Rådmanby byväg 33
Rådmanby byväg 33
Michelle Cardonius Friberg, ansvarig mäklare i Norrtälje
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Michelle Cardonius Friberg

Ansvarig mäklare

Till salu

Rådmanby byväg 33

Utgångspris

2 995 000 kr


Utgångspris

2 995 000 kr



Rådmansö - Rådmanby— Norrtälje

Rådmanby byväg 33


Till salu
Utgångspris
2 995 000 kr

Rådmansö - Rådmanby— Norrtälje

Sommaridyll med sekelskifteshus anno 1850, gästhus & lider. Nära till flera badstränder!

En timme med bil från Stockholm och SL-buss hela vägen. Nära både sjö och hav! På härligt öppen sydväst-vänd och solig trädgårdstomt om 2 343 kvm i omtyckta Rådmanby, helt utan insyn i en vacker skogsglänta, med gångavstånd till flera badstränder, ligger ”Lövhyddan”, detta sagolika sekelskifteshus med annor från 1800-talet. Huvudhuset om 85 kvm fördelas på två plan med 4 rok, ett stort nytt fint bondkök med matplats för 4-6 personer intill fönster, vedspis, sittbänk i fönstret, vardagsrum med vacker timmervägg och braskamin, tre stora bra sovrum och hall med ingång genom farstukvist. Ett hus som varsamt renoverats till dagens fina skick är en fröjd för ögat. Underbar snickarglädje och genuina detaljer som pärlspont, vackra tapeter, trägolv, spegeldörrar, höga trösklar, murstock, snedtak och spröjsade fönster. Att en vagnsmakare bott här syns på burspråk och snickerier.

På tomten finns ett fint gästhus om 2 rok på 48 kvm med öppet tak upp till nock, stort sällskapsrum, eget kök, sovrum och en stor altan som ligger skyddat mellan husen och berghällen. I lidret (uthuset) ryms ett renoverat duschrum med dusch, toalett, handfat md kommod, el-bastu och ett stort förråd samt en rejäl snickarbod med gott om förvarings yta. Vidare på tomten finns ett utedass och en utedusch.

Öppen och tillgänglig tomt med vackra släta berghällar, gärdsgård, odlingslådor och stora plana gräsytor där du enkelt kan ställa upp utemöblerna, odla och leka. I trädgården blomstrar äppelträd och många fina perenner som pion, prästkrage, schersmin och syrén. Runt husknuten finns bär- och svamprik skog. Nära bad, promenadvägar och vacker natur! Här omges du av vackra gårdar, hästar, får och skärgård.

En kort promenad nerför mysig grusväg (1,3 km) finns tre barnvänliga och väl omhändertagna badstränder (Hummelsviken, Rådmanby och Rådmahamnen) med havsbad, klippor och bryggor. En cykeltur bort ligger Infjärden med sötvatten och sandstrand och ännu fler badplatser och havsvikar (Maren, Knuven, Näset m.fl.). Cykelavstånd till populära Gräddö (3,5 km) med sin vackra skärgårdsmarina och året runt-öppen mataffär (ICA-Supermarket), gästhamn med båtmack, glasscafé, kajakuthyrning och gemytliga Kvarnudden med olika musikkvällar. Härifrån går klassisk ångbåt till Arholma och Norrtälje. I Södersvik (4 km) finns omtyckta Rådmansö bageri, Skaparladan och Blomboden. På Rådmansö finns många nöjen som Samstorps gård med viltsafari och gårdsbutik. Passbåtar går från närliggande Räfsnäs ut till skärgårdsöarna Fejan med sjökrog och Lidö med sitt anrika värdshus. Längst ut på Rådmansö ligger Ridderholms naturreservat med camping och badplats med utsikt över Ålands hav.

Observera att SL-Buss går hela vägen, SL-buss 631 trafikerar närområdet. Busshållplats bara 300 meter från huset.

Varmt välkommen på visning!


Utgångspris
2 995 000 kr
Boarea
85 kvm
Driftkostnad
15 600 kr/år
Tomtarea
2 343 kvm
Rum
4 rum (3 sovrum)

Mäklarhuset Norrtälje

Kontakta Michelle för mer information kring Rådmanby byväg 33.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

Upptäck med smarta digitala verktyg




Rumsbeskrivning

01
Hall (Bottenvåning)

Ingång via farstukvist till öppen och ljus hall. Rymlig hall med plats för ytterkläder och förvaring under trapp. Fin ljusgul målad pärlspont och vackra trägolv.


