Till salu

Bokbindarvägen 51

Utgångspris

2 695 000 kr

Sparad

Utgångspris

2 695 000 kr



Hägerstensåsen— Hägersten— Stockholm

Bokbindarvägen 51


Till salu
Utgångspris
2 695 000 kr

Stockholm - Hägersten - Hägerstensåsen

2:a med insynsskyddat läge och hiss i huset.

VISNINGAR PLANERADE TILL DEN 10:E NOVEMBER

- Friköpt mark
- Balkong
- Hiss i huset
- Gemensam takterrass med magisk utsikt
- Övernattningslägenhet
- När butiker, restauranger och närservice

Med härligt läge, högt uppe på Hägerstensåsen ligger denna effektivt välplanerade 2:a i punkthus om 6 våningar med hiss. Lägenheten är i behov av ytskiktsrenovering vilket ger dig vom vill sätta din egen prägel på ditt boende en bra möjlighet att forma ditt ditt framtida hem. Här finner du ett lättmöblerat och kvadratiskt vardagsrum med ekparkett och fönster i två väderstreck, ett effektivt planerat kök med matplats för 4-5 personer, ett sovrum med inbyggd förvaring och gott om plats för dubbelsängen samt ett helkaklat badrum från tiden för senaste stambytet. På vindsplanet har föreningen inrättat en stor gemensam terrass på den gamla piskbalkongen. Härifrån har du en magisk utsikt över i stort sett hela Stockholm samt en en liten glimt av Mälaren. På Bokbindarvägen bor du i lugna kvarter med bra närservice på kortare avstånd samtidigt som city ligger bara ca 15 minuter bort med T-banan. Dessutom har du hela 4 T-banestationer att välja på. Här finns även en buss som går direkt till Liljeholmen med galleria och T-bana. Omgivningarna ligger fint inbäddade i lummig grönska och kanske styr du söndagspromenaden ner till promenadvägarna utmed Mälaren som inte ligger på allt för långt avstånd från lägenheten.


Utgångspris
2 695 000 kr
Boarea
50 kvm
Avgift
3 843 kr/mån
Rum
2 rum (1 sovrum)
Våning
3 av 6 (Hiss finns)

Mäklarhuset Liljeholmen

Kontakta Torsten för mer information kring Bokbindarvägen 51.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Gillar du att bo ljust, insynsskyddat och utsikten i nivå med trädtopparna så har du troligen hamnat rätt. Fönster i söder och i öster släpper in ett härligt ljus som fyller det lättmöblerade vardagsrummet med liv och känsla.
Vardagsrum med ljuset som bästa vän

Gillar du att bo ljust, insynsskyddat och utsikten i nivå med trädtopparna så har du troligen hamnat rätt. Fönster i söder och i öster släpper in ett härligt ljus som fyller det lättmöblerade vardagsrummet med liv och känsla.

Effektivt planerat kök, med plats för som behövs för att bjuda på god mat till middagsgästerna. Matplatsen närmast fönstret rymmer 4-5 personer och i vardagsrummet har du ytterligare utrymme för  matmöbler.
Vardagsrum med ljuset som bästa vän

Gillar du att bo ljust, insynsskyddat och utsikten i nivå med trädtopparna så har du troligen hamnat rätt. Fönster i söder och i öster släpper in ett härligt ljus som fyller det lättmöblerade vardagsrummet med liv och känsla.

Kök för smått & gott

Effektivt planerat kök, med plats för som behövs för att bjuda på god mat till middagsgästerna. Matplatsen närmast fönstret rymmer 4-5 personer och i vardagsrummet har du ytterligare utrymme för matmöbler.

Detta är en del av utsikten du kan njuta av när du nyttjar föreningens gemensamma takterrass. Utsikten är in mot stan och härifrån ser man verkligen hela stan. Här finns utemöbler uppställda om sommaren för en trivsam lunch eller middag. Gissningsvis är detta en populär plats en nyårsafton.
Ett besök på föreningens takterrass är ett måste!

Detta är en del av utsikten du kan njuta av när du nyttjar föreningens gemensamma takterrass. Utsikten är in mot stan och härifrån ser man verkligen hela stan. Här finns utemöbler uppställda om sommaren för en trivsam lunch eller middag. Gissningsvis är detta en populär plats en nyårsafton.



Planlösning

Rumsbeskrivning

01
Vardagsrum

Lättmöblerat och ljust vardagsrum med fönster i både öster och söder. vardagsrummet har golv av ekparkett, väggar klädda med en ljus tapet och innertaket är vitmålat. Utgång till balkong med fin utsikt och förmiddagssoligt läge.


