Till salu

Gelbgjutaregatan 20

Utgångspris

5 750 000 kr

Sparad

Utgångspris

5 750 000 kr



Utby— Göteborg

Gelbgjutaregatan 20


Till salu
Utgångspris
5 750 000 kr

Göteborg - Utby

Härlig familjevilla med Attefallshus och friköpt tomt

Välkommen till en trivsam villa på en lugn och familjevänlig gata i hjärtat av Utby, med en friköpt tomt som ger stor frihet. På tomtens baksida finns ett attraktivt och välutrustat attefallshus, perfekt för äldre barn, som gästboende, kontor eller som uthyrningsmöjlighet.
Huset har genomgått omfattande renoveringar och har bland annat ett modernt kök, renoverade badrum och en ny tvättstuga, alla uppdaterade de senaste åren. Det luftiga köket och vardagsrummet har en öppen planlösning som skapar en social och inbjudande miljö, med utgång till en härlig altan på baksidan. Föräldrasovrummet bjuder på takhöjd upp till nock, vilket ger en känsla av rymd och ljus. Utöver detta finns det ytterligare 2-3 sovrum, samt gott om förvaringsutrymmen i huset och ett extra cykelförråd på tomten.
Framsidan av huset har en vacker stenläggning som ramar in de olika uteplatserna, och en stenlagd uppfart med plats för två bilar. Huset har tagits väl om hand och genomgått flera kostsamma förbättringar under de senaste åren, inklusive dränering, takbyte, fasadmålning och ny markstensläggning. Här är det bara att flytta in och trivas från första stund!
Här bor du i en perfekt familjemiljö med närhet till både Göteborg och Partille. Skolor och förskolor ligger inom bekvämt gångavstånd och all nödvändig service finns i närområdet. Området har också ypperliga kommunikationer och för dig som gillar natur och motion finns det vackra promenadstråk samt idrottsplatser i närheten. På cykelavstånd hittar du dessutom Serneke Prioritet Arena i Kviberg, som erbjuder ett brett utbud av sportaktiviteter, samt Nordic Wellness i Partille.


Budgivning pågår
5 720 000 kr
Visa bud
Utgångspris
5 750 000 kr
Boarea/biarea
79/63 kvm
Driftkostnad
38 144 kr/år
Tomtarea
505 kvm
Rum
5 rum (3-4 sovrum)

Mäklarhuset Partille

Kontakta Catrin eller Minna för mer information kring Gelbgjutaregatan 20.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Hall

Välkommen in i en ljus och inbjudande hall med generöst utrymme för avhängning av kläder och skor. Här finns gott om plats för både barnvagn, ytterkläder och skolväskor, och möjlighet att inreda med en hallmöbel om så önskas. Hallen har ett praktiskt laminatgolv som är både slitstarkt och lättskött, samt vitmålade väggar som bidrar till den luftiga och fräscha känslan.


02
Sovrum

En halvtrappa upp finner vi först ett sovrum som passar perfekt som barnrum och erbjuder gott om plats för både säng, skrivbord och en förvaringsmöbel. Rummet kan också enkelt anpassas till en större arbetsplats för den som behöver extra utrymme för studier eller arbete. Med sina ljusa väggar och flexibla planlösning är det ett mångsidigt rum som ger möjlighet till både lek och fokus.


03
Vardagsrum

Det generösa vardagsrummet, med sin centrala placering och öppna planlösning mot både matplats och kök, fungerar som hemmets sociala nav på entréplanet. Här finns gott om utrymme för både stora sammankomster och lugna stunder. Med plats för en rymlig soffgrupp, TV-möbel samt ett matsalsbord som rymmer många sittande, är detta det perfekta utrymmet för att umgås med nära och kära. Stora fönsterpartier åt två väderstreck ger ett fantastiskt ljusinsläpp och förstärker rummets luftiga och inbjudande atmosfär.
I vardagsrummets förlängning finns en utgång till den härliga och rymliga altanen på baksidan av huset. Altanen blir en naturlig förlängning av vardagsrummet och skapar en perfekt plats för avkoppling eller sociala stunder under varma dagar. Här finns gott om plats för utemöbler, grill och växtlighet, vilket gör den till en idealisk plats för sommarens middagar och umgänge.


