Till salu

Mobäcksgatan 17

Utgångspris

1 750 000 kr

Sparad

Utgångspris

1 750 000 kr



Kroksbäck— Malmö

Mobäcksgatan 17


Till salu
Utgångspris
1 750 000 kr

Malmö - Kroksbäck

Snyggt - trivsamt -praktiskt

En av de snyggaste lägenheterna i området? Välplanerade, trivsamma och snyggt renoverade 83,5 kvm, fördelade på 3 eller 4 rum, en våning upp och med en härlig inglasad balkong i syd/väst. Utanför finns den välskötta innergården med trevlig lekplats. och hundra meter bort ligger mataffären. Den mycket väl renoverade och praktiskt planerade lägenheten har tilltalande detaljer och verkligheten är här bättre än bilderna. Välkomna på visning av en mycket trivsam lägenhet i bra skick i en mycket bra förening.


Utgångspris
1 750 000 kr
Boarea
83.5 kvm
Avgift
5 670 kr/mån
Rum
3,5 rum (2 sovrum)
Våning
1 av 3 (Hiss finns ej)


Aktuella visningar


Söndag 20 oktober 13:30 — 14:30

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Tisdag 22 oktober 17:00 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.



Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

En trappavsats upp, genomgående och med balkongen i syd/väst ligger denna tilltalande snyggt och mycket välrennoverade rymliga trea eller fyra. Lägenheten som känns som i nyskick och ger en varm och trivsam känsla, med många tilltalande detaljer och perfekt planering. Väggarna är spacklade och vitmålade och i vardagsrummet finns en mycket dekorativ stenvägg med tillhörande eldplats. Hela lägenheten ett vackert enhetligt golv i vit ek. Ljust och fräscht.
Hallen är ljus och ligger centralt med tillhörande stor klädkammare.
Det finns både badrum och gästtoalett. Båda helkaklade. Badrummet är rymligt och utrustat med badkar. Klinkern går i ljust brunt och kaklet är vitt med en bård bakom toaletten i samma ton som golvet. I taket finns spotlights. Gästtoaletten har liknande kakel och klinker lösning, fast i grått.
Köket är både trivsamt och representativt i tidlös varm ek. Här finns gott om förvaring och bra arbetsytor. Det är fullutrustat med vitvarorna som består av spishäll, inbyggnadsugn, fläkt, integrerad diskmaskin och två stycken kyl/frys. Smart och praktiskt, allt från Ikea. Matplatsen har behaglig utsikt över grönområdet utanför och Mobäcksgatans villaområde. Vill man stänga om sig i köket så finns det en praktisk skjutdörr.
På var sin sida om matplatsen ligger ett sovrum och på andra sidan arbetsrum/förvaringsrum/sovrum placerat.
Sovrummet är stort och längs ena väggen är en garderobssektion med spegelskjutdörrar placerad. Här finns plats för mycket kläder. Arbetsrummet är också en absolut tillgång för lägenheten och kan används av familjen efter behov,. Fungerar även som litet sovrum. (mindre än 7 kvm och defineras därför inte som rum idag plats för våningssäng)
Det andra sovrummet i lägenheten är placerat inåt gården och nås från hallen, även detta har en bra storlek och gott om plats för dubbelsäng.
Vardagsrummet är stort nog för både myshörna/soffgrupp och matplats utan att rummet förlorar sin volym. Här finns en dekorativ fondvägg i sten med eldstad på ena kortsidan och utgång till balkongen på den andra.
Den inglasade balkongen är trivsam och varm och den fungerar som ett uterum. En självklar uppehållsplats då solen tittar fram. Härifrån har man utsikt över innergården och man kan hålla koll på barneb.
Här på Mobäcksgatan 17 nu erbjuds ett snyggt, välplanerat, bekvämt och trivsamt boende i en trevlig välskött förening. Bättre kan det inte bli.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

83,5 kvm (Boareauppgifter enligt bostadsrättsföreningen)

Rum

3,5 (2 sovrum)

Våning

1 av 3

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadsår

1966

Kommentar, byggnad

Gulteglat 3 våningshus med platt tak.

Värme och ventilationsanl.

