Hov 228
Hov 228
Henrik Teiler, assisterande mäklare i Sundsvall
Har du frågor om denna bostad?

Välkommen att kontakta mig!

Henrik Teiler

Assisterande mäklare

Till salu

Hov 228

Utgångspris

2 650 000 kr


Utgångspris

2 650 000 kr



Hov— Sundsvall

Hov 228


Till salu
Utgångspris
2 650 000 kr

Hov— Sundsvall

I lantlig omgivning, endast 19 min från stan erbjuds nu denna helrenoverade, fina villa!

Med sitt fria läge och med utsikt över åkrar, ängar och skog ligger detta fina hus placerat. Välkommen till denna trevliga 1-plansvilla med källare i lantliga Hov, endast 19 minuter med bil in till Sundsvall centrum.

Villan har flitigt renoverats under nuvarande säljares tid i huset där egentligen alla delar har renoverats under åren. Planlösningen på huset är välplanerad och innefattar bl a ett nytt ljust kök, ett stort vardagsrum med utgång till ett inglasat uterum, en stor altan, ett renoverat badrum, extra wc, tre till fyra sovrum, allrum samt gäststuga, förråd och vedbod. På tomten finns även ett rymligt, fristående garage.

Villan är tilläggsisolerad både i fasaden och på vinden, fönstren är bytta och bergvärme är installerat vilket sammantaget ger mycket låga driftskostnader.

Trädgården är grön och fin samt lättskött. Här finns en mysig grillplats och det finns gott om plats för odling m m på tomten. I området är det nära till skog och mark, fiske, bad m m. Närmaste matbutik är Coop i Bergsåker där det även finns pizzeria, förskola, skola, idrottsanläggning, trädgårdshandel m m.

Välkomna att boka in er på visning!


Utgångspris
2 650 000 kr
Boarea/biarea
107/42 kvm
Driftkostnad
46 821 kr/år
Tomtarea
1 557 kvm
Rum
5 rum (3 sovrum)


Aktuella visningar


Måndag 23 september 17:00 — 18:00

Anmälan krävs

Anmälan krävs
Boka

Mäklarhuset Sundsvall

Kontakta Henrik eller Felix för mer information kring Hov 228.

Henrik Teiler

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Felix Thunholm

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.

Låt oss värdera din bostad

Boka en kostnadsfri muntlig värdering och ta reda på vad din bostad är värd. En mäklare som är expert på just ditt område går igenom bostaden och du får sedan en muntlig värdering på plats.

Om din bostad:
Genom att klicka på knappen godkänner du vår personuppgiftsbehandling och allmänna villkor.

I lantlig omgivning, endast 19 min från stan, erbjuds nu denna helrenoverade, fina villa! Med sitt fria läge och med utsikt över åkrar, ängar och skog ligger detta fina hus placerat.
Välkomna till Hov 228

I lantlig omgivning, endast 19 min från stan, erbjuds nu denna helrenoverade, fina villa! Med sitt fria läge och med utsikt över åkrar, ängar och skog ligger detta fina hus placerat.

Väl tilltaget vitt kök  med gott om arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. Här möts de rostfria vitvarorna med det vita köket i harmoni. Den fina täljstenskaminen ger både värme och höjer mysfaktorn.
Välkomna till Hov 228

I lantlig omgivning, endast 19 min från stan, erbjuds nu denna helrenoverade, fina villa! Med sitt fria läge och med utsikt över åkrar, ängar och skog ligger detta fina hus placerat.

Läckert, renoverat kök med kamin

Väl tilltaget vitt kök med gott om arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. Här möts de rostfria vitvarorna med det vita köket i harmoni. Den fina täljstenskaminen ger både värme och höjer mysfaktorn.

Stort och mycket rymligt uterum med plats för både matgrupp, loungemöbel, växter m m. Här finns praktiska skjutglasfönster och skjutglasdörrar samt vitmålat tak med infällda spotlights och på golvet ligger en mjuk, grå matta.
Inglasat uterum om hela 27 kvm

Stort och mycket rymligt uterum med plats för både matgrupp, loungemöbel, växter m m. Här finns praktiska skjutglasfönster och skjutglasdörrar samt vitmålat tak med infällda spotlights och på golvet ligger en mjuk, grå matta.




Rumsbeskrivning

01
Beskrivning av samtliga rum

Entréplan

Hall
Ljus hall med väggar i greige och grått klinker på golvet samt golvvärme. Direkt till höger finns plats för avhängning av ytterkläder och skor. En garderob löser förvaringen på ett smart sätt.

