Blankavägen 35
Blankavägen 35
Anja Hartvigsen, ansvarig mäklare i Partille
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Anja Hartvigsen

Ansvarig mäklare

Till salu

Blankavägen 35

Utgångspris

11 975 000 kr


Utgångspris

11 975 000 kr



Sävedalen— Partille

Blankavägen 35


Till salu
Utgångspris
11 975 000 kr

Sävedalen— Partille

Fantastisk 2-familjsvilla med magisk trädgård och pool!

Blankavägen 35, en villa och en trädgård som inte lämnar någon oberörd. Med mycket kärlek, kunskap och påhittighet har nuvarande ägare i över 30 år skapat denna unika pärla. I dag disponeras villan som tre lägenheter + en uthyrningsdel även i källaren, men man kan enkelt göras om efter egna önskemål. Utemiljön är magisk med både veranda, inglasat uterum, växthus, poolområde och en spännande trädgård som har fått en egen beskrivning i annonsen. Källaren har gott om förvaringsmöjligheter. Här finns ett stort badrum med både badkar och dusch, tvättstuga, vinkällare och förråd. Vidare finns en egen avdelning med mindre kök, dusch, vardagsrum och sovrum.
Läget är optimalt med Sävedalens köpgata en kort promenad bort. Här finns allt man kan behöva i vardagen såsom affärer, gym, frisörer, konditori och chark. Ugglumsskolan och flera förskolor finns i närområdet. Från Göteborgsvägen trafikerar buss 513 hela dygnet in till stan eller Partille centrum. Varmt välkommen att boka tid för visning av detta fantastiska hus med många möjligheter!


Utgångspris
11 975 000 kr
Boarea/biarea
227/112 kvm
Driftkostnad
75 900 kr/år
Tomtarea
1 092 kvm
Rum
12 rum (7-9 sovrum)

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Gemensam entré och trapphus

Här möts du av en elegant gemensam entré och trapphus i en tvåfamiljsvilla där varje detalj är noga genomtänkt. Golvet är klätt med grafitgrå klinker, som ger en modern och stilren känsla samtidigt som det är praktiskt och hållbart. Väggarna pryds av en tapet från Cole & Son, känd för sina tidlösa och exklusiva mönster, vilket skapar en sofistikerad atmosfär.

Massiv ektrappa som utstrålar både kvalitet och tradition, och den leder upp till de olika våningsplanen. De nyligen installerade fönstren är utrustade med säkerhetsglas, vilket ger både trygghet och en förbättrad energiprestanda.

Förvaring är inget problem här, då en platsbyggd lösning ger gott om utrymme för kläder och skor. På det övre planet finner man en balkong, perfekt för att njuta av en stund i friska luften och få in naturligt ljus i trapphuset. Hela miljön förenar modern funktionalitet med klassiska designelement, och skapar en välkomnande och harmonisk entré för de boende.


02
Lägenhet på entréplan

Välkommen till denna ljusa och inbjudande lägenhet som kombinerar modern komfort med klassisk charm.
Perfekt för dig som uppskattar stil, funktionalitet och komfort. Välkommen in i denna ljusa och inbjudande lägenhet

Köket är stort och välplanerat, perfekt för både vardagsmatlagning och socialt umgänge. Mitt i köket hittar du en generös halvö som fungerar som både arbetsyta och samlingspunkt. Halvön är utrustad med en inbyggd induktionshäll, komplett med en integrerad fläkt som håller luften fräsch. Här finns även en diskho, vilket gör matlagningen smidig och bekväm.
I köket finns ytterligare en diskho, placerad strategiskt för att underlätta köksarbetet. Diskmaskinen är integrerad för att ge en enhetlig och stilren känsla. Kyl och frys i side-by-side-modell ger gott om förvaringsutrymme och givetvis levererar både kallt dricksvatten och is. För den som älskar att baka eller laga mat finns både inbyggd kombinerad ugn och micro med wifi, pyrolos
Kök är från Ballingslöv och har släta skåpsluckor i sobert mörkt grått. Bänkskivor i ljus kompositsten.

Matplatsen är ljus och inbjudande, belägen intill vackra pardörrar som släpper in rikligt med dagsljus och leder ut till ett mysigt uterum, perfekt för sköna sommarkvällar eller en kopp kaffe på morgonen. Detta kök är verkligen en dröm för dig som vill ha gott om plats och älskar att laga mat med familj och vänner.

