Bäckvägen 9
Bäckvägen 9
Wictoria Nilsson, ansvarig mäklare i Vaxholm
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare

Till salu

Bäckvägen 9

Utgångspris

7 795 000 kr


Utgångspris

7 795 000 kr



Vaxholm

Bäckvägen 9


Till salu
Utgångspris
7 795 000 kr

Vaxholm

Drömskärgårdsvilla på Kullön – en modern och rymlig villa med sjöutsikt och sjönära läge!

Välkommen till din drömskärgårdsvilla på Kullön – en modern och rymlig villa med sjöutsikt och sjönära läge!

Denna moderna villa är större än de flesta i området och erbjuder en unik kombination av modern komfort och skärgårdscharm. Villan sträcker sig över två plan och bjuder på en genomtänkt planlösning som är perfekt för både umgänge och avkoppling.

ENTRÉPLAN har en öppen planlösning som sammanbinder kök och vardagsrum på ett harmoniskt sätt. Här flödar ljuset in genom stora fönster och skapar en härlig rymd, kompletterad av en charmig braskamin som höjer mysfaktorn. Du har direkt access till en generös altan/uteplats – den idealiska platsen för sommarens grillkvällar och mysiga stunder i solen. På entréplan finns en praktisk tvättstuga med groventré samt ett stilrent badrum, och i anslutning till altanen ligger en separat byggnad (ca 10 kvm) som idag används som kontor.

ÖVRE PLAN är den mer privata delen av huset, med fyra sovrum, varav tre är rymliga och ett är något mindre, perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Här finns även ett badrum och en hall/allrum som idag fungerar som TV-rum, en perfekt plats för avkoppling och familjemys.

Utomhus erbjuder fastigheten en carport med elbilsladdare samt en extra parkeringsplats direkt utanför huset, vilket gör det enkelt att parkera flera bilar. För den båtintresserade finns det även möjlighet att köpa eller hyra en båtplats, bara cirka 250 meter från huset.

OMRÅDET runt villan är lika förtrollande som hemmet själv. Med sina 250 bostäder har Kullön en stark Bullerby-känsla, där alla hus har designats för att passa in i den natursköna omgivningen. Här har man lyckats bevara naturen och skapat en miljö där husen verkligen ligger mitt i grönskan, utan att göra avkall på bekvämlighet eller estetik. Det är en plats där du kan känna skärgårdens charm i varje hörn – högt i tak och stora fönster som bjuder in naturen och det fantastiska ljuset.

NATUREN är ständigt närvarande, och det 27 hektar stora Kullö naturreservat erbjuder oändliga möjligheter till rekreation och friluftsliv. Med sina skogsstigar, gamla ekar och vackra utsiktspunkter är det lätt att förälska sig i detta område. Här är du omgiven av havet och kan njuta av allt från bad och solnedgångar till kajakpaddling och skogspromenader. Under sommaren finns det möjlighet att hjälpa till och se efter djuren i fårhagarna genom att boka in dagar då du kan ha tillsyn.

KULLÖN har också en stark gemenskap med fokus på hållbarhet och ekologi. Lokala föreningar som Kullöns Bryggförening, Ekologiska Kolonilottförening och Kajakförening erbjuder fantastiska möjligheter till naturnära fritidsaktiviteter. Inom området planeras det även att byggas en bastu vid stranden, och fotbollsplanen vid kolonilotterna är under upprustning och kommer snart att vara en utmärkt plats för aktivitet och lek. Här kan du leva ett aktivt och hälsosamt liv, med närhet till både natur och bekvämligheter.

Belägen i SKÄRGÅRDSIDYLLEN VAXHOLM, har du nära till allt det bästa som denna charmiga småstad har att erbjuda – från restauranger och caféer till båtliv och snabba kommunikationer in till Stockholms innerstad. Här får du verkligen det bästa av två världar – en lugn och naturnära tillvaro med bekvämt avstånd till stadens puls.

Läs gärna mer om området samt se dokument och länkar under objektet. Här finns information och bilder bland annat över det vackra naturreservatet där man vandrar genom fårhagar och lever i en fantastisk bykänsla! Du får gärna hjälpa till att se till djuren under sommaren genom att boka in vilka dagar du kan ha tillsyn av djuren.

