Kommande försäljning

Munspelsgatan 28

Sparad

Västra Frölunda— Göteborg

Munspelsgatan 28


Kommande försäljning

Göteborg - Västra Frölunda

Rymlig och modern 1,5:a med stor balkong - nära shopping, kommunikationer och natur!

Välkommen till Frölunda park och denna trevliga 1,5:a. Här erbjuds ett boende med hög standard och en genomtänkt planlösning fördelad på 42 kvm. Vad sägs om ett stilrent kök från Marbodal, separat sovdel med vägg av industriglas, vardagsrum med plats för soffgrupp och ett stort helkaklat badrum med egen tvättmaskin. Lägg därtill flertalet smarta förvaringsmöjlighet med elfasystem, stor balkong om ca 9 kvm med plats för utemöbler och växter samt parkeringsmöjlighet i garaget.

Frölunda park ligger perfekt placerat nära Frölunda torgs breda shoppingutbud, kommunikationsmöjligheter och Ruddalens naturområde för dig som gillar att vandra eller motionera i naturen. Föreningen har gym och bastu att nyttja samt en härlig gård med gröna ytor. En bit bort finns havet med möjlighet till salta bad.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare för mer information!


Boarea
42 kvm
Avgift
3 484 kr/mån
Rum
1,5 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 7 (Hiss finns)

Mäklarhuset Mölndal

Kontakta Julia för mer information kring Munspelsgatan 28.

Julia Hult

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.


Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Kök/Vardagsrum

Ljust kök/vardagsrum med kök från Marbodal utrustat med diskmaskin, spishäll, ugn och inbyggd mikro från Siemens samt fläkt från Bosch. luckor i vitt och kaklat stänkskydd. Ovan diskbänken sitter spotlights. Framför fönstret platsar matbord och stolar. Vardagsrummet rymmer soffgrupp och tv möbel. Vita väggar och parkettgolv.


02
Sovrum

Läckra industriväggar separerar kök/vardagsrums delen med sovrummet. Här inne ryms en större säng och bakom skjutdörrarna finns tre garderober med elfasystem som underlättar kläd förvaringen- både praktiskt och snyggt.


03
Badrum/Tvätt

Helkaklat badrum med vita väggar. Här inne finns wc, kommod med handfat och spegelskåp ovan samt en praktisk tvättdel med kombimaskin (Siemens)


04
Förråd

Gott om plats för praktisk förvaring i detta rymliga förråd.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

42 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

1,5 (1 sovrum)

Våning

3 av 7

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2018-2020

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och värmepump - frånluft (el)


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

64 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

72 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-02-14


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Telia tv, bredband och telefoni via fiber. Obligatorisk kostnad.


05
Balkong

Stor balkong som rymmer både utemöbler och växter. Hit kommer kvällssolen.


06
Övrigt

Informationen i annonsen är tagen från styrelsen, föreningens tidigare årsredovisningar samt stadgar. Vi uppmanar dig som köpare att kontrollera fakta som är av vikt för dig. Mäklaren eller Mäklarhuset ansvarar ej för att uppgifterna från dessa källor är korrekta. För kontroll av ovan uppgifter eller ytterligare information vänligen kontakta bostadsrättsföreningen.


Ekonomi

01
Avgift

3 484 kr/mån

Kommentar, månadsavgift

I avgiften ingår värme. Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el.

Tv, bredband och telefoni (Obligatorisk kostnad)

206 kr/mån

Hushållsel

225 kr/mån

Varmvatten

69 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

500 kr/mån

Antal personer i hushållet

3

Försäkring

Föreningen har ett kollektivs bostadsrättstillägg.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,53049%

Pantsättning

är pantsatt.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Från och med 2024-11-01 höjs månadsavgiften till 3586 kr/mån


Föreningen

01
Benämning

BRF Strandsnäckan.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Välkommen till Frölunda Parks andra etapp och Brf Strandsnäckan. Föreningen registrerades 2017 och byggnaden uppfördes 2017/2018. Föreningen har 146 bostadsrätter med adresserna Munspelsgatan 18-28 och är en äkta bostadsrättsförening som äger sin mark. Föreningen har ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar. Föreningen är medlem i samfällighetsföreningen Frölunda park som förvaltar frölunda park området. För mer information gå gärna in på föreningens hemsida: https://www.brf-strandsnackan.se

Kommande renoveringar

2024 kommer det monteras 13 övervakningskameror och monteras brytskydd på samtliga dörrar i källarplanet.