Vardagsrummet är rymligt och har gott om plats för en bekväm soffgrupp, där du kan koppla av framför den mysiga braskaminen. Dubbeldörrar leder ut till en underbart charmig veranda, som ger en fin förlängning av rummet och möjliggör trevliga stunder utomhus stora delar av året.

Vardagsrummet övergår sömlöst till matsalen genom en bred öppning, vilket skapar en öppen och social atmosfär. Matsalen har plats för ett stort matbord, idealiskt för middagar med familj och vänner. Ett stort, vackert burspråk pryder matsalen och släpper in ett överflöd av naturligt ljus, vilket gör detta utrymme till en favorit för både måltider och umgänge.
Väggarna i denna sällskapsdel pryd av vackra tapeter från William Morris.

Master bedroom är rymligt och och har fönster i två väderstreck vilket gör rummet till en avkopplande tillflyktsort. Praktisk skjutdörrsgarderob som erbjuder gott om förvaringsutrymme. Här finns också plats för en dubbelsäng,
Lägenheten erbjuder dessutom ett extra rum som kan användas som TV-rum eller arbetsrum, beroende på era behov. Ett ytterligare sovrum finns, perfekt för barn eller gäster, med utrymme för både säng och skrivbord.

Badrummet är smakfullt inrett med en modern duschhörna, toalett och ett handfat med svart kommod som ger en stilren kontrast mot de vita kaklade väggarna. Ovanför handfatet sitter ett spegelskåp med belysning. Golvet är klätt i ett mönstrat, exklusivt klinker som ger rummet karaktär.
Inbyggda takspots ger perfekt belysning och förstärker badrummets moderna design.


03
Lägenhet övre plan

Välkommen till denna charmiga lägenhet på husets övre plan, som kombinerar modern stil med en hemtrevlig känsla.
Köket är inrett med ljusgrå skåpluckor som ger en elegant och tidlös touch. Här finns allt du behöver för bekväm matlagning, inklusive spis, ugn, diskmaskin och en kombinerad kyl/frys. Matplatsen är strategiskt placerad vid fönstret, vilket ger en ljus och trivsam miljö för dina måltider.

Badrummet är fräscht och smakfullt inrett med vitt kakel på väggarna och grått klinkergolv som skapar en harmonisk kontrast. Här finns en praktisk duschhörna, toalett, ett handfat med en stilren svart kommod, samt en tvättmaskin för extra bekvämlighet.

Vardagsrummet är rymligt och ger gott om plats för en mysig soffgrupp. Från vardagsrummet leder en bred öppning, flankerad av två smäckra pelare, in till matsalen. Matsalen är en elegant plats för middagar och har dubbeldörrar som öppnar upp mot en balkong, där du kan njuta av utsikten och frisk luft.

Master bedroom är en lugn oas med plats för en dubbelsäng och har en praktisk skjutdörrsgarderob som ger gott om förvaringsutrymme. Det andra sovrummet är perfekt som gästrum, barnrum eller hemmakontor, och har plats för både säng och skrivbord.

Denna lägenhet erbjuder en välplanerad och stilfull boendemiljö, med fina detaljer och en ljus atmosfär som gör den till ett riktigt drömhem.

Eldrivna markiser på alla fönster mot söder och väster.


04
Lägenhet på vinden

Välkommen till denna charmiga och kvadratsmarta vindslägenhet som kombinerar mysig atmosfär med smart planlösning. När du kliver in genom dörren på husets andra plan möts du av en rymlig hall. Härifrån leder en trappa upp till själva lägenheten, som bjuder på en ljus och luftig känsla tack vare dess öppna planlösning och härliga takhöjd.

Den avskilda sovavdelningen ger en känsla av lugn och ro, perfekt för en god natts sömn.
Från sovdelen har du direkt access till ett stilrent helkaklat badrum, utrustat med klinkergolv, dusch, toalett och handfat. Badrummets moderna design och praktiska lösningar ger en fräsch och avkopplande miljö.

Köksdelen är smart utformad och inkluderar allt du behöver för vardagens måltider – spis, ugn, diskmaskin och kyl. Den öppna planlösningen mellan kök och vardagsrum skapar en social och inbjudande miljö. Matplatsen är integrerad med vardagsrummet, vilket gör det enkelt att umgås medan du lagar mat eller kopplar av.