04
Kök

Köket, som renoverades 2021, är både praktiskt och välplanerat med modern design och funktionella lösningar. Den öppna planlösningen mot matplatsen skapar en inbjudande social atmosfär, samtidigt som det smart avskärmas för att ge arbetsro vid matlagningen. Den generösa arbetsbänken fungerar perfekt som serveringsyta när man har gäster, och bidrar till ett smidigt flöde mellan kök och matplats. Här har du ett stilrent och funktionellt kök som är utformat för både vardag och fest.


05
Sovrum

Föräldrasovrummet imponerar med sin takhöjd upp till nock, vilket skapar en härlig känsla av rymd och öppenhet. Här finns gott om plats för en dubbelsäng samt ytterligare möbler för förvaring eller avkoppling. Rummet är dessutom utrustat med en stor garderob som erbjuder utmärkt förvaringsmöjlighet. Med sitt ljusa och luftiga intryck blir detta en fridfull och rymlig oas i hemmet.


06
Badrum

Det helkaklade badrummet har en stilren design med vita kaklade väggar och ett snyggt grått klinkergolv. Här finns alla bekvämligheter, inklusive en dusch, toalett, handfat och ett praktiskt spegelskåp för förvaring. Den moderna och fräscha inredningen skapar en avslappnande atmosfär och gör badrummet både funktionellt och lättskött.


07
Källarplan

Nedför trappan når du den inredda källaren, som erbjuder extra utrymme och funktionalitet. Här finns ett ytterligare sovrum, perfekt som gästrum eller tonårsrum, med gott om plats för både säng och skrivbord. Det skapar en avskild och lugn miljö, idealisk för arbete, studier eller vila.


08
Allrum

Ett rymligt allrum som erbjuder flera funktioner och kan anpassas efter behov. Med sina generösa ytor fungerar det perfekt som ett vardagsrum för umgänge med familjen eller tonårshäng, ett flexibelt sovrum eller ett hemmakontor. Allrummets mångsidighet gör det lätt att skapa olika zoner för både avkoppling och arbete. Dessutom finns en praktisk utgång till husets framsida, vilket gör det enkelt att komma åt trädgården eller uppfarten och ingången till ett stort förråd där familjens alla prylar kan förvaras.


09
Badrum

I direkt anslutning till allrummet finns ett stilfullt helkaklat badrum som erbjuder både funktion och komfort. Badrummet är utrustat med en rymlig dusch och ett hörnbadkar, vilket ger möjlighet till både snabba uppfriskningar och avkopplande badstunder. Toaletten är praktiskt placerad, och för extra bekvämlighet finns även en separat toalett. Handdukstorken bidrar till en varm och skön känsla efter dusch eller bad. Förvaring är väl genomtänkt med ett belyst badrumsskåp och en elegant kommod med tillhörande handfat, vilket skapar ordning och ett stilrent intryck.


10
Tvättstuga

Tvättstugan är välutrustad och erbjuder en praktisk lösning för hantering av all tvätt. Med både tvättmaskin och torktumlare finns det gott om kapacitet för att klara vardagens behov. Det finns dessutom generöst med arbetsyta för att vika och sortera tvätt. En skjutdörrsgarderob ger utmärkt förvaringsutrymme för tvättmedel, städutrustning och andra hushållsartiklar. Rummet är stilrent inrett med grått klinkergolv som är både tåligt och lättskött, medan de vitmålade väggarna skapar en ljus och fräsch atmosfär.


11
Toa

Förutom de två badrummen finns här också en separat toalett med WC och handfat.


12
Beskrivning av samtliga rum

Entréplan
Ljus och inbjudande hall med gott om plats för avhängning av kläder samt utrymme för hallmöbel om så önskas. Här finns plats för barnvagn, ytterkläder och skolväskor. Praktiskt laminatgolv och vitmålade väggar.

