Kilvägen 19
Kilvägen 19
Linda Lydén, ansvarig mäklare i Östersund
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Linda Lydén

Ansvarig mäklare

Till salu

Kilvägen 19

Utgångspris

3 400 000 kr


Utgångspris

3 400 000 kr



Marielund/Odenslund— Östersund

Kilvägen 19


Till salu
Utgångspris
3 400 000 kr

Marielund/Odenslund— Östersund

Charmig funkisvilla i populära Odenslund/ Marielund

Här möts du av stilren klassisk funkisstil med raka linjer, högt i tak, ett originalkök med virrevarr bänkskivor, spegeldörrar och en grön lummig trädgårdstomt. Villan är uppförd i två plan med hel källare och byggdes ursprungligen som en tvåfamiljsvilla men har under senare år nyttjas av en familj. I huset finns totalt sju rum varav 4-5 sovrum att anpassa efter behov. Belägen i mycket populärt och omtyckt område efter lugn villagata där du når Östersunds stadskärna enkelt via cykel eller ca 20 minuters promenad. I närområdet finns skolor, förskolor, bra bussförbindelser samt ett mindre centrum med välsorterad matvarubutik, restaurang, kafé mm. Villan är i behov av viss renovering och genomgång.
OBS! Läs noggrant förutsättningarna för försäljningen och försäljningssätt.
Varmt välkommen att boka dig på visning!


Utgångspris
3 400 000 kr
Boarea/biarea
130/86 kvm
Driftkostnad
40 979 kr/år
Tomtarea
1 077 kvm
Rum
7 rum (4-5 sovrum)


Aktuella visningar


Tisdag 24 september 17:00 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Varmt välkommen att boka dig på visning. Pga omständigheter i affären är det av största vikt att försöka anpassa sig till satta visningstider då möjligheten till extra visning inte kan garanteras.

Torsdag 26 september 11:30 — 12:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Varmt välkommen att boka dig på visning. Pga omständigheter i affären är det av största vikt att försöka anpassa sig till satta visningstider då möjligheten till extra visning inte kan garanteras.

Onsdag 02 oktober 17:30 — 18:15

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka
Varmt välkommen att boka dig på visning. Pga omständigheter i affären är det av största vikt att försöka anpassa sig till satta visningstider då möjligheten till extra visning inte kan garanteras.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Inledning

Trevlig villa i omtyckt område i centrala delarna av Östersund med gång och cykelavstånd till det mesta. Denna villa var ursprungligen uppförd som en 2-familjsvilla med en lägenhet i vardera plan. Köket på övre plan är dock borttaget idag och huset har under senare åren nyttjas av en familj.
Entréplan inrymmer förutom badrum, kök och ett av rummen som utgör matrum även ett sovrum och vardagsrum. Det övre planet inrymmer 2-4 sovrum beroende på om man väljer att nyttja alla som sovrum alternativt ett som allrum/tv-rum samt det mindre rummet som tidigare utgjorde ett arbetskök som kontor. På övre plan finns även ett badrum.


02
Hall (Entréplan)

Ingång via bro med trätrall, delvis under tak kliver du in i hallen, fd trapphuset sedan tiden då huset var ett tvåfamiljshus. Här finns plats för ytterkläder. Golv och väggbeklädnaden är av äldre modell och består av plastmatta och tapet. Härifrån leder en trappa upp till övre plan samt ned till källaren.

Vidare nås en inre hall med linoliummatta på govlet samt målad väv på väggarna. Här finns en skrubb i anslutning med hylla och klädstång, ursprungligen för att kunna gömma undan ytterkläderna från hallen.


03
Badrum (Entréplan)

Från hallen nås även ett mindre badrum renoverat under 80-talet. På golvet finns en ljus våtrumsmatta och väggarna är delvis kaklade och i övrigt beklädda med vit/blå mönstrad våtrumstapet. Fönster för ljusinsläpp och vädring, handfat med spegelskåp ovan, badkar (fronten saknas).


04
Kök (Entréplan)

Vidare kommer du in i ett L-format kök med en äldre arbetsdel som är öppnad till ett rymligt matrum. Köksinredningen är original i brun och beige ton med rostfri diskbänk och tidstypiska bänkskivor virrvarr med framkant i trä. Köket har gott om arbetsytor, skafferi och städskåp. Den maskinella utrustningen består av kyl-/svalskåp (äldre), kyl-/frysskåp (äldre), spis med häll, fläkt (något defekt) samt diskmaskin. Rummets ytskikt är äldre med ljus plastmatta och medaljongtapeter. Kök- och matrumsdelen, som har plats för ett större matbord, har båda fönster ut mot infarten.