Fjärrvärme och självdrag

Allmän information

HSB Brf Kroksbäck innehar fastigheterna Kroksbäck 1,2,3 och 4 med tomträtt som skrivs om 2030. Föreningen består av 4 åttavåningshus , 5 trevåningshus, fördelat på 459 lägenheter, samt två hyreslokaler varav en är en vårdcentral. Föreningen har en egen informativ hemsidahttps://www.hsb.se/malmo/brf/kroksback/. Mail: hsb@kroksback.com

Renovering omarbetning etc

2009- 2011 - Breddat och glasat in balkongerna
2009- 2011 - Sett över och renoverat tak
2009- 2011 - Byte av fönster
2012 - Taggsystem
2014 - Underhåll av markytor, renovering av garage
2014 - Underhåll av värmesystem i hus 8-9
2015 - 2016 - Målades källarna i låghusen.
2015 - 2016 - Renovering av fönster och värmesystemet.
2017 - sattes staket upp och parkeringen hägnades in.
2021 - Relining av avloppsstammar samt byte av radiatorer.
2023 - Renovering av garage och parkeringsdäck.

Kommande renoveringar

2024-2025 - Hissar
2025-2027 - Planerar föreningen att se över vattenstammarna. I dagsläget är inga vidare beslut tagna.

Övriga utrymmen

Till lägenheten hör ett större källarförråd och ett matkällare förråd. I källaren ligger också de snyggt renoverade tvättstugorna. Föreningen tillhandahåller även fritidslokaler för verksamheter som Dart, Väveri , Snickeri, Måleri , Biljard , Gymnastik och man har en aktiv Pensionärsförening. Miljöhus för sopsortering finns.


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

105 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

126 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2019-04-18

Besiktningsman

Torkel Rosenberg, Majornas Energi & Miljökonsult AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Kabel tv och bredband ingår i avgiften.


05
Bilplats/Övriga byggnader
Beskrivning, parkering

Föreningen förfogar över 261 p-platser, kostnad ca 200 kr samt 219 st garage-platser, kostnad ca 500 kr. Det finns även MC-platser. Separat kö tillämpas. Det finns 12 st laddplatser för 375kr/mån för, 3,5 kr per kwh ink moms till Eon. I övrigt råder fri parkering i området. Avgifter för parkerings- och garageplatser samt extra förråd höjs årligen med 3 % enligt avtal. Parkeringen administreras av HSB.


06
Övrigt

En del av möblerna ingår i köpet i det fall köparen önskar.
Köparen/köparna måste vara medlemmar i HSB innan beslut om medlemskap i föreningen tas. Andelsavgift i HSB innebär att man deponerar 500 kr/person vilket man får tillbaka då man går ur HSB. En engångssumma tas ut första året om 300 kr/hushåll.
Föreningen tillämpar tillsyn i samband med en överlåtelse och tillåter inte inflytning innan tillsyn är genomförd. Tillsynen sker endast mellan kl 10.00-12.00 (10.00 eller 11.00) på tillträdesdagen (undantag om det är en helgdag) eller dag före tillträdet.
De uppgifter som lämnas i objektsbeskrivning, prospekt samt annat informationsmaterial är i huvudsak grundade på information som säljaren lämnat, samt föreningens årsredovisning och hemsida. Uppgifter kontrolleras av fastighetsmäklaren i det fall omständigheterna ger anledning till det. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera uppgifter rörande exempelvis lediga p-platser, kommande renoveringar, källarutrymmen, tvättstuga, andra utrymmen tillhörande föreningen, eventuella avgiftsförändringar samt annat av betydelse för köpet av bostadsrätten. Köpare/spekulanter uppmanas också att kontrollera årsredovisning samt stadgar för föreningen.


Ekonomi

01
Avgift

5 670 kr/mån

Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften

I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg TV och internet.

Kommentar, månadsavgift

Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel (IMD) vilken debiteras efter förbrukning. Nuvarande ägare debiteras 268 kr/mån.

Antal personer i hushållet

2

Försäkring

Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättsförsäkring. Hemförsäkringen står bostadsrättsinnehavaren för. Hemförsäkringen är individuell och beror på önskemål och förutsättningar. Kolla gärna vad det skulle kosta er att försäkra lägenheten.

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Beskrivning reparationsfond

Inre reparationsfond saknas

Överlåtelseavgift

1 433 kr, betalas av köpare.

