Till salu

Marmorgatan 48

Utgångspris

2 800 000 kr

Sparad

Utgångspris

2 800 000 kr



Breared— Varberg

Marmorgatan 48


Till salu
Utgångspris
2 800 000 kr

Varberg - Breared

Etagevåning med takterrass och två balkonger!

Välkommen till en underbar 4:a i etage med en unik känsla, volymiös rymd och ett behagligt ljusinsläpp från tre väderstreck tack vare gavelläget.

Vad sägs om takterrass och två balkonger i olika väderstreck för både morgon- och kvällssol? Tänk så lyxigt att kunna inreda dessa ljuvliga oaser ute där du både kan ligga och njuta i solen eller koppla av i skuggan under sommarens hetaste dagar.

I det första våningsplanet finner du ett vardagsrum med generös takhöjd vilket ger en skön rymd och här finns utrymme för både soffgrupp och matbord med plats för många. Från vardagsrummet når du en av bostadens tre utemiljöer. Denna balkong nås även från det större av bostadens två sovrum, är väl tilltagen till yta och vetter mot grönområde och gångstråk. Köket, inrett med ljusa färger är beläget med hörnplacerade fönster och erbjuder en trevlig matplats med vy över innergården.
I detta våningsplan ligger även det helkaklade badrummet som är utrustat med tvättmaskin och torktumlare samt ett smart förrådsutrymme under trappan.

Vi tar oss vidare upp för trappan. Här möts du av ett allrum med utgång till den underbara takterrassen. Användningsområdet för rummet är stort, kanske vill du ha det precis som det är men möjlighet finns också att göra om detta utrymme till ett sovrum eller ett trivsamt hemmakontor. Bostadens andra sovrum är även det beläget här uppe.

Till bostaden hör ett kallförråd samt en parkeringsplats i nära anslutning till lägenheten som ingår i månadsavgiften.

Breared är ett mycket attraktivt område att bo i för alla generationer. Fint läge där du smidigt promenerar eller med några minuter på cykel tar dig ner till havet och fantastiska Apelviken. Här njuter du av den långa sandstranden, solvarma klippor, salta bad och mysiga restauranger där det skapas en skön stämning under sommarhalvåret.

Bra service med bl.a Stora Coop, apotek, systembolag, vårdcentral, förskolor och skola i området. Här finns även fina promenadvägar, stort gym, padelhallar, mtb-spår, pumptrack och en mycket populär skatepark. Till city tar du dig smidigt via bra cykelvägar och tät bussförbindelse.

Denna bostad är idag en hyresrätt som nu ska upplåtas till bostadsrätt och säljs av bostadsrättsföreningen.

Varmt välkommen på visning!


Utgångspris
2 800 000 kr
Boarea
94 kvm
Avgift
6 408 kr/mån
Rum
4 rum (2-3 sovrum)
Våning
2 & 3 (Hiss finns ej)


Aktuella visningar


Tisdag 22 oktober 16:30 — 17:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Varberg

Kontakta Sofia för mer information kring Marmorgatan 48.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg


Denna rymliga balkong nås från både vardagsrummet och sovrummet i entréplanet. Härifrån har du vy över grönområde och lekplats.
En av bostadens flera balkonger

Denna rymliga balkong nås från både vardagsrummet och sovrummet i entréplanet. Härifrån har du vy över grönområde och lekplats.

94 kvadrat fördelat i två plan med behagligt ljusinsläpp och balkonger i sydost och nordväst.
En av bostadens flera balkonger

Denna rymliga balkong nås från både vardagsrummet och sovrummet i entréplanet. Härifrån har du vy över grönområde och lekplats.

Ljust och rymlig

94 kvadrat fördelat i två plan med behagligt ljusinsläpp och balkonger i sydost och nordväst.

Här finns ytterligare ett sovrum samt ett allrum med utgång till balkong. Har du behov av fler sovrum kan du göra om detta allrum till ett sovrum.
En våning upp

Här finns ytterligare ett sovrum samt ett allrum med utgång till balkong. Har du behov av fler sovrum kan du göra om detta allrum till ett sovrum.




Rumsbeskrivning

01
Entréhall

Från entrébalkongen når vi hallen som är centralt placerad i bostaden. På golvet ligger klinkergolv. Från hallen ser vi bostadens öppna ytor i vardagsrum samt in mot köket.


02
Kök

Från entrén ligger köket in till höger. Ett kök inrett med ljusa köksluckor och stänkskydd samt en mörk grå laminatbänkskiva. Maskinparken består av en kombinerad kyl och frys (Siemens), spis (Electrolux) och diskmaskin (Husqvarna). Köket erbjuder en trevig platplats vid fönster som vetter mot områdets innergård. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger en plastmatta.


03
Badrum

Helkaklat badrum med vita kvadratiska kakelplattor på väggarna och blåtonad klinker. Badrummet är av bra storlek och erbjuder på så vis även plats för tvättdel. Tvättmaskin och torktumlare placerade i pelare med skåp ovan. I taket finns spotlights. Badrummet är också utrustat med handdukstork, golvvärme, handfat, spegelskåp med belysning, wc och duschhörna.


