Asko fr -19).

Här har man valt att ha en liten matplats för fyra med ett barbord som är monterat i väggen som sparar golvyta, smart.
Grå klinker på golvet som är perfekt i ett kök och de infällda dimbara spotlightsen i taket bidrar med både bra arbetsbelysning och stämningsfullt sken.


04
SOVRUM (Entréplan)

Master bedrooms behagliga inredning sänker vilopulsen tio slag bara man tittar in. Träpanelen på en vägg matchar de övriga vita och det välvårdade trägolvet sätter pricken över i:et.
Den stora skjutdörrsgarderoben gör också at man slipper plotter då den tar hand om allt man vill dölja.
Kläder, skor, silverskedar, gamla LP plattor eller en samling gamla mössor. Tja vad vet vi? Den rymmer mycket i vilket fall.


05
SOVRUM (Entréplan)

Entréplanets andra sovrum används av nuvarande ägare som kontor. Stavparketten i original är slipad och vitlaserad så den harmoniserar fint med husets övriga golv - väggarna i milt grå bryter av fint.
Även här en generös skjutdörrsgarderob där kläderna får äran att boa in sig så man slipper har en klädhög på stolen intill sängen.


06
BADRUM (Entréplan)

Badrummet på entréplanet är i absolut nyskick, stort och vansinnigt snyggt! Klinker som precis har den rätta färgen som får en att minnas dagarna på stranden hela året som matchas med kakel i vitaste vitt.
Trevligt med ett så stort fönster i ett badrum, man blir liksom lite gladare efter en dusch i dagsljus på morgonen.
Apropå dusch, den ryms bakom betongväggen och på insidan pryds väggarna istället av blank mosaik, vilket blir mycket effektfullt- stor nog också att ställa in en badbalja för en liten.
Dubbla handfat med varsin spegel ovan och vit kommod undertill plus underskåp i trä mellan handfaten, vägghängt skåp, handdukstork samt bidé. Vägghängd WC stol är både snyggt och städpraktiskt.

Golvvärme under plattorna såklart.


07
SOVRUM (Ovanvåning)

Tre sovrum ligger en trappa upp i storlekarna är small, medium och large, mysigt med snedtak i alla.
En klädkammare finns också här uppe som man får dela jämlikt på.

Det största är i dagsläget ett supersött barnrum med burspråk som extra krypin och ingen kvällssol här, vilket kan vara bra om man ska få små barn att släcka ögonlocken frivilligt på kvällen. Här kombineras de vita målade väggarna med putsad betong i grått, mycket snyggt!

I de andra sovrummen är väggarna målade i grått samt lindblomsgrönt - behagligt och fint till det vitlaserade furuplanksgolvet.


08
BADRUM MED SEPARAT WC (Ovanvåning)

Ovanvåningens badrum är helkaklat i blått och vitt, alltid lika fräscht!
Duschväggar, handfat med vit kommod och spegelskåp ovan samt en skjutdörrsgarderob som rymmer både handdukar och allt annat man kan tänkas ha i ett badrum.

Vägg i vägg ett separat WC som är helkaklat i vitt och grått samt även har grålaserad träpanel på väggarna.


09
ALLRUM (Vindsplan)

Jo då, vindsvåningen innebär viss boyta den också. Med en stor familj kan man inte få för mycket extra prång och kryp in. Vinden kommer barnen att älska när kusiner och kompisar ska sova över.
Takfönster som släpper in ljus, synlig murstock och trägolv.


10
KÄLLAPLAN (Källare)

Längst ner har man samlat allt det praktiska med en rejäl tvättstuga och flertalet förråd.
(Frys och vinkyl ingår ej).


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

198 kvm (Boareauppgifter enligt mätning enligt ss 21054:2020))

Boytan respektive biytan är uppmätt av Anticimex enligt SS 21054:2020. I taxeringsinformationen är fastigheten taxerad till 156 kvm boyta och 119 kvm biyta.

Biarea

101 kvm

Tomtarea

738 kvm

Rum

7 (5-6 sovrum)

Fastighetsbeteckning

HALMSTAD ANTENNEN 16


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Villa, 1½-plan med inredd vind.