En trappa upp finns det generösa vardagsrummet med sin centrala placering, samt öppna planlösning mot matplats och kök som blir entréplanets sociala nav. Här kan man både umgås med nära och kära eller bara koppla av med en god bok. Här finns plats för stor soffgrupp och tv möbel, matsalsbord för ett stort antal sittande familj och vänner. Fönsterpartier åt två väderstreck bidrar med både generöst ljusinsläpp och luftigt intryck. Köket är renoverat 2021 och är praktiskt och välplanerat. Köksön avskärmar samtidigt som den bjuder in till social atmosfär. Perfekt att duka upp maten på köksön när man har gäster.
Från vardagsrummet är det utgång till den härliga och stora altanen på baksidan av huset. Altanen ligger i soligt västerläge.

Det finns två bra sovrum på detta plan. Föräldrasovrummet har takhöjd upp till nock och en härlig rymd. Här finns plats för dubbelsäng och ytterligare förvaring.
Det andra sovrummet passar perfekt som barnrum och här inne ryms både säng, skrivbord och förvaringsmöbel alternativt en större arbetsplats.
På detta plan finns även ett helkaklat badrum med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv. Här finns dusch, toalett, handfat och spegelskåp.

Det finns golvvärme installerat i den tillbyggda delen med sovrum och badrum, i köket och i det mindre sovrummet i källare.

Nedre plan
Nedför trappan nås den inredda källaren. Direkt bredvid trappa finns en helkaklad och fräsch toalett. Rakt fram finns det stora allrummet som har många användningsområden såsom allrum, sovrum eller kontor. Från allrummet finns även en utgång till framsida av huset samt till ett stort föDet finns ytterligare ett sovrum som har plats för säng och skrivbord.rråd.

Bredvid allrummet ligger det helkaklade badrummet. Badrummet är utrustat med dusch, hörnbadkar, toalett, handdukstork samt bra förvaring med både belyst badrumsskåp och handfat med tillhörande kommod, samt separat toalett.
Tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare, samt bra med plats för hantering av all tvätt. Skjutdörrsgarderob med plats till förvaring. Grått klinkergolv och vitmålade väggar.
Under trappan finns ett kvadratsmart förråd med extra förvaringsutrymme.

Attefallshus
Från trädgården och altanen så når man attefallshuset som är byggt 2017. Huset har en eget trädäck runt huset som är möblerbart. Attefallshuset är välplanerat och omsorgsfullt byggt. Det är ett vardagsrum och kök i öppen planlösning. Det finns två stora sovloft med plats för dubbelsäng och förvaring.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

79 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

63 kvm

Tomtarea

505 kvm

Rum

5 (3-4 sovrum)

Fastighetsbeteckning

GÖTEBORG UTBY 88:19


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Enplans med källare

Byggnadsår

1945

Standardpoäng

37

Grundmur

Betong

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Betongpannor

Utv plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Fönster

3-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten

Kommentar, skorsten

Skorstenen är ej kontrollerad så statusen är okänd.

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump

Renovering omarbetning etc

2024 Ommålning fasad
2024 Målning av yttertak
2023 Invändig ommålning
2021 Nytt kök
2020 Altan
2017 Attefallshus
2015 Byte av fönster
2010 Renovering badrum
2005 Dränering och nytt yttertak Garagenedfart fylldes igen och garaget används som förråd


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

61 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

120 kWh/kvm och år

Sammanställning

Datum: 2022-06-23


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

En rymlig altan breder ut sig på husets baksida, perfekt placerad för att fånga de sista strålarna av kvällssolen. Här kan du njuta av långa sommarkvällar med utsikt över trädgården. En bred, inbjudande trappa leder mjukt ner från altanen och binder samman utrymmet med den gröna gräsmattan. Altanens öppna design skapar en harmonisk övergång mellan inomhus- och utomhusliv, samtidigt som den erbjuder gott om plats för både avslappning och härliga grillkvällar i solnedgångens sken.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Attefallshus.
Detta attefallshus, byggt 2017, är både välplanerat och omsorgsfullt byggt för att maximera både funktion och komfort. Runt huset löper ett rymligt, möblerbart trädäck, perfekt för utemöbler och avkoppling i solen. Invändigt bjuder huset på en öppen planlösning som kombinerar vardagsrum och kök, vilket skapar en luftig och social atmosfär. De två stora sovloften rymmer dubbelsängar och erbjuder dessutom gott om förvaring. Attefallshuset nås smidigt från både trädgården och altanen, vilket gör det till en inbjudande förlängning av bostaden, perfekt som gästhus eller för familjens tonåring.
För den som vill dryga ut kassan ger uthyrning extra tillskott.

