Kommande försäljning

Konvaljestigen 5

Sparad

Herrängen— Älvsjö— Stockholm

Konvaljestigen 5


Kommande försäljning

Stockholm - Älvsjö - Herrängen

Trivsamt radhus med öppen spis, solig trädgård och ny värmepump!

Besiktningsprotokoll kommer inom kort!
Välkommen hem till ett trivsamt radhus på konvaljestigen 5 i populära Herrängen-Älvsjö. Här erbjuds en bekväm och önskvärd livsstil med ett fantastiskt söderläge och en egen påkostad trädgård där du alltid har solen med dig. Låt dig uppslukas av lugnet och friden efter en lång arbetsdag och njut av varma sommarkvällar tillsammans med familj och vänner. Tomten är plan och barnvänlig som gjord för lek och stoj.

Radhuset har en välplanerad och luftig boarea på 68+68 kvm, perfekt för en småbarnsfamilj eller par som vill ha mer yta att röra sig på. Dessutom är det utrustat med ny luft/vatten värmepump från IVT för bästa möjliga komfort.
Flera av de stora kostsamma renoveringarna är gjorda med tex. ett stilfullt kök i vitt från -18 och ett lyxigt och utbyggt badrum från -16 med bubbelbad och separat dusch.

Det fina läget i Herrängen bjuder på flera trevliga promenadstråk runt knuten och närhet till Herrängens skola. I närområdet på Svartlösavägen finns närmsta mataffär. Du har också nära till centrala Stockholm med goda kommunikationer.

Välkommen hem!


Boarea/biarea
68/68 kvm
Driftkostnad
30 016 kr/år
Tomtarea
294 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)

Mäklarhuset Älvsjö/Hägersten

Kontakta Philip för mer information kring Konvaljestigen 5.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Hall (Entréplan)

Inbjudande hall med plats för avhängning och övrigt möblemang. Ljusa tapetserade väggar och parkett som golvbeläggning. Ljusmålad pärlspont i taket.


02
Vardagsrum (Entréplan)

Ljust och luftigt vardagsrum med utgång till det inglasade uterummet som leder vidare till trädgården. I rummet ryms en stor hörnsoffa, tv-möbel och mer därtill. Den öppna spisen med insatskassett ger rummet gott om charmfaktor och den är dessutom en utomordentlig värmekälla vintertid. Ljusgula tapetserade väggar och parkett som golvbeläggning.


03
Kök (Entréplan)

Ljust och fräscht kök med matplats för 4-6 personer närmast fönstret. Vita högblanka skåp, röd stavmosaik som stänkskydd ovan diskbänk och grå bänkskiva i komposit. Köket har en god utrustningsnivå med integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, inbyggnadsmicro, induktionshäll och integrerad kyl/frys.


04
Sovrum 1/matrum (Entréplan)

Matrum för stora middagsbjudningar. Rummet kan även nyttjas som sovrum och har ett fönster mot husets framsida. Tapetserade väggar och laminatgolv.


05
Sovrum 2 (Entréplan)

Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och övrigt möblemang. En stor spegelförsedd garderob med skjutdörrar möjliggör god klädesförvaring. Mönstrad tapet och mörka laminatgolv.


06
Wc (Entréplan)

Helkaklad toalett med vägghängd wc och ljust melerat kakel och klinker på golvet. Wc´n har ett fönster, wc, handfat med kommod och ett spegelskåp. Här finns golvvärme. (el)


07
Gillestuga/allrum (Källare)

Rymlig gillestuga med utmärkta möbleringsmöjligheter. Rummet har fullstort fönster och kan nyttjas som sovrum. Ljusa tapetserade väggar och parkettgolv.


08
Tvättstuga (Källare)

Tvättstuga med bra ytor och en god utrustningsnivå med tvättmaskin samt torktumlare. I rummet finns även en garderob, extrafrys och kombinerat skåp med tvättho. Träpanel på väggarna och linoleummatta på golvet.