04
Vardagsrum

Voluminöst vardagsrum med fint ljusinsläpp från 3 väderstreck. Här finns bra plats för både soff- och matsalsdel. Fönsterbänkarna pryds av vacker stenskiva. På golvet ligger ett ekparkettgolv och väggarna är vitmålade. Vardagsrummet ligger i direkt anslutning till bostadens andra balkong som vetter mot grönområde.


05
Sovrum 1

Sovrum beläget i första våningsplanet. Rummet är av större karaktär och har väggar målade i ockrakulör samt en tapetserad fondvägg. På golvet ligger plastmatta. Även härifrån finns utgång till bostadens andra balkong.


06
Förråd

Under trappan finns ett förråd med bra förvaringsutrymme, elskåp och fiber. (Till bostaden hör ytterligare ett förråd placerat utanför bostaden).


07
Allrum

En trappa upp möts vi av ett allrum med goda möjligheter att göra om för att få ytterligare ett sovrum. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger plastmatta. Från allrummet når du den härliga takterassen.


08
Sovrum 2

I det övre planet finns sovrum 2. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger plastmatta.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

94 kvm

Rum

4 (2-3 sovrum)

Våning

2 & 3


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

2006

Kommentar, byggnad

Flerbostadshus i tre våningsplan.
Byggnadsår: 2006
Grundläggning: Platta på mark
Stomme: Trä
Bjälklag: Trä
Yttertak: Papp
Fasad: Liggande träpanel
Fönster: 3-glasfönster, aluminium.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme.
Mekanisk frånluftsventilation, (en fläkt per fyra lägenheter).

Allmän information

Bostadsrättsföreningen består av sex flerbostadshus i tre våningsplan bebyggda 2006 utav Mjöbäcks Entreprenad AB. Totalt innefattar husen 28 bostäder varav 14 stycken är belägna i markplan ( tre rum och kök om 70 kvm), resterande 14 bostäder är belägna i våningsplan 2 och 3 (fyra rum och kök om 94 kvadrat). Det sammanlagda kvadratmetertalet är 2296. Av bostäderna är 6 stycken hyresrätter och 22 bostadsrätter varav denna bostad är en av hyresrätterna som nu ska upplåtas.
Föreningen förvärvade fastigheten 2013 och äger marken om 3733 kvadratmeter.

Brf Fältspaten 2 ingår i Samfällighetsföreningen Fältspaten, Varberg Fältspaten S:1, med andelstalet 28/93. Samfällighetsföreningen förvaltar innergården där parkering, miljöhus, lekplats och planteringar finns. Detta betyder att samfällighetsföreningen bl.a. ansvarar för farthindren i området, belysning (utom vid förråden), sittgrupper, papperskorgar, blomkrukor och cementsuggor. Bostadsrättsföreningen debiteras en årsavgift per lägenhet. I Samfällighetsföreningen ingår även Brf Sandskogen (Marmorgatan 98-102) med 45 andelar, Brf Fältspaten 11 (Marmorgatan 2-24) med 12 andelar och Egna hem (Marmorgatan 26-40) med 8 andelar.

Då förutsättningarna i föreningen ändras i takt med att fler bostadsrätter upplåts kan andelstal och årsavgift komma att ändras framöver.

Renovering omarbetning etc

2024 Ommålning och renovering av fasader, (Marmorgatan 74-96)
2023 Under vårens städdag utfördes fasadtvätt och målning av tre förrådsbyggnader
2023 Ommålning och renovering av fasader (Marmorgatan 42-72)
2021 Renovering av balkonger och räcken
2020 Energideklaration utförd
2019 Radonmätning utförd (resultat 20 bq/m3)
2017 Genomfördes injustering av värmesystemet och byte av alla takfläktar samt injustering av ventilation i alla lägenheter. Samma år byttes de sista 15 ytterdörrarna och alla lägenhetsförråd tvättades och målades om.
2016 Byttes hela föreningens system för reglering av både varmvatten och värme (reglercentral, tryckkärl, ventiler, givare m.m)
2015 Utfördes grusning vid entréerna
2014 Renovering av 4 badrum
2013 Utfördes ny fasadbeklädnad och ommålning av fastigheten samt byte av yttertrappor


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

120 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

132 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2020-04-21

Besiktningsman

Anna-Lena Falk, Varbergs energi AB

Beskrivning

Radonmätning är utförd 2019 med ett resultat på 20 bq/m3.


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Föreningen är ansluten till fiber, innehavaren tecknar och bekostar eget abonnemang.


05
Entrébalkong

Den första balkongen möts vi av när vi går upp till entrén. Balkongen vetter mot nordväst.


06
Balkong

En väl tilltagen balkong som ligger i direkt anslutning till vardagsrum samt sovrummet i entréplanet. Balkongen vetter mot sydost.