Vardagsrummet har gott om plats för en soffgrupp, där du kan njuta av mysiga kvällar framför TV
eller med en god bok. Det här är en vindslägenhet med mycket charm och en känsla av hemtrevnad, där du kommer att trivas under takåsarna.


05
Källarplan med uthyrningsdel

Välkommen till detta stilfulla och välutrustade källarplan som erbjuder både funktion och lyx. Här finns en uthyrningsdel som ger möjlighet till extra inkomst eller ett bekvämt boende för gäster. Källarplanet bjuder också på en exklusiv vinkällare, perfekt för vinälskaren som vill förvara sina favoriter i rätt miljö.

Badrummet är en riktig oas av lyx och avkoppling. Det rymliga badkaret inbjuder till långa, sköna bad, medan en elegant handfatsskål vilar på en stor, vacker bänkskiva som ger gott om plats för förvaring och dekor. Badrummet är dessutom utrustat med en vägghängd WC och en separat duschplats som är smakfullt avskärmad av väggar klädda i glittrande mosaik, vilket ger en sofistikerad och exklusiv känsla.

Tvättstugan är rymlig och funktionell, med gott om förvaringsutrymme och arbetsytor för att underlätta vardagens sysslor. Här finns en modern tvättmaskin och torktumlare, samt en praktisk vask för handtvätt. Flera skåpger möjlighet att organisera tvättmedel, handdukar och andra förnödenheter på ett smidigt sätt.

Den separata uthyrningsdelen i källarplanet erbjuder ett bekvämt och självständigt boende. Den har ett stilrent, helkaklat duschrum som är utrustat med WC och ett skålformat handfat som vilar på en grå kommod, vilket ger både förvaring och en modern känsla.

Köksdelen är kompakt men funktionell, med en spishäll med två plattor, en fläkt, och en diskho, vilket gör det enkelt att laga måltider. Intill köket finns ett rum som är perfekt för en matplats och en liten soffa, vilket skapar en trevlig sällskapsyta.

Det större rummet fungerar som sovrum och har gott om plats för en dubbelsäng samt förvaringslösningar, vilket gör det både praktiskt och bekvämt för hyresgästen. Denna uthyrningsdel är idealisk för långsiktigt boende eller som en tillfällig bostad, med alla nödvändiga bekvämligheter på plats.

Detta källarplan kombinerar praktiska lösningar med högkvalitativa detaljer, vilket skapar en unik och behaglig miljö som bjuder in till både vardaglig bekvämlighet och festlig njutning.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

227 kvm (Boareauppgifter enligt mätning)

Biarea

112 kvm

Tomtarea

1 092 kvm

Rum

12 (7-9 sovrum)

Fastighetsbeteckning

PARTILLE UGGLUM 187:7


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2-plansvilla med inredd vind och källare

Byggnadsår

1938

Kommentar, byggnad

Trappa av granit, järnräcken, dörr i ek. Allt i original från 1938.

Grundmur

Betong

Grund

Platta på mark

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Puts

Takbeklädnad

Lertegel och papp

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glas och 2-glas

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme

Allmän information

Människor som besöker oss och går ut på baksidan brukar dra efter andan. Från gatan anas inte att det döljer sig ett paradis, eller att tomten är så stor. Vi har älskat och bott i huset i 35 år. Våra döttrar har vuxit upp här, vi har renoverat och gjort om och aldrig trodde vi att vi skulle lämna det. Med saknad men med förväntan inför nya projekt låter vi nästa ägare ta över.

De senaste 15 åren har vi förvandlat en trist platt gräsmatta till en mängd olika rum med olika stämningar. Direkt utanför huset finns verandan, kanske den plats där vi tillbringar mest tid. Under taket och med glasdörrar som vindskydd kan man njuta utomhus nästan uteslutande av väder. Vi myser i soffgruppen eller äter med familj och vänner vid matplatsen. På somrarna har vi ofta teve ute om det är fotbolls- VM eller något annat kul. Då kan vi samlas ett helt gäng och heja.

Poolen är sommarens självklara centrum. Oavsett ålder roar man sig. Lilla halvårsgamla barnbarnet sparkar runt i sin simring och “tanten” med väninna simmar sena sommarkvällar till musik av Pink Floyd.