Pantsättningsavgift

573 kr

Andel i förening

0,2124

Andelstal insats

0,2124

Pantsättning

är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-10-08.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Avgiftsförändringar

Föreningen höjde avgiften vid årsskiftet med 5 %


Föreningen

01
Benämning

HSB Brf Kroksbäck

Markägare

Marken är tomträtt

Taxeringstyp

Privatbostadsföretag (äkta)

Andel av BRF nettoskuldsättning

248 669 kr

Beskrivning av Andel av BRF nettoskuldsättning

Nettoskuldsättningen är beräknad ur 2023 års årsrwdovisning.


Området

01

Kroksbäck ligger i de södra delarna av Malmö. Det är smidigt att ta sig till havet och kommunikationerna är mycket goda. Här finns all samhällsservice i närheten och affär i form av Lidel är det tre minuters promenad till. Föreningen är noga med skötseln av sin fastighet och sommatid prunkar växtligheten. Bollplan och spännande lekplats ligger på innergården. På Bellevuegårdens centrum finns bl.a bibliotek, konditori och apotek. Köpcentrat Emporia, Malmö Arena och Tågstationen Hyllievång ligger på snabbt cykelavstånd. I området finns vårdcentral och Bellevuestadion, med banor för bl.a. tennis, badminton och squash.
Vid Kroksbäcksparken ligger Kroksbäcksskolan (1-9). I området finns också Bullerbäcks-, Knäbäcks-, Lillbäckens-, Mellanbäcks- och Hyllievångens Hyacintens förskola samt en Montessoriförskola.

Kommunikationer

Buss 8 går från Hyllie, stannar vid Kroksbäck och fortsätter till Kronprinsen - Centralstationen- Gustav Adolfs Torg - Triangeln - Södervärn - Mobilia och vänder sedan ute i Lindängen.


Dokument

Ekonomi
Avgift
5 670 kr/mån
Beskrivning av kostnader som ingår i avgiften
I avgiften ingår värme, vatten, bostadsrättstillägg TV och internet.
Kommentar, månadsavgift
Föreningen tillämpar individuell mätning av hushållsel (IMD) vilken debiteras efter förbrukning. Nuvarande ägare debiteras 268 kr/mån.
Antal personer i hushållet
2
Försäkring
Föreningen har tecknat kollektiv bostadsrättsförsäkring. Hemförsäkringen står bostadsrättsinnehavaren för. Hemförsäkringen är individuell och beror på önskemål och förutsättningar. Kolla gärna vad det skulle kosta er att försäkra lägenheten.
Upplåtelseform
Bostadsrätt
Beskrivning reparationsfond
Inre reparationsfond saknas
Överlåtelseavgift
1 433 kr, betalas av köpare.
Pantsättningsavgift
573 kr
Andel i förening
0,2124
Andelstal insats
0,2124
Pantsättning
är pantsatt. Uppgiften är kontrollerad 2024-10-08.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.
Avgiftsförändringar
Föreningen höjde avgiften vid årsskiftet med 5 %

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

OKQ8

284 m


Matstugan Grill & Pizza

356 m


P&P Restaurang & Pizzeria i Malmö

414 m


Persepolis pub HB

414 m


Pölsemannen

889 m


Hyllievångens förskola

242 m


Mellanbäcks förskola

312 m


Ärtans förskola

393 m


Kullabäckens Förskola

395 m


Bullerbäcks förskola

398 m


Lidl

197 m


Stora Coop Stadion

879 m


City Gross Malmö Hyllie

1,84 km


Malmö Kroksbäcksparken

138 m


Malmö Bellevuegården

237 m


Malmö Gamlegård

279 m


Malmö Bellevueallén

407 m


Malmö Kroksbäck

562 m


Malmö Hyllie

1,62 km


Malmö Hyllie station

1,62 km


Hyllie St. (Malmö Arena)

1,66 km


Station Triangeln

2,38 km


Malmö Persborg

3,29 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Sjö
    1,07 km
    4 min
    8 min
    17 min
  • Hav
    2,84 km
    9 min
    16 min
    49 min
  • Tågstation
    Malmö Hyllie
    1,62 km
    -
    -
  • Hållplats
    Malmö Kroksbäcksparken
    138 m
    -
    -
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Kåre!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Kom igång och spara dina favoritbostäder
Kom igång och spara dina favoritbostäder

För att spara dina favoriter behöver du ett konto hos oss på Mäklarhuset. Fyll i dina uppgifter nedan för att skapa ett konto och få tillgång till "Mina sidor"

Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.
Bostaden har nu sparats under favoriter på mina sidor. Gå till "Min sida" för att hantera dina favoriter.
Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.