07
Takterass

Takterrassen nås från allrumet i översta planet och är bostadens största uteplats. Balkongen vetter mot nordväst och har vy över områdets innergård.


08
Övriga upplåtna utrymmen

Till bostaden hör ett kallförråd beläget i separat byggnad med nära anslutning till bostaden.


09
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

1 parkeringsplats ingår i månadsavgiften. I området finns det fri 4-timmars parkering vardagar mellan 8:00- 16:00. Övrig tid 4 kr/timman.


10
Övrigt

Två- tre gånger per år anordnar föreningen en städ- och gemenskapsdag för medlemmarna, deltagande är frivilligt.


Ekonomi

01
Avgift

6 408 kr/mån

Ingår i avgift

I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten och parkeringsplats

Försäkring

130 kr/mån

Årlig elförbrukning

6031 kWh/år

Hushållsström

730 kr/mån

Sammanlagd driftskostnad

860 kr/mån

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Andel i förening

4,0078 %

Andel av årsavg.

4,85 %

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Föreningen

01
Benämning

Brf Fältspaten 2, org nr: 769625-4890

Andel av BRF nettoskuldsättning

952 818 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Bostadsrättens indirekta nettoskuldsättning anger hur stor andel av bostadsrättsföreningens lån som indirekt belastar bostadsrätten. Det underlag som ligger till grund för beräkning av uppgiften har inhämtats från bostadsrättsföreningens senaste årsredovisning och från utdrag ur bostadsrättsföreningens lägenhetsregister.


Dokument

Ekonomi
Avgift
6 408 kr/mån
Ingår i avgift
I avgiften ingår bostadsrättstillägg, värme, vatten och parkeringsplats
Försäkring
130 kr/mån
Årlig elförbrukning
6031 kWh/år
Hushållsström
730 kr/mån
Sammanlagd driftskostnad
860 kr/mån
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Andel i förening
4,0078 %
Andel av årsavg.
4,85 %
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Breared  i varberg

Breared

Breared, med närhet till både natur, hav och centrum är ett attraktivt bostadsområde med fördelar som passar alla åldrar och intressen.


01
Fördelar med området
Restauranger Barnvänligt Cykelstigar (mtb) Motionsspår Sport och friluftsliv Cykelbanor Parker/Grönområden Hundvänligt Gym Tryggt Bussar

02
Nöje

Närhet till pizza-, thai- och Zup Burger. På cykel eller med en skön promenad tar du dig lätt ner till Apelvikens fantastiska strand med härliga vågor, salta bad och mysiga matställen.


03
Sport och fritid

För den som tycker om att motionera finns åtskilliga möjligheter på Breared. Alldeles i närheten finns ett elljusspår för den som antingen vill ta en behaglig promenad eller en stärkande springtur. Här hittar du även Optimized Padelcenter, yogastudio, stort gym, skatepark och Brearedshallen där det bl.a spelas handboll och volleyboll. För den som intresserar sig för andra sportaktiviteter finns Påskbergsvallens fotbollsanläggning i närheten och likaså inomhushallar för pingis, tennis, innebandy, och bowling.


04
Kommunikation

Till Varbergs centrum är det bara tre kilometer, med buss eller bil är man vid Varbergs Torg på några minuter. Föredrar man cykel så finns det fina och omväxlande cykelvägar i alla riktningar.


05
Familjeliv

I Breared finns det förskolor samt skolor - allt på bekvämt gång- alt cykelavstånd. Du hittar även flera tillgängliga lekplatser och fina grönområden. För att göra vardagen smidigare finns i området bl.a stor matbutik, trädgårdsbutik, systembolag, vårdcentral, tandläkare och apotek. Till city tar du dig smidigt via bra cykelvägar och tät bussförbindelse.


Använd kartan
X

Platser

MR BigThai - Thaimat i Varberg

148 m


Stantons i Breared - Pizzeria Varberg

163 m


Zup Burger

510 m


Monique Apelviken

1,22 km


Majas vid Havet

1,22 km


Klapperstenens förskola

173 m


Montessoristiftelsen Lära för Livet

421 m


Fyskilan almers

545 m


Alvgatans villadaghem

715 m


Breareds förskola personalkooperativ ek för

800 m


Stora Coop Varberg

531 m


Coop

2,7 km


HISAB-JOKER Maskerad och Partygrossist

3,79 km


Tempo

5,25 km


World Of Lights AB

13,79 km


Varberg Breared centrum

339 m


Varberg Hobbyvägen

438 m


Varberg Vrångagatan

504 m


Varberg Rullstensbacken

618 m


Varberg Solviksvägen

622 m


Varberg

3,06 km


Tofta station

9,68 km


Derome station

16,14 km


Veddige station

20,33 km


Falkenberg Station

23,24 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Tågstation
    Varberg
    3,06 km
    -
    -
  • Hållplats
    Varberg Breared centrum
    339 m
    -
    -
  • Hav
    1,38 km
    5 min
    5 min
    20 min
  • Sjö
    312 m
    3 min
    1 min
    7 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Sofia!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.