Nedanför det stora altandäcket finns Piazzan. Inte en riktig, såklart, men inspirerad av alla resor till Frankrike och Italien, färgsatt i mjuka gula och terracottalena färger. En plats öppen för solen. En murad brunn med fontän porlar milt och lurar bort störande ljud. Murade höga bäddar fyllda med rosor, perenner och salvia sätter färg. Ett silverpäronträd kan tas för oliv och ger rätt känsla. En pergola av grova armeringsjärn inklädd med blåregn ger skugga under lunchen. I växthuset odlas tomater och chili till sallader och pastasåser, och där är även plats att sitta om det regnar eller blir kyligt på kvällen. En vinranka bjuder på skugga och fantastiskt söta gröna druvor på sensommaren.

Franska rummet borde kanske heta italienska rummet, eftersom strama runda buxbomshäckar med rosor och staty mer ses i Italien, men inspirationen kommer från ett hus i Provence där vi hyrde rum en sommar. Mannen erbjöd sig att mura och så blev det. Blåregn även där och en springbrunn vid muren.

Rosengången är mer informell i formen. Här växer rosor och perenner och det går att dofta sig fram till nästa del - altanen bakom friggeboden. Här växer en vinranka under taket och i september dignar den av små, blå söta druvor. Inte mycket att äta men vackra att sitta under. På våren är utsikten över “Nordiska trädgården” bredvid enastående. Massor av kungsängsliljor, balkansippor, fyllda vitsippor i blått, lila och vitt, och i bakgrunden en flerstammig himalyabjörk. Dess kritvita stammar är lika vackra på vintern och man bör absolut ha belysning underifrån. En rönn “Dodong” välkomnar hösten med sprakande färger.

På andra sidan av den rabatten finns också en sittplats. Den använder vi mest på sommaren då den ligger i sval skugga av den höga tujahäcken. Utsikten därifån är dammen med två fontäner och rabatten nedanför den. Den går i olika gröna, gula och mörkröda färger. Två gula och ett rosalila magnoliaträd i en rabatt omges av en mängd lökar och perenner som följer årstiderna.

Där finns också köksträdgården. Fyra stora odlingsbäddar i svartmålat trä ger plats för alla odlingsdrömmar, vare sig det är morötter eller dahlior. Ytterligare en långsmal bädd finns, samt bärbuskar invid staketet.

Längst ner i köksträdgården finns två av trädgårdens stoltheter, ett gulbladigt Gleditsia och ett Cornus chinensis “China girl”. Gleditsian, eller korstörnet, såg vi i Trädgårdsföreningen och blev förälskade direkt. Korneller finns flera av i Jonsereds trädgårdar och de beundras varje gång de blommar av alla som ser dem. Genom en “mur” av bambu kommer man till ett mindre trädäck där man kan ha ett spabad ( det som finns skall vi ha med till vårt nya paradis). El och utebelysning är färdigt och klart. En av grannarna har den goda smaken att ha en ljusgran tänd under advent och den - och stjärnorna - kan man titta på när man omsluts av varmt vatten en vintrig decemberdag. (eller i ösregn 🙂)

Trädgården är ett paradis och ger så mycket glädje. Bli inte rädd för att ta hand om den. Mycket sköter sig självt, och man provar sig fram. Vi kunde inget när vi började. Vill man hellre ha gräsmatta är en stor del av trädgården lätt att återställa. Alla skapar sitt eget paradis.

Renovering omarbetning etc

2024 Ommålning av fasad
2024 Nya hängrännor och stuprör
2024 Installerade laddare för elbil
2024 Målning av järnräcken och grind
2023 Nytt tak på veranda
2023 Nya skjutdörrar på veranda
2022 Ny poolliner
2020 Ny diskmaskin i lägenhet 2
2019 Nya bänkskivor, spis, fläkt i kök läg 2
2019 Ny kyl/frys i kök läg 1
2018 Nytt badrum i läg 1 & 2
2018 Renovering av lägenheten på vind med nya golv med vattenburen golvvärme, nytt kök och nytt badrum
2018 Ny värmepump till poolen
2018 Nytt elskåp, ny jordfelsbrytare och översyn av el
2018 Nytt kök från Ballingslöv i läg 1
2018 Nytt golv med vattenburen golvvärme i kök entréplan
2018 Nya dubbeldörrar ut till uterummet
2017 Renovering av lilla badrummet i källaren
2013 Totalrenovering av stora badrummet i källaren
2012 Renovering a skorsten och installation av Wham braskamin
2011 Ny huv på skorsten samt plåtarbete tak
2010 Installation av pool från Poolkungen
2010 Ny altan och nytt uterum
2005 Nytt kök i läg 2
2005 Resterande tak renoverades med taktegel från Vittinge
2003 Trappa till övre plan renoverad med massiv ek
2003 Automatiska markiser installerades markiser åt söder och väster på övre plan
1998 Takbyte mot gatan med Vittinge taktegel
1998 Byte till Elit 3-glas fönster samt nya altandörrar (ej i källaren)
1995 Dränering
1989 Huset köptes


