Grimmereds by 22
Grimmereds by 22
Robin Lindh, ansvarig mäklare i Göteborg Väster
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare

Kommande försäljning

Grimmereds by 22


Grimmereds By— Västra Frölunda— Göteborg

Grimmereds by 22


Kommande försäljning

Grimmereds By— Västra Frölunda— Göteborg

Eftertraktat radhus i idylliska Grimmereds by

Välkommen till detta fantastiska radhus om 193 kvadratmeter fördelat på 1½ plan beläget i det bilfria och familjevänliga området Grimmereds By. Här erbjuds ett modernt hem med låg energiförbrukning och solpaneler. Perfekt för den stora familjen eller dig som söker gott om utrymme och hög standard.

När du kliver in i bostaden möts du av en elegant hall som tar dig vidare i det nyligen renoverade köket, där varje detalj är noga genomtänkt. Köket är utrustat med högkvalitativa maskiner som förenklar din vardag, och de generösa arbetsytorna gör det till en fröjd att laga mat. Med gott om förvaring i både över- och underskåp, samt smarta lösningar med förvaring i socklarna, får du enkelt plats med alla dina köksredskap och mer därtill. Det moderna köket bjuder in till matlagning och gemenskap, perfekt för både vardagsmiddagar och större tillställningar.

Vidare in i bostaden möts du av ett imponerande vardagsrum som badar i ljus tack vare de många fönstren. Här finns det plats för stora soffgrupper och matsalsmöbler, och den öppna planlösningen skapar en härlig känsla av rymd. Från vardagsrummet har du även utgång till den mysiga uteplatsen, en perfekt plats för avkoppling och trevliga grillkvällar med familj och vänner.

På entréplanet finns också tre välplanerade sovrum vilket ger dig fantastiska möjligheter att skapa olika funktionella rum, såsom hemmakontor, gästrum eller lekrum för barnen. Badrummet här är smakfullt inrett och har allt du behöver. Intill badrummet finns en praktisk tvättstuga.

Övervåningen – Plats för avkoppling och familjeliv
På övervåningen fortsätter detta hem att imponera med ytterligare tre sovrum, samtliga med bra ljusinsläpp och förvaringsmöjligheter. Det stora allrummet är en perfekt plats för familjens gemensamma aktiviteter, oavsett om det är filmkvällar, spel eller avkoppling. Här uppe har du gott om utrymme för en stor soffa, mediacenter och förvaringslösningar som smälter in i rummet.

Badrummet på övervåningen är nyligen renoverat och erbjuder en känsla av lyx med modern inredning och stilrena materialval, utrustat med både badkar och separat dusch. Här kan du njuta av en lugn stund i ett vackert och rogivande badrum efter en lång dag.

Utomhus – Uteplats och grönskande omgivning
Baksidan av detta radhus erbjuder en fantastisk uteplats i söderläge, perfekt för både soliga dagar och ljumma sommarkvällar. Den stenlagda uteplatsen är rymlig och lättskött, idealisk för utemöbler, grill och en avslappnande loungehörna. Här har du gott om utrymme för att duka upp middagar med familj och vänner eller bara njuta av en lugn stund i solen.

Utöver den stenlagda ytan sträcker sig en välskött gräsmatta, vilket ger en härlig grön yta för lek och aktiviteter. Gräsmattan passar perfekt för barnens lek, utomhusspel eller för dig som drömmer om att anlägga en liten trädgård. Den generösa ytan bjuder på många möjligheter, oavsett om du vill skapa en lugn oas eller en livfull plats för hela familjen. På gräsmattan finns också en praktisk friggebod, som ger extra förvaringsutrymme för trädgårdsredskap och utemöbler. Vid sidan av uppfarten hittar du även ett förråd om ca 12 kvadratmeter, perfekt för att förvara cyklar, sportutrustning eller annat som behöver ordnas snyggt och praktiskt. Här finns utrymme för allt du kan tänkas behöva, utan att det stör hemmets välkomnande och harmoniska framsida.

Sammanfattningsvis är detta radhus en riktig pärla för dig som söker ett modernt och rymligt hem i ett av Göteborgs mest eftertraktade områden. Med sina 193 kvadratmeter, sex sovrum, två badrum och stora sällskapsytor erbjuder detta boende alla bekvämligheter du kan önska dig. Missa inte chansen att förvärva detta drömhem – välkommen på visning!


Boarea/biarea
193/5 kvm
Tomtarea
396.3 kvm
Rum
8 rum (6 sovrum)

Mäklarhuset Göteborg Väster

Kontakta Robin för mer information kring Grimmereds by 22.

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Fakta

01
Beskrivning
Boarea

193 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

5 kvm

Tomtarea

396.3000 kvm

Rum

8 (6 sovrum)

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG RUD 86:22


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1978

Standardpoäng

36

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp


03
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

I samfällighetsavgiften ingår TV-basutbud genom Tele2.


04
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Boende i samfälligheten har tillgång till eget garage med laddstolpe. Elförbrukning avläses av samfällighetsföreningen och debiteras enligt upphandlad taxa.