Byggnadsår

1938

Om-/tillbyggnadsår

1989

Standardpoäng

48

Grund

Källare, betongplatta på mark under entrè, krypgrund under del av badrum.

Stomme

Trä.

Fasad

Stående träpanel.

Takbeklädnad

Sadeltak, råspont, underlagspapp, läkt och tegelpannor. Plåt på det låglutande taket.

Fönster

2- och 3-glasfönster.

Ventilation

Självdrag.

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Luft/vattenvärmepump via ett vattenburet system + kakelugn.

Renovering omarbetning etc

2023
- Ny värmepump installerades.
2022
-Elbilsladdare insallerades.
2020
-Alla golv på ovanvåningen slipades och nytt trägolv lades in på entréplan.
2017
- Ny altan byggdes.
2016
-Nytt badrum i samband med att man byggde till en del av huset. Arbetet utfördes av en fackman.
2010
-Renovering av köket.
2008
-Nytt badrum.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

47 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

91 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-03-26

Besiktningsman

Pierre Ekenberg, Anticimex.


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber via Halmstad stadsnät.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Stort altandäck med exklusiv Ipe trätrall som är naturligt, hålbart och åldras vacker vilket ger en känsla av lyx.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Stenlagd uppfart med plats för två bilar och elbilsladdare finns.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

738 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Område vid söndrumsvägen, Stadsplan (Beslutsdatum: 1946-02-22, Senast ändrad: 2008-02-28), Antennen, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1960-11-23)


08
Övrigt

Elbilsladdare ingår i köpet.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

3 692 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 557 000 kr

Markvärde

1 135 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1952

Uppvärmning

37 000 kr/år

Försäkring

5 152 kr/år

Vatten och avlopp

5 950 kr/år

Renhållning

3 242 kr/år

Årlig elförbrukning

18300 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

51 344 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 60 631 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Kommentar driftskostnad

I driftkostnaden för uppvärmning ingår även hushållsström.
Laddning av elbilen om cirka 5 200 kwh/år är exkluderat.

Försäkring

LF Halland

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 8 pantbrev om totalt 3 180 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
3 692 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 557 000 kr
Markvärde
1 135 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1952
Uppvärmning
37 000 kr/år
Försäkring
5 152 kr/år
Vatten och avlopp
5 950 kr/år
Renhållning
3 242 kr/år
Årlig elförbrukning
18300 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
51 344 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 287 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 60 631 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Kommentar driftskostnad
I driftkostnaden för uppvärmning ingår även hushållsström.
Laddning av elbilen om cirka 5 200 kwh/år är exkluderat.
Försäkring
LF Halland
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 8 pantbrev om totalt 3 180 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Burger King

654 m


Café Lugnet

816 m


Circle K Halmstad Järnvägsleden

838 m


Restaurang Västergök Utblicken i Halmstad AB

885 m


Pizzeria Milano

1,01 km


Kimbogårdens förskola & fritidshem

422 m


Halmstads Kyrkliga Samfällighet Vårhems Förskola

574 m


Aleskogens förskola

721 m


Förskola Flygaren - Pysslingen Förskolor

737 m


Realgymnasiet Halmstad

773 m


Lidl

584 m


Coop

765 m


Hemköp

1,77 km


Erosop

1,82 km


Tempo

3,13 km


Halmstad Söndrumsvägen

192 m


Halmstad Vindilsvägen

413 m


Halmstad Alevallen

499 m


Halmstad Arkitektgatan

536 m


Halmstad Rotorp

597 m


Halmstad C

2,12 km


Modellbahn Legan

2,96 km


Sannarp station

4,31 km


Oskarström station

17,61 km


Laholm

21,25 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    513 m
    2 min
    2 min
    11 min
  • Sjö
    549 m
    2 min
    2 min
    9 min
  • Tågstation
    Halmstad C
    2,12 km
    7 min
    9 min
    38 min
  • Hållplats
    Halmstad Söndrumsvägen
    192 m
    1 min
    9 min
    4 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Henrik!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.