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

90 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

83 kWh/kvm och år


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fastigheten är fiberansluten.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Veranda:
Från vardagsrummet kliver du ut på en stor, inbjudande veranda som är täckt och därmed skyddad från väder och vind. Verandan nås genom eleganta glasskjutdörrar som öppnar upp mot poolområdet och skapar en sömlös övergång mellan inomhus och utomhus. Här finns gott om plats för både en bekväm loungegrupp och en matgrupp, vilket gör det till en idealisk plats för både avkoppling och sociala sammankomster.

Från verandan kan du njuta av en fantastisk utsikt över den magiska trädgården, där lummig grönska omger poolen och skapar en känsla av ett privat paradis. Poolområdet ligger precis framför verandan och inbjuder till svalkande dopp under varma dagar. Denna veranda är verkligen en drömplats för dig som älskar att njuta av livet utomhus, med alla bekvämligheter inom räckhåll.

Uterum:
Från det välutrustade köket öppnar du upp till ett ljust och luftigt uterum som erbjuder en perfekt plats för att njuta av både morgonkaffet och sena kvällar. Uterummet nås genom stilrena skjutdörrar som leder ut mot det inbjudande poolområdet, vilket skapar en sömlös övergång mellan inomhus och utomhus.

Detta uterum är designat för att maximera komfort och funktionalitet. Här kan du koppla av och duka upp för måltider med familj och vänner, medan du njuter av den vackra utsikten över poolen och omgivande trädgård. De stora glaspartierna släpper in rikligt med naturligt ljus och ger en härlig panoramavy, så att du kan uppleva det bästa av båda världar – ett skyddat utrymme som ändå erbjuder en känsla av att vara ute i det fria.

Altan för lägenheten på övre plan:
På husets västergavel, strax utanför lägenheten på övre planet, finner du en härlig altan som erbjuder ett perfekt utrymme för att njuta av soliga eftermiddagar och kvällar. Altanen har direkt access till den vackra trädgården som omger gaveln, vilket skapar en naturlig förlängning av bostaden utomhus.

Denna altan är välplacerad för att dra nytta av västerläge, vilket innebär att du kan njuta av solens strålar under stora delar av dagen och fantastiska solnedgångar på kvällen. Här finns utrymme för en loungemöbel eller en matgrupp, vilket gör det enkelt att skapa en trivsam plats för både avslappning och sociala tillställningar.

Trädgården som altanen vetter mot är en lummig och inbjudande miljö som du lätt kan nå direkt från altanen. Här kan du njuta av en privat och avkopplande atmosfär, med möjlighet att plantera egna blommor eller örter, eller bara koppla av med en bok och en kopp kaffe. Altanen är verkligen en idealisk plats för att maximera din utomhusupplevelse och skapa en personlig oas vid husets västergavel.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Parkeringsplats för 2-3 bilar på tomten.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1092 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Planbestämmelser

Stadsplan (Beslutsdatum: 1935-05-31, Senast ändrad: 2024-03-21), Trädgårsmästaren, kontoristen, linjemästaren, glasmästaren, maskinisten, postmästaren, eldaren, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1939-05-22, Senast ändrad: 2022-10-15)


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

5 695 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

3 266 000 kr

Markvärde

2 429 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1938

Försäkring

11 000 kr/år

Vatten och avlopp

12 000 kr/år

Renhållning

2 500 kr/år

Sotning

400 kr/år

Elkostnad

50 000 kr/år

Årlig elförbrukning

32000 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

75 900 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 85 425 kr/år)

Beskrivning av kostnader

I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel och uppvärmning av pool.
Driftskostnaderna baseras på 3 hushåll.