02
Kök

Nytt fint kök med härlig original vedspis och rejäl murstock med bakugn, vackra väggar med herrgårdsgrön pärlspont, vitmålad träpanel i tak, nyslipade trägolv och stor härlig yta för matplats 4-6 personer intill fönster. Kök utrustat med diskho, diskbänk, induktionshäll, ugn, köksbelysning, kombinerad kyl/frys och vedspis. Köket ligger öppet mot vardagsrummet.


03
Vardagsrum

Ljust och mysigt vardagsrum med härlig murstock med insats, fönster i tre väderstreck, vackra mönstrade tapeter, nytt plankgolv och vacker synlig timmervägg. Gott om plats för soffmöbler, soffbord, bokhyllor, tv, läs- och lekhörna. Original pärlspont i tak.


04
Övre hall (Ovanvåning)

Härlig trapp upp till ovanvåningen och den övre hallen. Plats för hallmöbel, sekretär eller fåtölj. Fin utsikt över trädgård och äng. Vitmålad pärlspont och trägolv.


05
Sovrum

Stort och härligt sovrum med fint snedtak. Plats för dubbelsäng, sängbord, kläd byråer och skrivbord. En fondvägg med vitmålad träpanel. Ljusblå målade väggar samt trägolv.


06
Sovrum

Fint sovrum med murstock, plats för större säng, skrivbord intill fönster och garderob. Trägolv samt grönmålade väggar. Fondvägg med mönstrad Morris tapet.


07
Sovrum

Stort och härligt sovrum med fint snedtak. Plats för dubbelsäng, sängbord och klädbyråer. Möjlighet finns att dela av sovrummet till två separata sovrum för den som önskar. Fondvägg med vitmålad träpanel. Ljusgula tapeter samt trägolv.


08
Lider (Uthuset)

Stort lider som rymmer duschrum med handfat med kommod, dusch, separett toalett, bastu, ett förråd, en stor snickarbod/verkstad samt ett utedass.


09
Gästhuset

Fint gästhus om 48 kvm med 2 rok som byggts på 60-talet med rejäl mutstock med insats, trägolv, öppet tak upp till nock, fin glasdörr med utgång till solig altan, stort sällskapsrum med plats för soffmöbler och matplats. Sällskapsrummet går att dela av för den som önskar ett extra sovrum i gästhuset. Vidare finns ett kök med spishäll, diskho, diskbänk, kyl och varmvattenberedare. Sovrum med plats för två enkelsängar och sängbord. Gästhuset har en stor solig och skyddad altan med fin rofylld utsikt över natur och bergshällar. Här finns också utedusch.

Förbättringar 2017 Gästhuset – ny köksspis, trädäck, dörrar, varmvattenberedare, nya fönster. Nya hängrännor och kassettinsats till öppen spis i båda husen.


10
Förbättringar

2017:
Gästhuset – ny köksspis, trädäck, dörrar, varmvattenberedare, nya fönster. Nya hängrännor och kassettinsats till öppen spis i båda husen.
2020-2024 omfattande byggnadsvårdsmässiga renoveringar:
Huvudbyggnad
Övervåning: Nya innertak och väggar samt golv i massiv furu.
Nedervåning:
Kök: Nytt innertak och väggpanel. Induktionshäll, varmluftsugn, stänkskydd ovanför häll från IKEA, diskbänk med stänkskydd i rostfritt stål från Stala.
Tillbyggnad i anslutning till köket med ny varmvattenberedare och hydropress. Elvärmekabel för möjlighet att använda vatten i köket på vinterhalvåret.
Vardagsrum delvis nytt innertak och väggar. Grunden helt restaurerad. Nytt golv i massiv gran.
Delar av syllen utbytt. Ytterpanel upp till fönster på framsidan ersatt med liggande panel som målats med linoljefärg.
Gäststuga:
Golvet slipat och målad med äggoljetempera. Väggarna nymålade.
Östra ytterväggen har målats om med falu rödfärg (slamfärg).
Uthus:
Duschrummet helrenoverat. Ny varmvattenberedare. Ny belysningsarmatur. Uthusets sydsida ny ytterpanel målad i linjoljefärg.
El m.m
All el utbytt i huvudhuset och i uthuset.
Nya elelement installerade i huvudhus och gästhus. Kan styras med internet.
Fiber indraget till huvudhuset.
Fönster i huvudhus och uthus ommålade med linoljefärg.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

85 kvm (Boareauppgifter enligt säljaren)

Tomtarea

2 343 kvm

Rum

4 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

NORRTÄLJE RÅDMANBY 9:10

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

1,5-planshus

Byggnadsår

1909

Standardpoäng

27

Grund

Delvis torpargrund, delvis mullbänksgrund.