Välkommen hem till Kullön – en plats där drömmen om skärgårdsliv blir verklighet!

Mer information kommer inom kort.


Utgångspris
7 795 000 kr
Boarea/biarea
151/10 kvm
Driftkostnad
47 013 kr/år
Tomtarea
349 kvm
Rum
6 rum (4 sovrum)

Mäklarhuset Vaxholm

Kontakta Wictoria för mer information kring Bäckvägen 9.

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg


På Kullön bor man med närhet till svalkande bad och vackra naturreservat.
Bullerbykänsla med närhet till hav och natur!

På Kullön bor man med närhet till svalkande bad och vackra naturreservat.

Modernt och bekvämt skärgårdsliv endast några minuter från bostaden.
Bullerbykänsla med närhet till hav och natur!

På Kullön bor man med närhet till svalkande bad och vackra naturreservat.

Möjlighet till båtplats!

Modernt och bekvämt skärgårdsliv endast några minuter från bostaden.

Här får du verkligen det bästa av två världar – en lugn och naturnära tillvaro med bekvämt avstånd till stadens puls.
Välkommen hem till Kullön – en plats där drömmen om skärgård

Här får du verkligen det bästa av två världar – en lugn och naturnära tillvaro med bekvämt avstånd till stadens puls.




Fakta

01
Beskrivning
Boarea

151 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea 10 kvm kontor/förråd. Om biarrean är av väsentlig betydelse rekommenderas en areamätning.

Biarea

10 kvm

Tomtarea

349 kvm

Rum

6 (4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

VAXHOLM ASPEN 12


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2 plans villa

Byggnadsår

2000

Standardpoäng

33

Grund

Krypgrund

Stomme

Trä

Fasad

Träpanel

Takbeklädnad

Tegelpannor

Fönster

3-glasfönster isoler

Ventilation

Mekanisk frånluft

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärme till vattenburna radiatorer på entréplan och vattenburna radiatorer på övre plan
Ålder: 2024-09-12

Renovering omarbetning etc

Renoverat kök 2011, målat om köksluckor, bytt bänkskiva, ny blandare, ny köksho, ny spisfläkt (2024) och satt upp nytt kakel. Ny diskmaskin 2019. Ny kyl 2023. Målat om fasaden samt fönster exteriört 2019. Målat om invändigt 2022. Bytt golv på altanen samt entrétrappa 2019. Bytt WC-stolar 2015. Nya duschväggar båda badrummen 2024. Isolerat förrådet 2012.


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber finns


04
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Förråd/kontor om ca 10 kvm

Beskrivning, parkering

Carport samt extra parkeringsplats direkt utan för huset.


05
Gemensamhetsanläggningar

Vaxholm aspen ga:1, Vaxholm kullö ga:1, Vaxholm kullö ga:2


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

349 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter förmån

Officialservitut: rätt att använda område y12 enligt kartan, aktbilaga ka, som parkeringsplats för en bil. - parkering

Planbestämmelser

Kullö 1:1 del av, Detaljplan (Beslutsdatum: 1998-05-25, Senast ändrad: 2005-09-20)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

5 196 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

3 083 000 kr

Markvärde

2 113 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

2000

Försäkring

6 775 kr/år

Vatten och avlopp

5 450 kr/år

Elkostnad

24 288 kr/år

Årlig elförbrukning

13200 kWh/år

Samfällighet

10 500 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

47 013 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 56 538 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Exklusive elbilsladdare.

Antal personer i hushållet

4

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev om totalt 3 050 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Området

01

NÄROMRÅDET består av 250 bostäder och utöver detta finns lägenhetsboende i Kullö Terrass på sydöstra Kullön. Alla hus med ägarrätt har karaktärsdrag unika för skärgårdsbostäder i den här delen av Stockholms skärgård. Därför har man lagt stor vikt vid att skapa hus unika för dess placering i området - utan att göra avkall på den gemensamma känslan. De boende här ska känna att de bor på en skärgårdsö, därför har alla hus högt i tak och stora fönster för att släppa in ljuset och naturen. Bostädema är placerade så att så många som möjligt får sjöutsikt från fönster, balkong eller uteplats.