Antal personer i hushållet

8

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 14 pantbrev om totalt 5 286 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
5 695 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
3 266 000 kr
Markvärde
2 429 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1938
Försäkring
11 000 kr/år
Vatten och avlopp
12 000 kr/år
Renhållning
2 500 kr/år
Sotning
400 kr/år
Elkostnad
50 000 kr/år
Årlig elförbrukning
32000 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
75 900 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 85 425 kr/år)
Beskrivning av kostnader
I elkostnaden ingår både uppvärmning och hushållsel och uppvärmning av pool.
Driftskostnaderna baseras på 3 hushåll.
Antal personer i hushållet
8
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 14 pantbrev om totalt 5 286 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Sävedalen  i partille

Sävedalen

Naturskön och attraktiv familjeidyll alldeles utanför Göteborgs stadsgräns.


01
Fördelar med området
Bussar Utegym Parker/Grönområden Lugnt Caféer Motionsspår Gym Växande område Liv i rörelse Ishall Barnvänligt Cykelbanor Restauranger Butiksgata/köpcentrum Sport och friluftsliv

02
Sävedalen - naturskön familjeidyll med bra service

Det trivsamma och populära Sävedalen ligger precis utanför Göteborgs stadsgräns. Ett levande samhälle med bra kommunikationer och service. I villaområdena hittar man en skön blandning av gamla 20-tals villor och modern design blandat med både äldre och moderna radhusområden och bostadsrätter. Sävedalens Köpgata löper genom samhället och här finns det mesta. Det är ett populärt och attraktivt område att bo i, med naturen och Göteborg i nära anslutning.


03
Natur och fritid

Mitt i Sävedalen ligger parken Bockemossen, ett trivsamt område med skog och promenadstigar. I Delsjöreservatet och Skatåsområdet finns belysta motionsspår och populära vandringsleder. Här kan man dessutom hyra kanot, fiska och bada. I Sävedalen finns ett rikt föreningsliv. Vid Vallhamra Idrottsplats finns något för alla, till exempel fotbollsplaner, ishall och multiinomhushall.


04
Kommunikation

Kommunikationerna är goda med både bil och buss. Bussen tar dig snabbt och smidigt runt i kommunen samt in mot de centrala delarna av Göteborg.
På mycket kort gångavstånd hittar du närmsta busshållplats där buss 513 eller 515 tar dig till Allum/Partille Centrum på fem minuter, eller till centrala Göteborg på ca 15 minuter.


05
Familjeliv och service

Vart man än bor i Sävedalen så har man promenadavstånd till förskola och skola. Här ligger Finngösa-, Källvägens- Sotenäs- och Ugglums förskola. I södra Sävedalen finns totalt fem förskolor; Kullegårdens-, Soldatängens-, Ugglumsledens-, Kvarnängens och Vallhamra förskola.
Ugglums skola och Vallhamra skola erbjuder klasser från förskola till årskurs nio.

Sävedalens köpgata är en levande affärsgata där man finner all tänkbar service så som mataffär, restauranger, bensinstation, café, butiker och blomsteraffär. Något man inte får missa är de berömda semlorna på Cederleüfs konditori, glassen på Triumf eller "Gôtt mos" på Oves!
Varje vår och höst arrangeras en välbesökt marknad längs köpgatan.

Vid Vallhamra torg finns ett handelscentrum med moderna bostadsrätter omkring. Här ligger bland annat en välsorterad mataffär, restauranger, apotek, frisör, tandläkare och vårdcentral. För specialist- och akutvård vänder man sig till Östra Sjukhuset.


Använd kartan
X

Platser

BM Sushibiten

99 m


Restaurang Piccolo

132 m


Din Fisk i Göteborg AB

213 m


Tsuki Hana Sushi -Sävedalen

237 m


99:an

278 m


Allum

1,92 km


Förskola Ugglum

345 m


Ugglums skola

404 m


Kyrkans förskola Arken

420 m


Föräldrakooperativet Lillstugan ek för

567 m


Förskola Kullegården

629 m


Partille Godis

1,35 km


Allum

1,92 km


Lidl

2,66 km


Al Attar göteborg kryddor

3,05 km


Allévägen

116 m


Skolvägen

297 m


Sävedalen Folkets hus

364 m


Magnusvägen

388 m


Frejaplan

508 m


Partille station

1,98 km


Sävenäs station

3,07 km


Gamlestaden station

4,23 km


Liseberg station

6,05 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Sjö
    367 m
    4 min
    6 min
    10 min
  • Vatten
    333 m
    5 min
    2 min
    6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Anja eller Catrin!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.