Råsundavägen 77
Råsundavägen 77
Matilda Gustafson, ansvarig mäklare i Stockholm Södermalm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Matilda Gustafson

Ansvarig mäklare

Till salu

Råsundavägen 77

Utgångspris

2 195 000 kr


Utgångspris

2 195 000 kr



Råsunda/ Vasalund— Solna— Stockholm

Råsundavägen 77


Till salu
Utgångspris
2 195 000 kr

Råsunda/ Vasalund— Solna— Stockholm

Kanonlägenhet i perfekt läge och med bevarad originalcharm!

Har du också längtat efter den där superfina lägenheten med gott om originaldetaljer och charm? Varmt välkommen till denna otroligt harmoniska och smakfulla lägenhet som ligger i ett fantastiskt fint läge i Råsunda. Härifrån är det kort promenadavstånd till allt du önskar i form av mysiga cafeer, bageri, trevliga restauranger och vinbarer. Kommunikationerna är också grymma med bara minuter till varje: bussar(utanför dörren), tunnelbana, tvärbana och tåg.

Det gröna huset tornar upp sig längs Råsundavägens allé och redan i entrén möts du av vackert snidade dörrar och väggmålningar. 1,5 trappor upp, i ett högt läge hittar du denna pärla. Direkt när du kliver in genom dörren möts du av charmiga trägolv och ljusa färger. Den harmoniska färgskalan skapar ett lugn i bostaden. Hallen erbjuder plats för upphängning och har ingång till badrum, kök och vardagsrum.

Vardagsrummet är ljust och luftigt, med utsikt mot trädkronor bakom spröjsade fönster. Här finns plats för stor soffa och soffbord, där det är perfekt att sjunka ner efter en arbetsdag eller umgås med vänner. Bakom en skiljevägg hittas en sovalkov som får naturligt ljus genom ett glasfönster. Här finns plats för stor säng och flera garderober som rymmer allt du behöver i form av kläder och skor. Dessutom helt perfekt att detta blir en privat del av det stora vardagsrummet.

Köket är rymligt och har gott om arbetsytor. Alla önskade bekvämligheter och vitvaror hittas här, inklusive diskmaskin som gör vardagen smidig och enkel. Ett serveringsskåp bevarat från byggåret hittas in till vänster, här får du plats med gott om linne och porslin bakom snidade dörrar. Köket pryds även det av vackra trätiljor i golv och ljus från stort fönster. Här blir det en fröjd att både starta och avsluta dagen. Slå dig ner för en middag vid matbordet som rymmer flera gäster eller anordna en middag som du sedan kan ta med dig ner till föreningens trevliga gård!

Badrummet går i klassiska färger. Med badkar och handdukstork är detta ett funktionellt och modernt badrum som ger dig en härlig start på dagen!

Varmt välkommen att kontakta mäklaren vid intresse, välkommen hem!


Föreningen: Utöver den fina lägenheten får heller inte missas föreningens trevliga attribut. På baksidan av huset finns en lummig gårdsplats med stor trätrall inredd med bord och stolar för middagar och umgänge. Till lägenheterna nyttjas stora förråd i vindsplanet med gott om plats för allt extra du samlar på dig. Här finns i tillägg ett separat cykelförråd och parkeringsplatser, för närvarande ingen kö. Läs mer under "föreningen".


Utgångspris
2 195 000 kr
Boarea
37 kvm
Avgift
3 495 kr/mån
Rum
1,5 rum
Våning
1,5 av 3 (Hiss finns ej)


Aktuella visningar


Söndag 22 september 13:30 — 14:15

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Anmäl dig gärna för att inte missa eventuell förhandsinformation. Varmt välkommen på visning!

Måndag 23 september 18:30 — 19:00

Öppen visning

Öppen visning
Boka
Anmäl dig gärna för att inte missa eventuell förhandsinformation. Varmt välkommen på visning!

Mäklarhuset Stockholm Innerstan

Kontakta Matilda för mer information kring Råsundavägen 77.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Fakta

01
Beskrivning
Boarea

37 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

1,5 rum

Våning

1,5 av 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1933

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och självdrag.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

125 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

91 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2022-05-02

Besiktningsman

Joel Heinze, Energikompetens AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

TV- och bredbandsleverantören är Tele 2.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Parkering

P-plats: 400 kr/månad. Har separat kö.

Beskrivning, parkering

Föreningen har 5 parkeringsplatser. Avgiften är 400:-/mån. I övrigt råder boendeparkering i området. För mer information vänligen besök www.solna.se.


Ekonomi

01
Avgift

3 495 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

Inkl. värme, VA och Kabel-TV (grundutbud) ingår i avgiften. Obligatorisk tillägg om bredband tillkommer på 199 kr/mån. Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

4,43112%

Andel av årsavg.

0,0443112

Andelstal insats

4,26701%

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-09-02.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

BRF Solna Kilen 7.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

BRF Solna Kilen 7 är en äkta bostadsrättsförening. Förening äger 1 fastighet och tillhörande mark. Juridisk person godkänns ej som köpare. Fastigheten består av 18 bostadsrätter om totalt 867 kvm samt 2 lokaler om 218 kvm. Delat ägarskap godkänns av föreningen. Den ekonomiska förvaltningen sköts av SBC.