Kök
Väl tilltaget vitt kök med gott om arbetsytor och förvaring i skåp och lådor. Köket består av vita köksluckor, ljus bänkskiva i kvartskomposit, rostfri diskho och engreppsblandare. Vitvarorna består av integrerad diskmaskin, induktionshäll med integrerad spisfläkt, en läcker vinkyl, rostfri integrerad varmluftsugn, rostfri integrerad micro samt rostfritt kylskåp och frys i fullhöjd. Från köket har man fin utsikt från fönstret och här finns även en mysig täljstenskamin för extra myskänsla och den håller även värmen länge. Väggarna är ljusgrå och på golvet ligger en fin ekparkett.

Vardagsrum & matplats
Mysigt vardagsrum med plats för soffgrupp, tv-möbel, matgrupp m m. Här finns plats för många gäster. Öppen planlösning in mot köket. Fönster längs hela sidan vilket gör rummet mycket ljust. Ljusa väggar och ekparkett på golvet. Här finns utgången till det inglasade uterummet och altanen.

Inglasat uterum
Stort och mycket rymligt uterum om hela 27 kvm med plats för både matgrupp, loungemöbel, växter m m. Här finns praktiska skjutglasfönster och skjutglasdörrar samt vitmålat tak med infällda spotlights och på golvet ligger en mjuk, grå matta.

Altan/Uteplats
Från det inglasade uterummet stiger vi ut på altanen/uteplatsen som har en mycket fin utsikt över ängar, skog och mark. Här finns plats för utemöbler, grill, växter m m.

Sovrum 1
Det största sovrummet är ljust och rymligt och har plats för dubbelsäng, sängbord m m. Här finns två skjutgarderober för smidig förvaring. Ljusa väggar och en fin ekparkett på golvet.

Wc
Lyxigt med en "en-suite", alltså en extra toalett med handfat med enda ingången från "master bedroom". Här finns toalett, handfat med kommod, spegelhylla med spotlights, väggskåp samt handdukstork. På väggarna sitter en fin vit träpanel samt även träpanel i taket. Fönstret ger ljusinsläpp och fin utsikt. Skön golvvärme.

Sovrum 2
I detta sovrum finns plats för säng, skrivbord, byrå, garderob m m. Greige väggar och ekparkett.

Sovrum 3
I detta sovrum finns plats för säng, skrivbord, byrå, garderob m m. Vita väggar ekparkett.

Badrum
Fräscht, rofyllt badrum i bra storlek som är utrustat med toalett, kommod med handfat, vägghängt badrumsskåp, spegel med spotlights, handdukstork samt dusch med duschvägg. Här finns även plats för ett badkar för den som önskar det. Vita kaklade väggar och en stilren, grå badrumsmatta på golvet samt golvvärme. I taket sitter ett fint, vitmålat trätak. Trevligt fönster som ger ljusinsläpp.

Nedre plan

Allrum/groventré
En trappa ner finner vi ett mycket stort allrum som kan användas på många olika sätt: tv-rum, sovrum, hemmagym, lekrum, pingisrum, kontor, ja möjligheterna är många. Här finns även fem enkla garderober för smidig förvaring. Vita väggar, vitt trätak och på golvet ligger en skön, grå matta. Fönster ger ljusinsläpp och här finns även en utgång/groventré till och från trädgården.

Tvättstuga
Ljus och mycket hemtrevlig tvättstuga som är utrustad med tvättmaskin, torktumlare, diskho i vit porslin, engreppsblandare, vit arbetsbänkbänk och ljusgråa underskåp med beslag i mässing. Ljusa väggar och på golvet ligger en skön, grå matta.

Teknikrum
Intill tvättstugan ligger teknikrummet med bl a bergvärmecentralen.

Gäststuga med hobbyrum samt förråd
På tomten finns även en trevlig gäststuga med indragen el där det finns plats för dubbelsäng, sängbord m m. Två fönster i olika väderstreck ger gott om ljusinsläpp. Väggarna är beige och på golvet ligger ett ljust golv. I hobbyrummet/förrådet finns det gott om plats för förvaring och här finns även en praktisk arbetsbänk samt vägghängda hyllor. Fönster ger både ljusinsläpp och fin utsikt. Ljusa väggar, vitmålat trätak och ett ljust golv. Intill ligger ytterligare ett förråd med plats för cyklar, trädgårdsredskap m m.