09
Badrum (Källare)

Modernt och lyxigt badrum med både dusch och bubbelbadkar. Badrummet är helkaklat med blankt vitt kakel, svart golvmosaik och svart väggkakel i duschen. Innertak med infällda spotlight, vägghängd wc , handfat med kommod och spegelskåp. Golvet är uppvärmt med el-slinga. Badrummet helrenoverat och utbyggt 2016.


10
Kontor/rum (Källare)

Rymligt kontorsrum med plats för hyllor, skrivbord och övrigt möblemang. Mönstrad tapet och laminatgolv som golvbeläggning. Källarutgång till framsidan.


11
Hall (Källare)

Hall med plats för byråer och hyllor längs väggarna. Ljusa väggar och plastmatta på golvet. Plats för byråer samt förvaring under trappan. Här finns även en liten luftvärmepump och ett litet förråd.


12
Pannrum/verkstad (Källare)

Pannrum med luft/vatten värmepump från IVT. Plats för snickarbänk och hyllor. Vita väggar och gråmålat betonggolv.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

68 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

68 kvm

Tomtarea

294 kvm

Rum

5 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

STOCKHOLM BARYTONEN 5


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Radhus

Byggnadsår

1949

Om-/tillbyggnadsår

Byggde till uterum

Standardpoäng

28

Grundmur

Betong

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster isoler och 2-glas

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten

Skorsten, senast provtryckt

2005-05-01

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Kommentar, radon

Se radonprotokoll, under gränsvärdena.

Uppvärmning

Värmepump luft-vatten (2024)
Ålder: 2024
Märke på värmeanläggning: IVT

Huvudsäkringar

20 A

Elkablar

Ledningar bytta

Renovering omarbetning etc

Installation av insats i öppen spis 2005
Anlagt japanska trädgård +uteplats 2008
Byggt uterum, kallförråd, 3-glas fönster på baksida 2008
Ny takbeläggning 2015
Nybyggt badrum 2016
Totalrenoverat kök inkl vitvaror 2018
Stenläggning framsida 2022
Byte av elcentral, elledningar+installation av laddbox 2023
Installation av luft/vatten värmepump 2024

Fel och brister

Se besiktningsprotokoll.


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber indraget.


04
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Plan gräsbelagd tomt liggandes i söder med flera anlagda ytor bland annat ett japanskt körsbärsträd. (inga bär)


05
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

kallförrådsutrymme perfekt redskapsförvaring mm. Källarutgång mot husets framsida. Uterum byggt på baksidan. Här går det att vistas större delen av året.

Beskrivning, parkering

Plats för en bil med installerad Laddbox för elbil.


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

294 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Plan, gräsbelagd och anlagd trädgård i sydväst

Tomträtt

Ja

Tomträttsavgäld

26 200 kr/år

Tomträttsavgäld slutdatum

2010-01-01

Tomträttsavgäldsperiod

Avgäldsperiod: 10år från 2020-01-01

Tomträttsupplåtare

802000-8598
STOCKHOLMS KOMMUN/EXPLOATERINGSKONTORET
Box 8189 10420 Stockholm

Planbestämmelser

Del av stadsdelen herrängen, Stadsplan (Beslutsdatum: 1947-08-22, Senast ändrad: 2007-12-21), Barytonen t 1-6, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1949-10-27, Senast ändrad: 1991-02-19)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 853 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

1 658 000 kr

Markvärde

0 kr

Tomträttsavgäld

26 200 kr/år t.o.m. 2010-01-01

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1949

Försäkring

2 511 kr/år

Vatten och avlopp

4 650 kr/år

Renhållning

1 955 kr/år

Elkostnad

20 900 kr/år

Årlig elförbrukning

9090 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

30 016 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 39 541 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Tomträtt

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev om totalt 685 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Området