Kommande renoveringar

Inga större planerade renoveringar enligt kontroll: 2024-09-09.

Avgiftsförändringar

Avgiftshöjning skedde i Augusti 2024 med 20% med tanke på räntejusteringar i omvärlden. Inga planerade framtidshöjningar. (kontroll: 2024-09-10).

Gjorda renoveringar

2006 - Rörstambyte och elstambyte
2009 - Fasadrenovering
2012 - Balkong
2013 - Komplett stamspolning
2014 - Brandskyddskontroll - Brandskyddskontroll av öppna spisar, OVK kontroll.
2015 - Torkskåp - Inköp av torkskåp, Belysning trappuppgång - Installation av rörelsedetektorer för belysningen i trappuppgången
2016 - Ny torktumlare
2017 - Snörasskydd
2020 - Belysning utomhus
2021 - Uteplats - Uppbyggnad gemensam uteplats

Övriga utrymmen i föreningen

Uteplats som får användas av alla boende. Tvättstuga och cykelförråd.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

343 297 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Beräkningen är baserad på årsredovisningen 2023. Hänsyn har ej tagits till händelser som skett efter 2023-års årsredovisning. För ytterligare frågor angående föreningens skuldsättning hänvisas till bostadsrättsföreningen.


Området

01

Välkommen hem till Råsunda! Detta otroligt trevliga och populära område växte fram under 1900-talets början och är fyllt av historia i vacker bebyggelse men även exempelvis filmindustrin i Sverige. Här blandas hus från alla 1900 talets olika byggår och stilar, med tinnar och torn samt olika fasader och färger. Med spännande byggnader som Charlottenburgs gård och Råsunda Vattentorn kombinerat med historiken bakom porten in mot Filmstaden, finns här massor att se och uppleva i din egen lilla stad utanför staden.

Råsunda uppskattas mycket för sin stadslika karaktär som är kombinerat med en lugn atmosfär och nära till natur. Här är fullt av mysiga små cafeer och bageri, sushirestaurang och pizzeria, Coop, Ica samt andra små butiker och matställen som exempelvis den trevliga restaurangen Sardin, vinbarerna Lokalen och Kiosken samt Korvbyrån.

Här bor du med närhet till flertalet olika gym, simhall i både Vasalundshallen och i Frösunda men även en supermysig yogastudio och utegym. Med gångavstånd till Nordens största köpcenter Mall of Scandinavia har du dessutom tillgång till allt annat du behöver.

Utöver kommunikationer och service bjuder närområdet på härliga grönområden och promenadstråk exempelvis runt Råstasjön eller i Haga parken, där du kan ta en söndagspromenad, satsa med kvällens löprunda eller slå dig ner för en picknick på sommaren. I Hagaparken kan du också njuta av härlig natur, hyra kajak och njuta av ett dopp i sjön.

En helgdag här kan exempelvis börja med frukostfrallor från Du Bon Pain, därefter ett yogapass på Little Peace Yoga, följer upp det med lunch på Esuki Sushi, tar en promenad runt sjöarna, fyller på med en korv från Korvbyrån, promenerar bort till Sundbyberg för drinkar och Pizza i Tornparken med magisk utsikt över Solna och Sundbyberg, för att sedan avrunda med en bio i den bevarade mysiga biografen i Gamla Filmstaden. Och då var detta bara ett axplock av vad som finns att göra och uppleva här. Här finns något för alla!

Kommunikationer

Läget från Råsundavägen 77 har extremt bra kommunikationer. Solna station ligger bara minuter bort, men vill du hellre ta buss dit finns det en hållplats bara ett stenkast från huset där du hittar buss 515 som går direkt till Odenplan. Föredrar du tåg eller tvärbana erbjuder Solna station båda delarna. Härifrån går flygbuss till Arlanda och tåg till Uppsala, och på Söder är du på bara 10 minuter med pendeln.

Tunnelbanan hittar du både vid Solna Centrum och Näckrosen, men detta kommer också kompletteras med den gula linjen. Dessutom ligger motorvägen precis intill, med andra ord perfekt även för dig med motordrivet fordon.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 495 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
Inkl. värme, VA och Kabel-TV (grundutbud) ingår i avgiften. Obligatorisk tillägg om bredband tillkommer på 199 kr/mån. Kostnad för hushållsel och hemförsäkring tillkommer.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
4,43112%
Andel av årsavg.
0,0443112
Andelstal insats
4,26701%
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-09-02.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Friends Pizzeria

50 m


Lulu

70 m


Korvbyrån

77 m


Brödernas

79 m


Hakuba Sushi & poke

118 m


Barnens Montessori Akademi

28 m


Solna gymnasium

194 m


Solnagymnasiet

198 m


Förskolan Juvelen

224 m


VocalSolution

232 m


Adina work

364 m


Hemköp

489 m


Pers Market

709 m


Lidl

711 m


Solna

572 m


Solna station

629 m


Ulriksdal

1,65 km


Sundbyberg

1,73 km


Vasalund

57 m


Trappgränd

111 m


Stråket

174 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    593 m
    0 min
    0 min
    0 min
  • Hav
    1,44 km
    0 min
    0 min
    0 min
  • Tågstation
    Solna
    572 m
    0 min
    0 min
    0 min
  • Hållplats
    Vasalund
    57 m
    0 min
    0 min
    0 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Matilda!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.