05
Sovrum (Entréplan)

Från matrummet nås sedan ett sovrum med trägolv och ljusa tapeter på väggarna. Här finns plats för förvaring i hel garderobsvägg med skjutdörrar.


06
Vardagsrum (Entréplan)

Från hallen, via dubbeldörrar med glasinfattning, nås ett trevligt vardagsrum med ljusinsläpp från hörnfönster. Rummet har ekgolv och tapetserade väggar. Härifrån finns utgång till altan och tomten.


07
Hall (Övre plan)

Trappa leder upp till övre plan och en övre hall med fönster för ljusinsläpp. Vidare in till den inre hallen med linoleummatta i turkost på golvet och tapetserade väggar.


08
Badrum (Övre plan)

Badrum med svart plastmatta på golvet och våtrumstapet på väggarna. Fönster för ljusinsläpp och vädring. Handfat med spegelskåp, wc samt duschplats.


09
Sovrum/kontor (Övre plan)

Det f.d. köket utgör idag ett mindre arbetsrum med plastmatta i grått och tapetserade väggar. Här finns en garderob med överskåp för förvaring.


10
Sovrum (Övre plan)

Rum med plastmatta i trägolvs imitation och tapetserade väggar. Garderobsmöbel från Elfa med skjutdörrar och inredning.


11
Sovrum (Övre plan)

Sovrum med ljus plastmatta på golvet samt plats för förvaring i garderobsmöbel med skjutbara dörrar, varav en spegeldörr.


12
Allrum/Sovrum (Övre plan)

Detta rum har ekparkettgolv, ljust tapetserade väggar och ljusinsläpp från hörnfönster. Från rummet utgång till balkong mot söder. Plats för förvaring i en platsbyggd garderob med överskåp.


13
Ekonomiutrymmen (Källarplan)

Även den nedre hallen i källaren har fönster för ljusinsläpp. Här finns sedan:
- Under tappen finns en matkällare med hyllor för förvaring i första rummet och innanför detta den kallställda delen med singelgolv och betongväggar.
-Förråd/matkälare med hyllor
- Förråd med epoximålat betonggolv och målade betongväggar. Fönster för ljusinsläpp samt radiator.
- Klädvårdsrum
- Rum med plastmatta med klinkerimitation, vitmålade väggar och fönster åt två håll.
- Tvättstuga med epoximålat betonggolv och målade betongväggar. Här finns arbetsbänk i rostfri stål med ho. Tvättmaskin (nyare), torktumlare (nyare).
- Pannrum med fönster. Här är numera fjärrvärmeanläggningen installerad.

Hallen i källaren nås även direkt utifrån via ingång från husets gavel.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

130 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

86 kvm

Tomtarea

1 077 kvm

Rum

7 (4-5 sovrum)

Fastighetsbeteckning

ÖSTERSUND TOR 3


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

2 plansvilla med källare

Byggnadsår

1942

Standardpoäng

30

Grund

Källare

Stomme

Trä/Betong

Bjälklag

Trä/Betong

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Sadeltak med taktegel

Fönster

2-glasfönster (kopplade)

Ventilation

Självdrag

Vatten

Kommunalt vatten året om

Avlopp

Kommunalt avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme

Renovering omarbetning etc

1984 Altan byggdes
1987 Vinden isolerades
1996 Vindsull

Fel och brister

Fasaden rekommenderas att ses över och målas, viss panel kan vara i behov av att bytas.
Yttertaket är äldre och bör ses över. Åtminstone trasiga takpannor bytas och ev mossa avlägsnas.
Våtrummen är båda av äldre modell.
Visst putssläpp finns i källaren, en dränering kan behövas.
I övrigt ytskikt enligt smak och tycke.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

127 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

69 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-08-06

Besiktningsman

Johan Bodå, Besiktningsbolaget Norrland


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Från vardagsrummet nås en altan på trätrall under tak av plast. Från altanen finns trapp åt två håll ned till tomten. Altanen är belägen mot söder med sol större delen av dagen.
Balkong


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

På gården finns en friggebod/större lekstuga med farstukvist. Huset har indragen el och är indag inrett som snickarbod. Fönster med ljusinsläpp från två håll.

Beskrivning, parkering

Infart via grusad uppfart. Plats finns för bilar på infarten.