05
Gemensamhetsanläggningar

Göteborg rud ga:37, Göteborg rud ga:27, Göteborg rud ga:16, Göteborg rud ga:15, Göteborg rud ga:14


06
Tomt/Servitut
Tomtarea

396,3 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1975-03-04, Senast ändrad: 1993-12-20), 86-lonsegården i rud, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1976-05-10, Senast ändrad: 2017-09-12)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

5 446 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

3 268 000 kr

Markvärde

2 178 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1978

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 9 pantbrev om totalt 3 630 700 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
5 446 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
3 268 000 kr
Markvärde
2 178 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1978
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 9 pantbrev om totalt 3 630 700 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Området
Mäklaren om Grimmereds By  i göteborg

Mäklaren om Grimmereds By

Grimmereds By är en historiskt intressant och pittoresk del av Västra Frölunda i Göteborg, som ligger väster om stadens centrum. Området, som har sina rötter i gamla bondesamhällen, har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1600-talet. Det har genomgått en transformation från lantligt jordbrukssamhälle till en modern stadsdel, men har lyckats behålla en del av sin ursprungliga charm och karaktär, vilket gör det unikt bland de västra delarna i Göteborg.


01
Fördelar med området
Barnvänligt Bussar Tryggt Rikt kulturliv Parker/Grönområden Lätt att parkera bilen Lugnt

02
Historia och utveckling

Grimmereds By var ursprungligen en samling gårdar som låg utspridda längs med vad som idag är Grimmeredsvägen och dess omgivningar. Under lång tid var jordbruk den huvudsakliga verksamheten i området, och många av de gamla gårdarna finns bevarade, även om de idag används för andra ändamål. Bykänslan lever kvar i områdets bebyggelse och det historiska arv som känns i atmosfären.

Området började moderniseras och utvecklas under mitten av 1900-talet, när Göteborg expanderade och behovet av nya bostäder ökade. Grimmered förvandlades från ett jordbrukssamhälle till en stadsdel med villaområden och bostadsrätter. Denna förändring skedde dock utan att området förlorade sin lantliga prägel. Många av de äldre byggnaderna bevarades, och naturen fick fortsatt en central roll i stadsdelens utveckling.


03
Boendemiljö och natur

Idag är Grimmereds By ett mycket attraktivt bostadsområde för familjer och naturälskare. Området kännetecknas av sin lugna och trygga atmosfär, där moderna villor och äldre hus från olika tidsepoker samsas sida vid sida. Grimmered är känt för sina grönområden och närhet till naturområden som Ruddalen och Påvelund, som erbjuder fina strövområden, motionsslingor och en rad sportanläggningar.

Naturen runt Grimmered är en stor del av dess dragningskraft. Trots sin närhet till stadens centrum, känns området lantligt och avskilt. Här finns både skogsdungar och öppna fält, och det är inte ovanligt att se rådjur ströva runt i grönområdena. Detta gör att området känns som en tillflyktsort från storstadens stress, utan att man behöver kompromissa med tillgängligheten till Göteborgs stadspuls.


04
Service och kommunikationer

Trots sin lantliga känsla erbjuder Grimmereds By god tillgång till service och bekvämligheter. I närheten finns flera skolor och förskolor, vilket gör området populärt bland barnfamiljer. Närheten till Frölunda Torg, som bara ligger några minuter bort med bil eller buss, är ett av Göteborgs största köpcentrum och erbjuder ett brett utbud av service och shoppingmöjligheter. Här finns över 200 butiker, inklusive allt från större kedjor som H&M, Hemköp och Systembolaget, till mindre specialbutiker, apotek och restauranger. Frölunda Torg har också banker, vårdcentraler och gym, vilket gör det till ett komplett nav för både shopping och service.

När det gäller kommunikationer är Klangfärgsgatan en central knutpunkt för busslinjer som smidigt tar dig till och från Grimmereds By. Det är främst buss som används för att nå andra delar av Göteborg, och resan till stadens centrum tar cirka 20 minuter. Busstrafiken är väl utbyggd och går regelbundet, vilket gör det enkelt att pendla till jobbet eller för andra ärenden. Närheten till de stora vägarna gör det också enkelt att ta sig till andra delar av staden och dess omgivningar med bil. Samtidigt erbjuder cykelvägar och gångstråk fina möjligheter att enkelt och miljövänligt ta sig runt i närområdet.


05
Kultur och gemenskap

Gemenskapen i Grimmereds By är en annan aspekt som lockar många till området. Trots den pågående urbaniseringen och tillväxten har byn lyckats bevara en stark lokal identitet. Föreningslivet är aktivt, och invånarna samlas ofta kring lokala evenemang, såsom Kulturnatta och andra sociala aktiviteter. Den lantliga prägeln i området ger dessutom en känsla av närhet och samhörighet, där man gärna hälsar på sina grannar och deltar i gemensamma aktiviteter.

Ett exempel på områdets kulturella arv är de bevarade gårdarna och husen från 1700- och 1800-talet som fortfarande finns kvar. Dessa byggnader, ofta omsorgsfullt renoverade, ger en känsla av historiens vingslag och förstärker områdets unika karaktär. Det finns också flera konstnärer och hantverkare som har sina ateljéer i området, vilket ger en kreativ och kulturell dimension till livet i Grimmered.


Använd kartan
X

Platser

Restaurang Kockar och Kastruller grimmered

256 m


Matrasten

256 m


OKQ8

453 m


Grimmereds Krog

705 m


PIZZERIA PÅVELUND

1,08 km


Lonsegårdens förskola

208 m


Fredagstomtens förskola

698 m


Beryllgatan 1 förskola

737 m


Karneolgatan 79 förskola

891 m


The International Preschool

913 m


Hemköp

1,14 km


Lidl

1,38 km


Kavåsvägen

338 m


Klangfärgsgatan

361 m


Madbäcksvägen

442 m


Beryllgatan

632 m


Göteborg Centralstation

6,95 km


Göteborg Åkareplatsen

7,02 km


Liseberg station

7,23 km


Mölndal Station

7,61 km


Gamlestaden station

9,82 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Hav
    1,95 km
    0 min
    0 min
    0 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Robin!

Robin Lindh

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.