Gjorda renoveringar

2022 har det byggts 13 nya förråd

Övriga utrymmen i föreningen

Föreningen har ett mycket trevligt gym och bastu som får nyttjas av medlemmarna och en konferenslokal som går att hyra. Bokningen kan enkelt göras på den digitala skärmen i trapphuset.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

527 931 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Uppgifterna är hämtade från 2023 års årsredovisning och beräknade enligt:
(Räntebärande skulder - räntebärande tillgångar inkl. likvida medel) x bostadsrättens andelstal av årsavgiften till föreningen.


Området

01

I Frölunda Park bor du i ett område med oslagbar närhet till allt du behöver. Med endast en kort promenad till Frölunda Torgs stora utbud av butiker, caféer och restauranger har du alltid närhet till shopping och service. Önskar du åka kollektivt finns både buss och spårvagn att välja på. Här får du en perfekt kombination av närhet till havet, stadsliv och lugn.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 484 kr/mån
Kommentar, månadsavgift
I avgiften ingår värme. Föreningen har individuell mätning och debitering av varmvatten och el.
Tv, bredband och telefoni (Obligatorisk kostnad)
206 kr/mån
Hushållsel
225 kr/mån
Varmvatten
69 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
500 kr/mån
Antal personer i hushållet
3
Försäkring
Föreningen har ett kollektivs bostadsrättstillägg.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,53049%
Pantsättning
är pantsatt.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Från och med 2024-11-01 höjs månadsavgiften till 3586 kr/mån

Området
Mäklaren om Västra Frölunda  i göteborg

Mäklaren om Västra Frölunda

Västra Frölunda, en stadsdel i Göteborg med närhet till service och bekvämligheter. Här erbjuds en perfekt kombination av stadsliv och grönskande områden. Oavsett om du söker ett aktivt stadsliv, närhet till natur eller en plats där du kan koppla av i lugn och ro, har Västra Frölunda något att erbjuda. Det är en stadsdel där dynamiken i stadslivet möter lugnet i det gröna, och där varje dag är en möjlighet att utforska och njuta av det bästa av Göteborg. Välkommen till Västra Frölunda - där stadens hjärta och naturens skönhet går hand i hand.


01
Fördelar med området
Motionsspår Barnvänligt Butiksgata/köpcentrum Caféer Liv i rörelse Stadspuls Parker/Grönområden Lokal spårtrafik Bussar Stort shoppingutbud Restauranger Lätt att parkera bilen

02
Områdets historia

På 1960-talet genomgick Västra Frölunda en betydande förvandling och expansion. Stadsdelen, belägen i Göteborgs sydvästra delar, var tidigare främst en lantlig och industriell plats, men på 60-talet började urbaniseringen och moderniseringen av området på allvar.

En av de mest påtagliga förändringarna var den omfattande bostadsbyggandet. Stora bostadsområden och bostadskomplex byggdes för att möta den växande efterfrågan på bostäder. Detta innebar att många tidigare jordbruks- och grönområden omvandlades till bostadsområden och gator. Samtidigt utvecklades infrastrukturen i området. Nya vägar och kollektivtrafiksystem byggdes för att förbättra kommunikationen mellan Västra Frölunda och resten av Göteborg. Detta gjorde det enklare för invånarna att pendla till sina arbeten och resa runt i staden.