02
Kök

Effektivt planerat, litet kök med fönster i öster. Köket har golv av plastmatta, 3 vitmålade väggar och en klädd med en ljus tapet med lätt blommönster. Innertaket är vitmålat. Köksinredningen är troligen från 90-talets början och består av skåpsstommar med vita, släta skåpsluckor. bänkskiva av laminat, diskbänk i rostfritt samt stänkskydd ovan arbetsytorna av vitt kakel. I köket finns hällspis från ca 2020 (Electrolux), fläkt av ventilatortyp (Essvent) samt ej fungerande kyl/frys (Electrolux). I köket finns matplats för 4-5 personer.


03
Sovrum

Rymligt och lättmöblerat sovrum med golv av plastmatta, väggar klädda med ljus tapet samt vitmålat innertak. I sovrummet finns två inbyggda garderober, ett inbyggt linneskåp samt en fristående dubbelgarderob. Ljusinsläpp via fönster i öster.


04
Badrum

Badrum i tidstypisk storlek, renoverarat i samband med stambytet 1992. Badrummet har golv av blå våtrumsmatta och väggar klädda med vitt kakel med ljusblå dekorrand. Innertaket är vitmålat. Här finna wc. tvättställ, duschplats md duschväggar samt handdukstork (vattenburen värme). Dessutom är det förberett för tvättmaskin (el, vatten & avlopp).


05
Hall

Entréhall och inre hall med golv av ljus plastmatta, väggar klädda med ljus tapet och innertaket är vitmålat. I hallen finns en mindre garderob samt plats för montering av klädhängare.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

50 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

2 (1 sovrum)

Våning

3 av 6

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1944

Kommentar, byggnad

Båda föreningens fastigheter är punkthus i 6 våningar med en hiss i varje hus. Fasaden är klädd med rött tegel. Yttertak av takpannor. 3-glasfönster från 2019.

Värme och ventilationsanl.

Uppvärmning via fjärrvärme. Ventilation via mekanisk frånluft.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

229 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

237 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-02-24

Besiktningsman

Håkan Kindström, ACC Byggkonsulter AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen har ett gruppavtal med Ownit. Bredband via fibernätet. Ownit erbjuder även digital-TV via bredbandet. Anslutning till kabel-TV via Tele2.


05
Balkong

Klassisk balkong som är renoverad med tidstypiskt utseende. Här njuter du ostört av förmiddagssolen och fin utsikt över omgivningarna.


06
Övriga upplåtna utrymmen

Med nyttjanderätt upplåts ett vindsförråd till lägenheten.


07
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen har tre p-platser vilka kostar 500 kr/mån.


08
Övrigt

Översyn av stadgarna pågår.


Ekonomi

01
Avgift

3 843 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår värme, kallvatten och varmvatten

Försäkring

135 kr/mån

Hushållsström

413 kr/mån

Bredband

99 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

647 kr/mån

Antal personer i hushållet

1

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av säljare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel av årsavg.

0,0177428

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-10-21.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Inga beslutade avgiftshöjningar (2024-10-23).


Föreningen

01
Benämning

Tryckarket 4.

Markägare

Föreningen äger marken

Allmänt

Föreningen består av två bostadshus belägna på Hägerstensåsen och omgivningarna bjuder på milsvid utsikt. Husen byggdes år 1944-1945 och totalrenoverades år 1992 då även ett stambyte genomfördes.

Kommande renoveringar

Enligt konversation med föreningen diskuteras följande:

2026-2027 Renovering av yttertak och/eller investeringar i energibesparande åtgärder.

Gjorda renoveringar

1992 totalrenoverades fastigheterna av tidigare fastighetsägare, samtliga våtrum renoverades i samband med stambyte och elsystemet byttes ut. 2009 byttes entrédörrar
2009 renoverades balkongerna på fastigheten vid Bokbindarvägen 51, nya golv blev gjutna och räckena byttes ut till nya i tidstypisk stil.
2015 byte av hissar
2016 byttes ytterdörrar till källarutrymmen och föreningen drog in fiber till byggnaderna.
2017 underhölls ytterdörrarna, avveckling av sopnedkast och byte av rökgasfläktar.
2018 uppdaterades brandskyddet.
2019 genomfördes fönsterbyte i föreningen.
2019 Injustering av värmesystem och byte av termostater på samtliga radiatorer. Byte av balkonger på 47:an
2020 injusterades värmesystemet samt byte till brandsäkra dörrar i lägenheter som inte kan utrymmas från mark.
2021-2022 gjordes de gamla piskbalkongerna om till takterrasser med nya golv för bättre dagvattenhantering och transparenta glas-räcken.
2021 Genomfördes besiktning och sotning av eldstäderna (12 stycken) i hus 47.
2022 utfördes en OVK-besiktning
2022 Nya transparenta räcken 1250 mm på takaltanerna.
2023 gjordes en stamspolning i båda fastigheterna enligt den underhållsplan som föreningen förhåller sig till

Övriga utrymmen i föreningen

I föreningen finns gemensamma utrymmen enligt följande: Två tvättstugor, föreningslokal för möten, gästlägenhet samt gemensamma takterrasser.