Garage
Fint garage med betonggolv och golvbrunn samt indragen el. Här finns plats för en bil samt även plats för arbetsbänk och förvaringshyllor. Flera fönster ger gott om ljusinsläpp.


Fakta

01
Beskrivning
Boarea

107 kvm (Boareauppgifter enligt lantmäteriet)

Biarea

42 kvm

Tomtarea

1 557 kvm

Rum

5 (3 sovrum)

Fastighetsbeteckning

SUNDSVALL HOV 4:19

Tillträde

Enligt överenskommelse


02
Byggnadssätt
Byggnadstyp

Friliggande 1-plansvilla med källare

Byggnadsår

1960

Standardpoäng

43

Mark

Sand, sten, lera

Grundmur

Lecablock

Grund

Krypgrund 50%, källare med gjutet betonggolv 50%

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Stående träpanel

Takbeklädnad

Plåt

Utv plåtarbeten

Plåt

Fönster

3-glasfönster med spröjs, källare ej 3-glas

Ventilation

Självdrag

Skorstenstyp

Murad skorsten

Vatten

Enskilt vatten året om, djupborrad brunn

Avlopp

Enskilt avlopp

Uppvärmning

Bergvärmepump
Ålder: 11 år
Märke på värmeanläggning: CTC

El, stammar

Den mesta elen är omdragen under de 22 år säljarna har bott i huset.

Huvudsäkringar

20 A

Jordat eller ojordat

Jordat

Renovering omarbetning etc

2024 - Uppfräschning badrum
2024 - Målning fasad löpande t o m 2024
2024 - Renovering invändigt löpande t o m 2024
2020 - Utbyggnad av altan framsida
2020 - Byte av trall altan gäststuga
2020 - Nytt kök
2020 - Fiber indragen
2017 - Byte av elcentral
2017 - Renovering av tvättstuga
2014 - Gjorde av klädgarderob till extra toalett
2013 - Nytt badrum
2013 - Borrade för bergvärme (från direktverkande el)
2012 - Inglasning av altan baksida
2010 - Byggt vedbod/stuga
2007 - Garage: Byte av garageport
2007 - Garage: Målning invändigt, ny el dragen, ny belysning.
2005 - Ekparkett
2003 - Byte av alla innerdörrar
2003 - Sprutisolerad vind
2003 - Byte av takstolar samt plåt
2003 - Byte fönster och dörrar
2003 - Byte av fasad
2003 - Tilläggsisolerat fasaden
2003 - Dränering
2003 - Garage: takbyte inkl takstolar
2002 - Vattenfilter
2002 - Installerade en krypgrundsavfuktare via Anticimex


03
Energideklaration
Energiklass
Energideklaration
Specifik energianvändning

73 kWh/kvm och år

Energiprestanda, primärenergital

86 kWh/kvm och år

Sammanställning

Energideklaration är utförd
Datum: 2024-09-18

Besiktningsman

David Johansson, Oktopal OBM I Norrland AB


04
TV/Internet
Beskrivning TV/Internet

Fiber är indraget.


05
Uteplats
Beskrivning, uteplats

En uteplats på framsidan av huset och en stor uteplats på baksidan av huset med fin utsikt mot naturen och landskapet.


06
Bilplats/Övriga byggnader
Övriga byggnader

Gäststuga med dubbelsäng samt ett hobbyrum/förråd samt ett intilliggande förråd.
Garage med plats för en bil.
Vedbod.

Beskrivning, parkering

Garageuppfart med plats för några bilar samt en bil inuti garaget.


07
Gemensamhetsanläggningar

Sundsvall hov ga:2


08
Tomt/Servitut
Tomtarea

1557 kvm (Tomtareauppgifter enligt Lantmäteriet)

Rättigheter förmån

Avtalsservitut: vatten - se beskrivning


09
Övrigt

Plejdappen styr det mesta av utebelysningen samt hall, kök, vardagsrum och det inglasade uterummet.


Ekonomi

01
Taxeringsvärde

1 829 000 kr (Fastställt avseende år 2024)

Byggnadsvärde

1 445 000 kr

Markvärde

384 000 kr

Taxeringsvärde beskrivning

Taxeringsvärde 2024
Byggnad 1.445.000 kr
Mark 384.000 kr
Totalt 1.829.000 kr

Typkod

220 Småhusenhet, bebyggd

Värdeår

1960

Uppvärmning

34 500 kr/år

Försäkring

6 301 kr/år

Vatten och avlopp

1 956 kr/år

Renhållning

1 934 kr/år

Sotning

405 kr/år

Vägav/Snö

1 725 kr/år

Årlig elförbrukning

14663 kWh/år

Sammanlagd driftskostnad

46 821 kr/år

Fastighetsskatt/-avgift

9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 56 346 kr/år)

Beskrivning av kostnader

I posten "Uppvärmning" ingår hushållselen.