Den industriella närvaron fortsatte också att vara betydande under 60-talet. Många företag etablerade sig i området, vilket skapade arbetstillfällen och bidrog till ekonomisk tillväxt. Denna industriella aktivitet bidrog också till Västra Frölundas rykte som en viktig del av Göteborgs ekonomi.

Kulturellt sett blomstrade Västra Frölunda under 60-talet. Flera nya kulturella och fritidsanläggningar öppnades, inklusive biografer, teatrar och idrottsplatser. Detta gav invånarna möjlighet att njuta av ett brett utbud av aktiviteter och underhållning utan att behöva resa långt.

Sammanfattningsvis var 1960-talet en tid av betydande förändring och tillväxt för Västra Frölunda. Genom en kombination av bostadsutveckling, infrastrukturförbättringar, industriell expansion och kulturell blomstring förvandlades området till en livlig och mångsidig del av Göteborgs stadsliv.


03
Att bo i Frölunda

Här finner du allt från livliga shoppingcentrum som Frölunda torg, till mysiga kaféer och restauranger som lockar med kulinariska upplevelser från hela världen. Västra Frölunda är en plats där gemenskapen blomstrar, och det är lätt att känna sig hemma i den avslappnade atmosfären.

Boendet i Västra Frölunda är varierande. Från moderna lägenheter med utsikt över stadens skyline till charmiga radhus omgivna av grönskande trädgårdar - här finns något för alla smaker och livsstilar. Stadsdelen erbjuder också en mix av nybyggt och traditionellt, vilket skapar en unik karaktär.

Området stoltserar också med sina grönområden och parker, perfekta för avkopplande promenader och aktiviteter. Frölundaborg, en av stadens mest kända arenor, skapar en pulserande atmosfär för sportentusiaster och kulturella evenemang.

På Slottsberget finner du en lugn oas med ett varierat utbud av friluftsliv. Här finns bland annat en fornborg med bronsåldersröse och andra fornlämningar samt Slottsbergs mosse. Ett stenkast från bostaden ligger Ruddalen med sin idrottsanläggning som erbjuder fotbollsplan, bandy- och skridskomöjligheter samt naturstigar som passar perfekt för löpning och skogspromenader.

Strax nedanför berget ligger Positivparken med ett brett utbud av utomhusaktiviteter, som parkourpark, studsmattor och tema-lekplats. Parken har också boulebana och grillplatser.


04
Kommunikationer

Knytpunkten Frölunda Torg med sina flertalet buss och spårvagnslinjer tar dig både in och ut från stan alla tider på dygnet. Härifrån tar det ca 15 minuter till Linnéplatsen, Chalmers eller Järntorget. För den bilbundne tar man sig enkelt ut på lederna vidare mot E6 och E45. Detta gör området särskilt attraktivt för dem som arbetar i Göteborgs stadskärna eller andra delar av regionen.


Använd kartan
X

Platser

Kalle's Gatukök

61 m


Tigris - Kolgrill Göteborg

97 m


Ninva Garis Gatukök

290 m


Pizza butik verona

392 m


Frölunda Sushi-Thaimat

397 m


Sinclairs Göteborg

99 m


Slottsbergsskolan

169 m


Gånglåtens förskola

247 m


Munspelsgatans Förskola

264 m


Förskola

300 m


Lidl

148 m


Hemköp

680 m


Hemköp Opaltorget

1,55 km


Munspelsgatan

55 m


Smyckegatan

189 m


Rud

416 m


Frölunda torg

447 m


Bergkristallsgatan

539 m


Mölndal Station

6,86 km


Liseberg station

7,27 km


Göteborg Centralstation

7,3 km


Göteborg Åkareplatsen

7,33 km


Kållered station

9,99 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Mölndal Station
    6,86 km
    -
    -
  • Hållplats
    Munspelsgatan
    55 m
    -
    -
  • Hav
    2,18 km
    5 min
    10 min
    35 min
  • Sjö
    574 m
    3 min
    3 min
    10 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Julia!

Julia Hult

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.