Garagelänga med tre ingångar. Bestående av en vidbyggd del med par-garageport in till redskapsbod/garage med marksten som golv.
Förrådsdel med hyllor och klädstång.
Rymligt garage med grusgolv och fönster. I bakkant öppning in till snickarrum med arbetsbänk och fönster som även kan nås direkt via dörr från vidbyggda redskapsboden.


07
Tomt/Servitut
Tomtarea

1077 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Plan fin trädgårdstomt som är grön och lummig. Här finns gräsmatta, syrenbuskar, kompost, krusbär samt en äldre torkställning. Tomten har en grusad infart som är kantad av rabatt med pioner.

Planbestämmelser

Marielundsområdet, Stadsplan (Beslutsdatum: 1965-08-26, Senast ändrad: 2010-06-03), Tor, tomterna 1-6, Tomtindelning (Beslutsdatum: 1966-04-07)


08
Övrigt

OBSERVERA!
Detta är ett begränsat uppdrag för fastighetsmäklaren som enbart ombesörjer insamlandet av information om fastigheten, marknadsföring samt är behjälplig med visningar.
Budgivning, kontraktsskrivning och tillträde kommer ej ske inom fastighetsmäklarens försorg.
Fastighetsmäklaren kommer dock finnas tillhands för att svara på de frågor som uppkommer inför budgivning och köp.
Detta är förutsättningarna för denna försäljning:
Visningar kommer endast vara möjligt och ske vid de förbokade tillfällena. Skulle det av någon anledning saknas bokningsbara tider eller vara andra problem hör omgående av er till ansvarig fastighetsmäklare.
Vid visningstillfället kommer all tillgänglig information att delges. Skulle det vara några frågetecken kring något, prata med mäklaren som i den mån det går försöker svara på de frågeställningar som uppkommer.
Budgivning sker
Tisdag 8/10 2024 kl 14.00
Plats: Advokatbyrån Kaiding, Köpmangatan 22 A, Östersund
Handpenning på 10% av vinnande bud betalas av köparen 8/10 2024.
Tillträde: Enligt överenskommelse med säljaren. Förslagsvis jan/februari 2025

Fastigheten är förhands besiktigad och energideklaration är utförd.
OBSERVERA! Att fastigheten säljs med friskrivningsklausul. Detta innebär att säljaren inte tar ansvar för eventuella dolda fel i fastigheten.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

2 480 000 kr (Fastställt avseende år 2021)

Byggnadsvärde

1 460 000 kr

Markvärde

1 020 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1942

Uppvärmning

21 994 kr/år

Försäkring

3 853 kr/år

Vatten och avlopp

6 257 kr/år

Hushållsström

8 875 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

40 979 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 50 504 kr/år)

Beskrivning av kostnader

Kostnaderna som redovisas är nuvarande ägares faktiska kostnader.
Kostnaden för vatten och avlopp innefattar även renhållning, dvs sophämtning.

Försäkring

Folksam

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 5 pantbrev om totalt 650 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
2 480 000 kr (Fastställt avseende år 2021)
Byggnadsvärde
1 460 000 kr
Markvärde
1 020 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1942
Uppvärmning
21 994 kr/år
Försäkring
3 853 kr/år
Vatten och avlopp
6 257 kr/år
Hushållsström
8 875 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
40 979 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 50 504 kr/år)
Beskrivning av kostnader
Kostnaderna som redovisas är nuvarande ägares faktiska kostnader.
Kostnaden för vatten och avlopp innefattar även renhållning, dvs sophämtning.
Försäkring
Folksam
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 5 pantbrev om totalt 650 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Spiltas

209 m


Folkets hus Östersund

355 m


Circle K Östersund

454 m


Söders krog

469 m


Mr Wok Thai Take Away

554 m


Förskola Balders Hage

210 m


Kulturskola.se

456 m


Rahmat

577 m


Föräldrakooperativet Tummelisa

764 m


Isak Löfquist - Adventures & Health

850 m


Lidl

479 m


Stora Coop Östersund

1,82 km


Hemen Livs

2,21 km


Coop

3,3 km


Odensviksvägen Övre

368 m


Odensalagatan

486 m


Fagerskrapan

499 m


Östersund camping

528 m


Trappgränd

612 m


Östersund C

1,76 km


Östersunds västra

2,53 km


Östersund Jamtli station

3,42 km


Brunflo järnvägsstation

12,77 km


Fåker station

19,55 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    770 m
    4 min
    4 min
    15 min
  • Tågstation
    Östersund C
    1,76 km
    5 min
    7 min
    27 min
  • Hållplats
    Odensviksvägen Övre
    368 m
    2 min
    7 min
    7 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Linda!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.