EN AV GRUNDTANKARNA när området skulle bebyggas var att så lite som möjligt av naturen skulle förändras trots att det skulle rymma ett bostadsområde. Inga berg skulle sprängas och bara ett fåtal träd fick fällas. Resultatet blev att husen verkligen ligger mitt i naturen och är anpassade efter förutsättningarna.

LOKALA FÖRENINGAR på Kullön är kopplade till naturnära fritidssysselsättningar, såsom Kullöns Bryggförening, Kullöns Ekologiska Kolonilottförening och Kullö Kajakförening (som erbjuder tillgång till flera olika kajakmodeller).

KULLÖ NATURRESERVAT omfattar 27 hektar och förvaltas av Kullö reservatsförening. Syftet med naturreservatet är att tillgodose behovet av områden för närrekreation samt att
bevara de värdefulla livsmiljöerna som det gamla kulturlandskapet gett upphov till. Naturreservatet är starkt kuperat och domineras av barrblandskog med inslag av al, björk och gammal ek. Många träd är gamla och grova. I norr, väster och söder avgränsas naturreservatet av havet medan det i öster gränsar mot gamla åkrar och bebyggelse. Det är lättåtkomligt från sjön. Många av besökarna kommer sjövägen. Den sydvästra udden är ett populärt utflyktsmål där det på dagtid badas och solas och på kvällen avnjuts solnedgången runt en lägereld. Skolor och daghem använder området regelbundet för utbildning och utflykter. Området är extra värdefullt för friluftslivet genom sin omedelbara närhet till bebyggelse.
Se länk och mer information om naturreservatet under fliken ”dokument och länkar”.

EKOSTADSDEL. På Kullön har man tagit ansvar för och genomfört utbyggnad av samhällets infrastruktur såsom vägar, lokalt reningsverk, avfallshantering, energiförsörjning, odlingslotter, båthamn och strövområden. Självklart är även bostäderna ekoanpassade och producerade med stor hänsyn till befintlig miljö.

SKÄRGÅRDSIDYLLEN VAXHOLM med sitt centrum på Vaxön är idag en av de mest attraktiva kommunerna i Stockholms närhet. Vacker natur, pittoresk småstadsidyll, möjligheter till bad och båtliv och goda kommunikationer till Stockholms innerstad är några anledningar till att så många vill bo i Vaxholm. Det finns gott om restauranger, mysiga caféer och affärer. Njut av båtlivet med småbåtshamnen och Vaxholmsbåtarna som tar dig ut i skärgården eller in till Stockholm.

Kommunikationer

NÄRA STORSTADEN men ändå en helt annan värld. Oavsett årstid är det alltid enkelt att ta sig till och från Vaxholm. Eftersom det finns bro till ön kan du välja om du helst tar bil, buss, eller båt. Med bil från Vaxholm är du i centrala Stockholm på ca 35 minuter.

DIREKT BUSS 670 går flera gånger i timman, året runt, till Tekniska Högskolan i Stockholm. Resan tar ca 40 minuter. Du kan också välja att ansluta till tunnelbanan vid Danderyds Sjukhus.

STARTA DAGEN MED LIVSKVALITET genom en rofylld tur i skärgården med Vaxholmsbåten som tar ca 60 min till Strömkajen. Här kan du njuta av en kopp kaffe och även koppla upp din dator, samtidigt som du njuter av vacker utsikt och börjar dagen i lugn och ro. I Vaxholm har man lyx i vardagen!


02
Vägbeskrivning
Vägbeskrivning

Det är bilväg till Vaxholm och enkelt att hitta hit. Kommer du från Stockholm kör du E18 mot Norrtälje, vid Arninge svänger du av till väg 274 mot Vaxholm. Flyter trafiken tar det ca 30 min från Roslagstull.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
5 196 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
3 083 000 kr
Markvärde
2 113 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
2000
Försäkring
6 775 kr/år
Vatten och avlopp
5 450 kr/år
Elkostnad
24 288 kr/år
Årlig elförbrukning
13200 kWh/år
Samfällighet
10 500 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
47 013 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 56 538 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Exklusive elbilsladdare.
Antal personer i hushållet
4
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 7 pantbrev om totalt 3 050 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Wictoria!

Wictoria Nilsson

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.