Stomme

Trä, timmer på bottenvåningen.

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående och liggande träpanel

Takbeklädnad

Shingeltak takpapp

Utv plåtarbeten

Galvaniserad målad plåt

Fönster

2-glasfönster

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten, skorsten av plåt

Kommentar, skorsten

Braskamin samt vedspis som fungerar. Sotad senast 2023.

Vatten

Vatten: Enskilt vatten, borrad brunn – vintervatten till huvudbyggnaden i övrigt sommarvatten.

Avlopp

Enskilt avlopp, stenkista.

Uppvärmning

Direktverkande el, braskamin och vedspis

El, stammar

All el utbytt i huvudhuset och i uthuset.
Nya elelement installerade i huvudhus och gästhus. Kan styras med internet.
Fiber indraget till huvudhuset.


03
Energideklaration
Sammanställning

Energideklaration behövs ej


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber indraget och betalt.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

Öppen och tillgänglig trädgårdstomt med vackra släta berghällar, gärdsgård, odlingslådor och stora plana gräsytor där du enkelt kan ställa upp utemöblerna utifrån var solen står. Under äppelträdet, i syrenbersån, på gräsmattan och på altan vid gästhus.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Uthuset - Lider
Gästhuset
Utedass bakom gästhuset

Beskrivning, parkering

På infarten ryms tre bilar.


07
Gemensamhetsanläggningar

Norrtälje rådmanby ga:6


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

2343 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Beskrivning, tomt

Vacker och solig trädgårdstomt i en skogsglänta om 2343 kvm helt utan insyn med syd-västläge. Öppen och tillgänglig tomt med vackra släta bergshällar, gärdsgård, odlingslådor och stora plana gräsytor där du enkelt kan ställa upp utemöblerna. I trädgården blomstrar många fina perenner som äppelträd, pioner, prästkragar och syrén.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

2 099 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

1 225 000 kr

Markvärde

874 000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1929

Försäkring

3 000 kr/år

Renhållning

2 100 kr/år

Sotning

400 kr/år

Elkostnad

9 500 kr/år

Årlig elförbrukning

3500 kWh/år

Samfällighet

600 kr/år

Sammanlagd driftskostnad

15 600 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

11 273 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 26 873 kr/år)

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 4 pantbrev om totalt 300 000 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
2 099 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
1 225 000 kr
Markvärde
874 000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1929
Försäkring
3 000 kr/år
Renhållning
2 100 kr/år
Sotning
400 kr/år
Elkostnad
9 500 kr/år
Årlig elförbrukning
3500 kWh/år
Samfällighet
600 kr/år
Sammanlagd driftskostnad
15 600 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
11 273 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 26 873 kr/år)
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 4 pantbrev om totalt 300 000 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Gräddös pärla bar & restaurang

2,59 km


Samstorps gård

2,71 km


Kvarnudden Café, B&B, rest, krog

3,31 km


Gräddö Bryggkafe

3,59 km


Gräddö Pizzeria

3,77 km


Rådmansö skola

1,55 km


Viktoriagården Förskola Ab

3,3 km


Rådmansö förskola

3,35 km


Vätö skola

5,19 km


Vätö förskola

5,21 km


Tempo

5,35 km


Tempo Vreta Handel

10,52 km


Arholma Handel

12,55 km


Lidl

15,28 km


Stora Coop Norrteljeporten

16,51 km


Rådmanby by

287 m


Skarängen

353 m


Rådmanby affär

589 m


Ekskogen station

43,89 km


Frösunda station

47,44 km


Åkersberga station

49,22 km


Tunagård station

49,54 km


Österskär station

49,99 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    213 m
    2 min
    2 min
    11 min
  • Hav
    1,36 km
    0 min
    0 min
    0 min
  • Hållplats
    Rådmanby by
    287 m
    2 min
    -
    6 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Michelle!

Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.