Antal personer i hushållet

2

Upplåtelseform

Äganderätt

Pantbrev

Det finns 14 pantbrev om totalt 1 112 020 kr.

Boendekalkyl

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.


Dokument

Ekonomi
Taxeringsvärde
1 829 000 kr (Fastställt avseende år 2024)
Byggnadsvärde
1 445 000 kr
Markvärde
384 000 kr
Taxeringsvärde beskrivning
Taxeringsvärde 2024
Byggnad 1.445.000 kr
Mark 384.000 kr
Totalt 1.829.000 kr
Typkod
220 Småhusenhet, bebyggd
Värdeår
1960
Uppvärmning
34 500 kr/år
Försäkring
6 301 kr/år
Vatten och avlopp
1 956 kr/år
Renhållning
1 934 kr/år
Sotning
405 kr/år
Vägav/Snö
1 725 kr/år
Årlig elförbrukning
14663 kWh/år
Sammanlagd driftskostnad
46 821 kr/år
Fastighetsskatt/-avgift
9 525 kr/år (total driftskostnad inklusive fastighetsskatt/-avgift blir 56 346 kr/år)
Beskrivning av kostnader
I posten "Uppvärmning" ingår hushållselen.
Antal personer i hushållet
2
Upplåtelseform
Äganderätt
Pantbrev
Det finns 14 pantbrev om totalt 1 112 020 kr.
Boendekalkyl
Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Kalkyl
Räkna på ditt nya boende och boka en kostnadsfri värdering av din befintliga bostad.

Området
Använd kartan
X

Platser

Selånger pilgrimscenter

4,25 km


Pizzeria Robertos

4,41 km


Restaurang stallbacken

4,88 km


Voltrestaurangen

4,9 km


Bergsåkers Travbana

4,98 km


Selångers hembygdsförening

3,75 km


Lillhälloms förskola

4,27 km


Spelevinken Förskola ek för

4,48 km


Österro skola

4,78 km


Robäckens förskola

4,94 km


Coop Bergsåker

4,46 km


Coop Granlo

7,17 km


Coop Sundsvall

7,81 km


Coop

10,41 km


Lidl

10,43 km


Kvarsätt

914 m


Hjässberget

1,12 km


Västerro västra

1,57 km


Västerro

1,85 km


Lillro

2,14 km


Sundsvall Västra station

8,84 km


Sundsvall Centralstation

10,13 km


Timrå station

12,88 km


Njurundabommen station

20,9 km


Stöde station

27,41 km


Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Avstånd
Närområdet
Avstånd
Med bil
Med cykel
Till fots

  • Vatten
    2,14 km
    0 min
    0 min
    0 min
  • Hav
    9,91 km
    0 min
    0 min
    0 min
  • Tågstation
    Sundsvall Västra station
    8,84 km
    0 min
    0 min
    0 min
  • Hållplats
    Kvarsätt
    914 m
    0 min
    0 min
    0 min
Alla avståndsberäkningar sker automatiskt och baseras på data från OpenStreetMap

Har du några frågor?

Är det något mer du vill veta om bostaden? Saknar du lånelöfte eller vill du boka en kostnadsfri värdering? Kontakta Henrik eller Felix!

Henrik Teiler

Assisterande mäklare
Talar även engelska.

Felix Thunholm

Ansvarig mäklare
Talar även engelska.
Mäklarhuset Magazine

Tips, inspiration och erbjudanden.
Allt för ditt nuvarande eller blivande hem.

Hej! Hur kan vi hjälpa dig?
Vad letar du efter?
Kontakta mäklare
Kostnadsfri värdering av min bostad
Funderar du på att sälja nu eller längre fram? Boka en kostnadsfri muntlig värdering och rådgivning idag.
Jag vill sälja min bostad
Fyll i formuläret så kontaktar vi dig och berättar mer om hur vi kan hjälpa till med försäljningen och en riktigt lyckad affär.
Tack, vi har tagit emot din
förfrågan.
Vi kontaktar dig inom kort.