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

116 335 kr


Området

01

Uppe på "Åsen" är småstadskänslan är tydlig, men utan att sakna närheten till storstaden. Närheten till Mälarens vatten med härliga gångstråk, ger möjlighet till friluftsliv och avkoppling. Detta i kombination med närheten till City och innerstaden gör stadsdelen tilltalande och attraktiv. Området består huvudsakligen av flerfamiljshus men även ett antal villor ligger här. I närområdet finns bl a tre livsmedelsbutiker, ett flertal restauranger, caféer, bibliotek, blomsteraffärer, tobak, apotek, badhus och gym. För dig som gillar natur- och friluftsliv finns här många möjligheter. Gångavstånd till naturområden såsom strandpromenad längs med Mälaren, Vinterviken och Mörtviken. Omgivande natur ger möjlighet till aktiviteter under alla årstider såsom bad, båtliv, skridsko- och skidåkning, fiske samt promenader. Sommartid är det nära till Hägerstensbadet med utomhusbassäng. Här finns även Västertorps idrotts- & simhall där man kan bada och träna. På "Åsen" finns också en härlig utomhusteater där Parkteatern sommartid håller föreställningar.

Kommunikationer

Gångavstånd till Hägerstensåsens- Telefonplans- Örnsbergs- och Axelsbergs T-banestation. Närmaste buss är 147:an som trafikerar sträckan Liljeholmen - Hökmossen.


Dokument

Ekonomi
Avgift
3 843 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår värme, kallvatten och varmvatten
Försäkring
135 kr/mån
Hushållsström
413 kr/mån
Bredband
99 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
647 kr/mån
Antal personer i hushållet
1
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av säljare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel av årsavg.
0,0177428
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-10-21.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Inga beslutade avgiftshöjningar (2024-10-23).

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Hågerstensåsen

Att bo i Hägerstensåsen


01
Fördelar med området
Caféer Tunnelbana Restauranger Stadspuls Hippt Bussar Lugnt

02
Lugnt men expansivt område

Hägerstensåsen är ett lugnt och expansivt område som ligger i stadsdelen Hägersten. Hägerstensåsen är ett mycket trivsamt område beläget på en höjd med ett trevligt centrum som ligger på toppen av åsen. Hägerstensåsen ligger med behändigt avstånd från Stockholms storstadspuls.


03
Bebyggelsen i Hägerstensåsen

Det är ett populärt område tack vare sitt centrala läge strax utanför tullarna. Stadsdelen bjuder på närhet till både storstadsliv, sjöstadsliv och vacker natur och bostäderna är en blandning av lägenheter och villor. Här finner man en blandad bebyggelse från moderna fastigheter till äldre hus som uppfördes kring 1940-1950-talet.


04
Centrum

I området finns gott om mataffärer, restauranger, förskolor, skolor och vårdmottagningar. Den direkta närheten till barnomsorg, kombinerat med många aktiviteter för barn och ungdomar i alla åldrar gör att detta är ett mycket populärt område.


05
Service i området

I centrum finns ett gott utbud av butiker, mataffärer och matställen. Här finns även gott om lekparker och grönskande miljöer att njuta av året runt. Hägerstensåsen inbjuder till ett behagligt boende för den moderna människan i vacker omgivning.

Välkommen till din lokala mäklare på Hägerstensåsen och vårt kontor på Liljeholmskajen!

Använd kartan
X

Platser

Happy Thai Food & Sushi

204 m


Thanita's Thai Food en del av Lilla Phu wiang.

204 m


La Favorita

325 m


Korfu Äkta Kolgrill

354 m


Indian Lotus

384 m


Förskola Typografen - Pysslingen Förskolor

313 m


Kunskapsskolan Resursskolan Hägersten

364 m


Förskola Åsen

436 m


Snitz Grundskola

436 m


Förskolan Paletten

437 m


Matmissionen, Hägersten

113 m


X:-tra

769 m


Hemköp

1,23 km


Stora Coop, Västberga

1,46 km


Tempo

2,19 km


Årstaberg

2,59 km


Älvsjö

2,94 km


Stockholms södra

4,84 km


Stuvsta station

5,29 km


Valutavägen

44 m


Bokbindarvägen

343 m


Sedelvägen

397 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Årstaberg
    2,59 km
    -
    -
  • Hållplats
    Valutavägen
    44 m
    -
    -
  • Hav
    5,52 km
    12 min
    25 min
    1 tim 27 min
  • Sjö
    832 m
    11 min
    4 min
    15 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Torsten!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.