01

Välkommen till Älvsjö och Herrängen - ursprungligen en villastad som började bebyggas i början av 1900-talet i området kring Älvsjö station. Under åren som gått har området vuxit med ytterligare villor och flerfamiljshus och i området runt Älvsjö station finns idag ett rikt utbud av restauranger, caféer och affärer. Här vid Älvsjö station kan man ta pendeltåget in till stan eller mot Södertälje och Nynäshamn. Härifrån går även bussar i nästan alla tänkbara riktningar. På lite längre sikt kommer både T-bana och spårväg till området. Herrängen är den del av Älvsjö som ligger längst västerut och gränsar mot Långsjön och Huddinge kommun. Generellt är Herrängen en lite yngre stadsdel än den del av Älvsjö som började byggas närmast Älvsjö station vid förra sekelskiftet. Herrängen är uppskattat bl.a. för sitt läge nära Långsjön och för närheten till centrum i Fruängen med T-bana och bussar. Herrängens skola (F-6) är en av de mest populära i Älvsjö och många är dom som gärna bosätter sig nära bara för att ge barnen möjligheten att börja där.
Många förknippar Älvsjö med Stockholmsmässan, tidigare kallad Älvsjömässan, som ligger på Älvsjö stations andra sida. Mellan Herrängen och Långbro ligger Långbroparken, en anlagd vacker park i engelsk stil från början av 1900-talet. I parken återfinns välrenommerade Långbro värdshus inrymt i det f.d. sjukhusets överläkarbostad. Värdshuset ägs och drivs av kändiskocken Fredrik Eriksson och är känt för sin goda mat, trevliga sommarbar och uteservering som lockar även långväga gäster.

För dig som gillar sport och motion erbjuds ett elbelyst motionsspår i Älvsjöskogen samt Långbrohallen som är en uppskattad sim- och idrottshall vid randen av parken. För den badsugne ligger på kortare cykelavstånd, Långsjöbadet. Här finner du även restaurangen Casa del Lago som erbjuder vällagad mat i en trivsam miljö intill Långsjöns vatten.
I närområdet finner du också Älvsjö konditori som funnits där sedan 1937 samt nytillskottet "Fru Marias bak", ett trivsamt kvartersbageri med cafédel och lunchservering. Områdets uppkomling ligger i inredningsbutiken "Livings" lokaler på Svartlösavägen där du finner lunchrestaurangen "Crispy Duck" och finkrogen "Aloê" - var ute i god tid om du vill boka bord!

Kommunikationer

På drygt 15 minuters gångavstånd ligger Fruängens centrum och tunnelbana. Med tunnelbanan (röd linje) tar det 19 minuter till T-centralen. Fruängen är även knutpunkt för många busslinjer. I närheten finns bussar med förbindelser till bl.a. Telefonplan, Skärholmen, Gullmarsplan och Älvsjö station. Pendeltåg vid Älvsjö station.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 853 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
1 658 000 kr
Markvärde
0 kr
Tomträttsavgäld
26 200 kr/år t.o.m. 2010-01-01
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1949
Försäkring
2 511 kr/år
Vatten och avlopp
4 650 kr/år
Renhållning
1 955 kr/år
Elkostnad
20 900 kr/år
Årlig elförbrukning
9090 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
30 016 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 39 541 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Tomträtt
Pantbrev
Det finns 7 pantbrev om totalt 685 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Använd kartan
X

Platser

Lycka Thai & Sushi

454 m


Captain’s Corner Bistro

484 m


Mr.Bigbigma

492 m


Gunnars Pizzeria

627 m


Herrängens Gård

730 m


Herrängens skola

82 m


Fritidshemmet Borgen & Delfinen

85 m


Rödkulla förskola

226 m


Älvsjöbarnens förskola

263 m


Förskolan Akleja

389 m


Tempo Segeltorp

1,15 km


Hemköp

1,17 km


Nacka Köttprodukter AB

1,41 km


Lidl

1,46 km


Älvsjö

2,19 km


Stuvsta

2,82 km


Stuvsta station

2,82 km


Årstaberg

4,16 km


Långbrohallen

295 m


Tornfalksvägen

429 m


Apelvägen

479 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Sjö
    604 m
    5 min
    2 min
    9 min
  • Hav
    6,85 km
    15 min
    35 min
    -
  • Tågstation
    Älvsjö
    2,19 km
    -
    -
  • Hållplats
    Långbrohallen
    295 m
    -
    -
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Philip!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.