Beskrivning, parkering

På tomten finns en stenlagd parkering med plats för två bilar.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

505 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1941-11-14, Senast ändrad: 2016-07-29), 88-mittån i utby, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1945-02-02)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

4 045 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

2 123 000 kr

Markvärde

1 922 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1945

Försäkring

7 100 kr/år

Vatten och avlopp

7 800 kr/år

Renhållning

2 900 kr/år

Elkostnad

20 344 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

38 144 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 47 669 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Alla driftskostnader gäller både bostadshus och Attefallshus.
I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.

Antal personer i hushållet

6

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 7 pantbrev om totalt 4 165 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
4 045 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
2 123 000 kr
Markvärde
1 922 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1945
Försäkring
7 100 kr/år
Vatten och avlopp
7 800 kr/år
Renhållning
2 900 kr/år
Elkostnad
20 344 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
38 144 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 47 669 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Alla driftskostnader gäller både bostadshus och Attefallshus.
I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel.
Antal personer i hushållet
6
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 7 pantbrev om totalt 4 165 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området

Utby

Naturskön och attraktiv familjeidyll med närhet till Göteborg


01
Fördelar med området
Bussar Skidspår Cykelstigar (mtb) Cykelbanor Gym Sport och friluftsliv Motionsspår Utegym Tryggt Parker/Grönområden Hundvänligt Barnvänligt Tennis

02
Utby - intill naturen

Det trivsamma Utby ligger i östra delen av Göteborg. Ett levande samhälle med bra kommunikationer, cykelavstånd till både Göteborg city och Partille centrum. Här finns en trevlig blandning av mindre villor och radhus till större villor och två-familjshus. Ett populärt och attraktivt område att bo i.


03
Natur och fritid

En mysig trädgårdsstad intill Utbybergen med dess fina natur och Göteborgs bästa badsjö, Bergsjön. Trevligt att promenera längs Säveån. Kvibergs Park med ett av Sveriges mest variationsrika område för idrott, hälsa, kultur och utbildning. Ett levande föreningsliv och ett brett utbud av fritidsaktiviteter, motion och nöjen.


04
Kommunikation

Bra kommunikationer med bil och buss. Endast 13 minuter med direktbuss till centralen, bra cykelvägar till både Göteborg och Partille. Nära till busshållplatser.


05
Familjeliv och service

Det finns sju förskolor i Utby, flera med promenadavstånd. Flera grundskolor; i Kvibergsskolan finns klass F-9, Fjällboskolan klass F-5, Utbynässkolan klass F-3, Änglagårdsskolan (fotboll) klass 4-9, Certinaskolan klass 6-9 och vid gränsen till Partille finns en Montessoriskola med klass 0-9.
Här finns en bra ICA-butik, I Love Pizza (kanonbra) och servicebutik.
Nära till Allum köpecentrum med över 100 butiker, ICA Maxi, Willys, Systembolag, banker m.m.

Använd kartan
X

Platser

I Love Pizza - Utby

628 m


O’s Street Food

700 m


Restaurang Två kockar

1,05 km


Beach Center & Beach Cuisine

1,06 km


Utbygrillen

1,06 km


EasyCube

230 m


Knivsmedsgatans förskola

312 m


Vallareledens förskola

355 m


Utbytingen

421 m


Föräldrakooperativet Fjällstugan

425 m


Lidl

1,64 km


Hemköp

1,73 km


Al Attar göteborg kryddor

2,11 km


Hanjra Livs & Fika

2,17 km


Sävenäs station

2,48 km


Partille station

3,02 km


Gamlestaden station

3,22 km


Göteborg Åkareplatsen

5,88 km


Ungbrodersgatan

129 m


Gillegatan

268 m


Hindersmässogatan

420 m


Österlyckan

598 m


Lemmingsgatan

620 m


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Sävenäs station
    2,48 km
    -
    -
  • Hållplats
    Ungbrodersgatan
    129 m
    -
    -
  • Vatten
    852 m
    4 min
    4 min
    16 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Catrin eller Minna!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.